Вгору
за людьми
за відеозаписами
за блогами
за спільнотами
за аудіозаписами
Перегляд блогу
Як і що можна приготувати смачне зі страв на вогнищі?
Не Зупиняйся | Кулінарія | Своїми руками
Теплу пору року – пора шашликів! Але на багатті можна приготувати і безліч інших страв. Дізнайтеся цікаві рецепти.

Варіанти страв на вогнищі


Що найсмачніше приготувати на вогнищі? Пропонуємо кілька апетитних страв.

Аджапсандали


'Як
Аджапсандали – це приголомшливе грузинське овочеве блюдо, яке можна зробити на багатті. Для приготування потрібно:

  • три баклажана;

  • два великих солодких перцю;

  • три досить великих помідора;

  • п'ять зубців часнику;

  • головка цибулі;

  • за пучка базиліка і кінзи;

  • 200 г стручкової квасолі;

  • один невеликий гострий перчик;

  • сіль;

  • рослинна олія (скільки піде).


  • Інструкція:

  • Баклажани, помідори і солодкий перець потрібно нанизати на шампури і готувати на вогні до м'якості. Дайте їм трохи охолонути, а потім очистіть (шкірка після теплової обробки повинна зніматися дуже швидко). Потім всі ці овочі подрібніть: можна просто розім'яти м'якоть виделкою.

  • Цибулю почистіть і наріжте. Зелень після попереднього миття порубаєте, як і маленький гіркий перець. Часник можна теж порубати або пропустити через прес.

  • У казан або іншу вогнетривку ємність з товстим дном налити олію, поставте її на невелике багаття (на решітку). Коли масло почне кипіти, додавайте стручкову квасолю, а також подрібнену цибулю, гіркий перець, часник. Обсмажуйте всі, постійно помішуючи, приблизно п'ять хвилин.

  • Потім викладайте в ємність подрібнені солодкий перець, баклажани і помідори. Під кришкою тушкуйте все на невеликому вогні близько півгодини. В кінці додайте зелень з сіллю. Дайте аджапсандали трохи настоятися і трохи охолонути, після чого подавайте до столу.


  • Плов


    'Як
    Плов можна зробити в казані на багатті. Для цього потрібно:

  • 700-800 г рису;

  • кг баранини;

  • три великі цибулини;

  • дві великі моркви;

  • дві головки часнику;

  • вода (кількість визначиться в процесі приготування);

  • третина або половина склянки рослинного масла;

  • сіль і приправи (наприклад, спеціально призначені для плову).


  • Опис процесу:

  • М'ясо треба вимити, очистити від кісток і жил, якщо вони є, і порізати шматочками середніх розмірів. Цибулю почистіть і пошинкуйте, морква після миття або дрібно наріжте соломкою, або потріть на тертці.

  • Рис дуже ретельно промийте до абсолютно прозорої води. Такий етап дозволяє вимити всі клейкі речовини і зробити плов розсипчастим, яким він і повинен бути.

  • Поставте Казан на вогонь, влийте в нього масло і розжарте його.

  • Коли масло гарненько прокалится, викладайте в ємність підготовлені овочі разом з м'ясом.

  • Коли цибулю з морквою стануть досить м'якими, а баранина придбає золотавість, кладіть у казан рис і всі компоненти обсмажуйте кілька хвилин, щоб крупа добре просочилася маслом.

  • Тепер наливайте воду: вона повинна покривати інгредієнти, але не заходити за їх рівень. Відразу ж покладіть приправи і дві цілих неочищених головки часнику.

  • Ємність щільно закрийте і не чіпайте до готовності страви.

  • Посоліть плов, розміщуйте, потім ще пару хвилин вже на вугіллі, а потім пригощайте цим блюдом домочадців або гостей.


  • Гуляш з гуся


    'Як
    Цей рецепт дозволить вам приготувати ситний гуляш з гусака. Знадобляться наступні продукти:








  • кілограм м'яса гусака;

  • велика морква;

  • пара цибулин;

  • три великих і соковитих томатів;

  • невелика головка часнику;

  • половина перцю чилі;

  • будь-яка свіжа зелень;

  • сіль.


  • Приготування:

  • Тушку гусака обробити, звільніть від зайвого жиру, кісток та шкіри, щоб у підсумку залишилося тільки чисте м'ясо. Його поріжте на шматочки середніх розмірів.

  • Цибулю після очищення пошинкуйте. Моркву потрібно вимити і порізати соломкою, або на крупній тертці потерти.

  • Коли вогонь у вогнищі стане середнім, встановіть на мангал ґрати, на неї поставте казан.

  • Влийте в ємність масло, а після його прогрівання покладіть перець чилі і смажте буквально хвилину, щоб він віддав трохи гіркоти. Потім стручок можна дістати і викинути, або використовувати для приготування іншої страви.

  • Тепер завантажуйте м'ясо і смажте його, щоб з'явилася гарна золотистість.

  • Прийшла пора вводити моркву з цибулею. Вони будуть смажитися приблизно десять хвилин.

  • Далі налийте воду, яка повинна повністю закрити всі продукти.

  • Під щільно закритою кришкою на невеликому вогні тушкуйте овочі з гускою близько півгодини.

  • Наріжте помідори і додайте їх до підготовлюваних інгредієнтів. Продовжуйте тушкувати страву в закритій ємності десять хвилин.

  • Порубаєте зелень з часником, покладіть їх у казан, всипте сіль. Дайте казану постояти на вогні ще пару хвилин, потім зніміть з вогню і залиште на п'ятнадцять хвилин.

  • Гуляш готовий!


  • Люля-кебаб


    'Як
    Якщо ви любите м'ясні страви, то зможете досить просто зробити ароматний люля-кебаб. Для цього знадобиться:

  • 15 кг баранини (можна замінити іншим м'ясом);

  • 60-70 г сала;

  • три цибулини;

  • за пучка базиліка і кінзи;

  • мелений перець (будь-яка суміш);

  • лимон;

  • сіль.


  • Інструкція:

  • Баранину треба гарненько вимити, при необхідності очистити від жил, якщо вони є. Кістки також видаляються. Цибулю почистіть. Далі м'ясо разом з цибулею будь-яким способом подрібніть, наприклад, пропустіть через м'ясорубку або завантажте в блендер або кухонний комбайн. Відразу ж можна додати і сало з зеленню.

  • Тепер у готовий фарш відіжміть сік невеликого лимона або половина великого, покладіть перець, посоліть все, ретельно розмішайте. Залиште масу, щоб всі інгредієнти добре підживилися один одним.

  • Сформуйте з фаршу довгасті котлетки, добре утрамбуйте і насаживайте на шампури.

  • Смажити люля-кебаб краще всього на вугіллі, так як приготування на відкритому вогнищі може призвести до пригорання і зробити м'ясо жорстким. Шампури періодично перевертайте.

  • Подавайте страву до овочів або будь-якого гарніру.


  • Печериці на мангалі


    'Як
    Якщо потрібно приготувати щось швидко і без зусиль, то на допомогу прийдуть печериці: обсмажені на багатті, вони виходять неймовірно соковитими і смачними! Ось що вам знадобиться:

  • кілограм шампіньйонів;

  • 50 мл майонезу;

  • перець або інші ваші улюблені приправи;

  • сіль.


  • Опис приготування:

  • Спочатку печериці потрібно добре промити і висушити. До речі, вони повинні бути щільними і великими, так як дрібні або м'які можуть падати з шампурів і згоряти у вогні, що сильно затьмарить пікнік.

  • Приготуйте маринад, змішавши майонез з перцем і сіллю. У цю суміш повністю занурте гриби, залиште на годину або два помариноваться.

  • Розпаліть багаття і дочекайтеся появи червоних вугілля: саме на них слід готувати печериці.

  • Нанизуйте гриби на шампури, укладайте їх на мангал і готуйте, постійно крутячи, до рум'яності і м'якості.


  • Скориставшись одним із запропонованих рецептів, ви зможете приготувати щось смачне на багатті і влаштувати пікнік.

    20 січня 2018 в 15:08  |  Переглядів: 0  |  Немає коментарів  |  Поскаржитися на запис
    Читайте також: