Вгору
за людьми
за відеозаписами
за блогами
за спільнотами
за аудіозаписами
Перегляд блогу
Як приготувати смачно італійське блюдо фокачча?
Не Зупиняйся | Кулінарія | Своїми руками
Фокачча В цьому цікавому назві криється смачна, ніжна, італійська коржик, зовні чимось нагадує основу для піци. Ще в давні часи римські воїни і селяни включали її в раціон щоденного харчування. Традиція збереглася і до сьогоднішнього часу: багато фокаччу вважають основою здорового харчування, тому вживають її в якості звичайного хліба або як основу під будь-яку смачну начинку.
'Як
Як приготувати італійський дріжджовий хліб? Це зробити зовсім не складно, причому самостійно в домашніх умовах.

Процес приготування


'Як
В цілому, італійську фокаччу готують по одній і тій ж технології, не залежно від країни або місця приготування. А саме:
Змішують необхідні інгредієнти: борошно, сіль, воду теплу, оливкова олія. Отримують звичайне дріжджове тісто, яке не варто довго вимішувати, досить дати час вистояться (приблизно 15 години під накритою харчовою плівкою).

  • Розтягують або розгортають качалкою до стану тонкого листа.

  • Розташовують на деку.

  • Вістрям ножа або зубочисткою проколюють розкатане тісто для запобігання появи бульбашок.

  • Змащують заготівлю оливковою олією або вершковим маслом, посипають:



  • різними прянощами. Це може бути морська сіль, пряні трави (розмарин, чебрець, орегано);

  • овочами (помідорами черрі, смаженою цибулею, тоненькими скибочками картоплі, солодким перцем);

  • фруктами (виноградом).


  • Ставлять в піч або духовку на розігрітий камінь і запікають.
    'Як
    В залежності від того, які інгредієнти додаються в тісто або лягають на його поверхню, фокачча буває різних видів, наприклад:








  • з маслинами (їх ще називають чорні оливки) – це дивовижно смачно, випічка просто тане в роті за рахунок рясної просочення оливковою олією. Багато хто вважає такий хліб – однієї з кращих різновидів цієї страви;

  • з соусом песто – найвідоміший продукт, який вважають не закускою, а вже повноцінним стравою. Суть приготування в тому, що поверхня коржа рясно покривають розігрітим песто;

  • з запашними травами (базилік, часник). Єдина умова подачі – це свежевыпеченность. Якщо з моменту випічки пройде більш ніж 6-8 годин, то фокачча буде сухувата;

  • з сиром з роду м'яких сортів. Такий вид італійського хліба роблять двох видів: товстий, нагадує піцу і тонкий, як хачапурі. І той, і той – це прекрасне рішення для організації перекушування між основними прийомами їжі;

  • сушена. Її спочатку печуть, а потім підсушують до стану сухариків. Такий варіант застосовують у доповнення до закусок під час вечірніх посиденьок;

  • з шматочками запечених томатів та оливок. Така хлібна коржик досить популярна. По-перше, це смачно, а по-друге, це непогана альтернатива піці. Багато віддають їй перевагу під час легкого ланчу або застосовують як блюдо для молодіжної вечірки і т. п. Тому ми вирішили надати рецепт именноэтой фокаччі.


  • З томатами і оливками


    'Як
    Класичний підбір продуктів для такого виду коржі включає:

  • хлібне борошно – 05 кг;

  • воду – 03 л;

  • олія оливкова – дві столові ложки;

  • цукровий пісок – дві чайні ложки;

  • сіль кам'яну – дві чайні ложки;

  • сухі дріжджі – достатньо двох чайних ложок без верху;

  • десять стиглих помідор черрі;

  • перець чорний за смаком.


  • Хід приготування такий же, як і для всіх видів італійського хліба (описаний раніше), єдине доповнення:

  • перед тим як розкатане тісто ставити в піч, його потрібно прикрасити скибочками чері та оливками, злегка полити оливковою олією і посипати крейдовим чорним перцем;

  • випікати близько двадцяти хвилин при середньому температурному режимі духовки.


  • І в завершенні хочеться відзначити, що фокачча – це ідеальне блюдо для початківців хазяєчок, які хочуть приємно здивувати свого обранця або своїх близьких.

    20 січня 2018 в 15:08  |  Переглядів: 1  |  Немає коментарів  |  Поскаржитися на запис
    Читайте також: