Вгору
за людьми
за відеозаписами
за блогами
за спільнотами
за аудіозаписами
Перегляд блогу
Як приготувати смачні салати з руколою?
Не Зупиняйся | Кулінарія | Своїми руками
Рукола з'явилася на прилавках магазинів відносно недавно, але вже встигла стати популярною і завоювати серця тих, хто стежить за фігурою і воліє здорове харчування. І з такого продукту можна приготувати безліч цікавих салатів на будь-який смак і на всі випадки життя!

Чому всі так люблять руколу?


Рукола не тільки смачна, але ще й багата вітамінами та іншими поживними речовинами, наприклад, фосфором, натрієм, магнієм, цинком, залізом, йодом, харчовими волокнами, золою, ефірними маслами, вуглеводами, білками, вітамінами С, РР, К, Е і групи В.
Розглядаючи корисні властивості руколи, можна виділити такі як:

  • нормалізація функціонування нервової системи;

  • прискорення обмінних процесів;

  • зміцнення захисних сил організму і захист від інфекцій;

  • стимуляція перистальтики кишкових стінок, поліпшення травлення;

  • антиоксидантну дію: нейтралізація вільних радикалів, уповільнення процесів окислення тканин і їх старіння, запобігання розвитку онкологічних захворювань;

  • стабілізація рівня глюкози в крові;

  • поліпшення складу крові;

  • виведення з організму шлаків;

  • протизапальний ефект;

  • регенеративну дію і ранозагоювальний;

  • зміцнення стінок судин, зниження їх ламкості;

  • зниження рівня «поганого» холестерину;

  • посилення статевого потягу;

  • зміцнення та відновлення суглобів.


  • Цікаві салати


    Як приготувати смачні салати з руколою? Пропонуємо кілька цікавих способів.

    Спосіб №1


    'Як
    Щоб приготувати простий, але одночасно вишуканий салат, потрібні такі продукти:

  • 200 г моцарели;

  • 70 г свіжої руколи;

  • 300 г черрі;

  • три ст. л. оливкової олії;

  • ст. л. бальзамічного оцту;

  • столова ложка соку лимона;

  • сіль.


  • Опис приготування:

  • Моцарелу потрібно порізати: якщо маленькі кульки, досить розділити кожен навпіл. Так само поступите і з помідорами черрі, попередньо вимивши їх. Руколу обполосніть, обтрусіть і просушіть, а потім нарвете на не дуже дрібні шматочки.

  • Всі підготовлені компоненти покладіть в салатницю, посоліть.

  • Приготуйте заправку, змішавши оцет з соком лимона і маслом. Влийте її в салат, ретельно його перемішати.


  • Спосіб №2


    'Як
    Якщо вам потрібно вишукане блюдо, то зробіть салат з руколою і креветками. Для цього знадобиться:

  • 100 г руколи;

  • 170 г креветок (краще використовувати тигрові або хоча б великі);

  • авокадо;

  • 150 г пармезану;

  • лайм;

  • дві столові ложки соєвого соусу;

  • три ст. л. оливкової олії;

  • дві ст. л. бальзамічного оцту (можна замінити винним);

  • сіль.


  • Інструкція:

  • Руколу вимийте, струсіть і просушіть. Якщо гілочки великі, їх можна нарвати.

  • З лайма зніміть і натріть цедру. Відіжміть з фрукта сік.

  • Сир треба натерти на крупній тертці.

  • Креветки відварити в киплячій воді протягом трьох-п'яти хвилин, трохи посоливши.

  • З авокадо вийміть кісточку, зніміть шкірку і порізати м'якоть.

  • Тепер підготуйте заправку, з'єднавши оливкова олія, соєвий соус, лаймову цедру, бальзамічний оцет, сіль.

  • З'єднайте всі інгредієнти, заправте готовою сумішшю і перемішайте.


  • Спосіб №3


    Дуже смачним і незвичайним буде салат з руколою і кедровими горішками. Від вас потрібно підготувати наступні продукти:

  • сім або вісім черрі;

  • 70 г руколи;

  • 50-70 г кедрових горішків;

  • ч. л. діжонської гірчиці;

  • ст. л. меду;

  • половина ч. л. соку лайма;

  • столова ложка оливкової олії.


  • Інструкція:








  • Помідори черрі потрібно вимити і розрізати навпіл, якщо вони великі. Дрібні можна не чіпати і залишити цілими.

  • Для приготування соусу-заправки змішайте оливкова олія з віджатим з лайма чи лимона соком, медом і дижонской гірчицею. Всі компоненти збийте виделкою або вінчиком, щоб добитися однорідності.

  • Візьміть не дуже глибоку тарілку, на ній розкладіть листя руколи (їх потрібно попередньо вимити і висушити), зверху покладіть помідори, посипте їх кедровими горішкам і залийте підготовленої заправкою.


  • Спосіб №4


    'Як
    Салат, приготовлений таким способом, може стати не тільки закускою, але і повноцінним легким гарніром. Знадобляться такі продукти:

  • 200 г грибів, наприклад, печериць;

  • 100 грамів руколи;

  • 150 г спаржі (можна використовувати свіжу або заморожену);

  • невелика цибулина;

  • три ст. л. бальзамічного оцту;

  • дві ст. л. оливкової олії;

  • сіль.


  • Приготування:

  • Спочатку підготуйте всі компоненти: цибулю очистіть і поріжте півкільцями, пагони спаржі можна ділити навпіл. Гриби після миття наріжте пластинками.

  • У сковороді прогрійте оливкова олія. Спочатку смажте на ньому цибулю дві хвилини, потім додайте спаржу з грибами. Обсмажуйте всі разом п'ять-сім хвилин до красивого рум'яного кольору. Майже в самому кінці не забудьте додати сіль.

  • Тепер на тарілці розкладіть вимиті і висушені листя руколи, на них покладіть трохи охолоджені, але ще теплі спаржу з грибами. Зверху все полити бальзамічним оцтом і відразу подавайте салат, щоб він був теплим.


  • Спосіб №5


    Це рецепт не менш цікавий, ніж всі інші. Для приготування салату вам знадобиться:

  • 300 г курячого філе або філе;

  • 150 г свіжого або консервованого ананаса;

  • середня червона цибулина;

  • 100 г руколи;

  • пара столових ложок оливкової олії;

  • пара ст. л. лимонного соку;

  • ч. л. солодкої гірчиці;

  • сіль.


  • Опис процесу приготування:

  • Курку потрібно вимити, натерти сіллю і маслом (за бажанням можна використовувати приправи) і запекти у фользі в духовці при 175 градусах приблизно протягом півгодини. Коли вона трохи охолоне, можна нарізати її соломкою або кубиками. Інший варіант термічної обробки – жарити в олії на сковороді.

  • Цибулю треба почистити, нарізати півкільцями. Ананас порізати кубиками.

  • Викладайте в салатницю або порційні тарілки руколу, курку і ананаси з цибулею. Заправляйте сумішшю гірчиці, цитрусового соку, солі і оливкової олії (якщо ви смажили курку, то просто покладіть її разом з маслом). Все готово!


  • Спосіб №6


    'Як
    Якщо хочеться чогось легкого, то зробіть овочевий салат. Для цього потрібно:

  • болгарський перець;

  • невеликий баклажан;

  • фіолетова цибулина;

  • 100 г руколи;

  • 70 г кіноа;

  • три ст. л. кедрових горіхів;

  • вода;

  • три ст. л. оливкової олії;

  • пучок свіжого базиліка;

  • по невеликому пучку розмарину і чебрецю (можна використовувати сушені);

  • лимон або лайм;

  • сіль.


  • Інструкція:

  • Перець очистіть від насіння і серцевини, наріжте соломкою. Баклажан також наріжте, шкірку видаляти не потрібно, якщо вона не дуже щільна. Ці овочі змішайте з оливковою олією і випікайте при 180 градусах в будь жароміцної ємності приблизно двадцять хвилин.

  • Цибулю почистіть, поріжте тонкими півкільцями. Всю зелень після ретельного миття і просушування нарвете.

  • Кіноа покладіть в киплячу воду, варити до м'якості, потім покладіть в друшляк і трохи остудіть.

  • З'єднайте всі компоненти салату (додавайте овочі разом з маслом, в якому вони запікалися), посоліть і збризніть соком лимона.


  • Обов'язково купуйте корисну руколу і готуйте з неї смачні салати!

    20 січня 2018 в 15:08  |  Переглядів: 0  |  Немає коментарів  |  Поскаржитися на запис
    Читайте також: