Вгору
за людьми
за відеозаписами
за блогами
за спільнотами
за аудіозаписами
На стене 9 записів
Більше клітковини – менше захворювань серця

Ризик виникнення серцево-судинних захворювань або ішемічної хвороби серця неухильно зменшується зі збільшенням у раціоні нерозчинної, фруктової та рослинної клітковини. У Великобританії проаналізували дані здорових людей з шести електронних баз даних із США, Європи, Японії та Австралії щодо наявності в їхньому раціоні клітковини. Дані показали, що ризик виникнення серцево-судинних захворювань (ССЗ) або ішемічної хвороби серця (ІХС) неухильно зменшується зі збільшенням у раціоні нерозчинної, фруктової та рослинної клітковини. Що стосується розчинної клітковини, зниження ризику ІХС було більш інтенсивним, ніж ризику ССЗ; що стосується злакової клітковини, зниження ризику розвитку ІХС було більшим, ніж зниження ризику ССЗ. Цікаво, що з підвищенням вживання кількості клітковини на 7 г на добу ризик як ССЗ, так і ІХС значно зменшувався. Зазначивши, що збільшення у раціоні клітковини пов'язано зі зниженням ризику ССЗ та ІХС, автори дослідження стверджують, що отримані дані підтверджують рекомендації щодо необхідності збільшення кількості клітковини в раціоні.

Джерело: http://zhyvyaktyvno.org/index.php/news/blshe-kltkovini-menshe-zahvoryuvan-sercya
© ЖивиАктивно
Показати повністю..

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1