Вервиця - це надзвичайно потужна зброя. Хто вміє нею майстерно користуватися, той не має потреби боятися підступів диявола.
КАБАЧКОВА ІКРА
Інгредієнти (на 5 кг кабачків):
1 кг моркви
1 кг цибулі
500 мл томатного соусу «Краснодарський» ТМ «Руна»
1 банка (250 гр) майонезу
1 стакан рослинного масла
4 стол.ложки 9% оцту ТМ «Руна»
1 головка часнику
Червоний мелений перець (за смаком)
1,5 стол. ложки цукру
3 стол. ложки солі
Приготування:
1) Кабачки, моркву, цибулю чистимо та дрібно ріжемо (кабачки пропускаємо через м'ясорубку), додаємо майонез, томатний соус, рослинну олію, сіль, цукор, червоний мелений перець і варимо 1 годину 20 хвилин. В кінці варіння додаємо подрібнений часник і оцет.
2) Масу при необхідності пропустити через м'ясорубку. Доводимо до кипіння і варимо 5-10 хвилин. Ікру розкладаємо в стерилізовані банки і закриваємо.Показати повністю..
М'ясні оладки
Смачні м'ясні оладки, три варіанти приготування.
Два рецепта як приготувати м'ясні оладки зі свинини і ще один чудовий варіант - оладки з курячого м'яса. Для м'ясних оладок м’ясо краще не молоти на м'ясорубці, а дрібно-дрібно нарізати або, в крайньому випадку, прокрутити на м'ясорубці через великі отвори.
Перший варіант - оладки зі свинини:
400-500 грам нежирної свинини
1 цибулина
1 сире яйце
столова ложка сметани
4 столові ложки борошна
сіль і спеції за смаком
олія для смаження
Приготування м'ясних оладок:
М'ясо і цибулю нарізаємо як можна дрібніше. Додаємо всі інші інгредієнти і перемішуємо.
У сковороду з гарячою олією викладаємо столовою ложкою отриманий фарш і смажимо до рум'яної скоринки з двох сторін, накриваючи кришкою сковороду.
Другий рецепт: на 1 кг нежирної свинини - 2-3 цибулини, 5 сирих яєць, 4-5 столових ложок столових крохмалю, сіль і спеції - за смаком. Процес приготування такий-же: дрібно нарізаємо, змішуємо, смажимо. Що зручно, такий фарш може зберігатися в холодильнику кілька днів і в потрібний момент можна швиденько підсмажити свіжі оладки-котлетки.
Для оладок з курки: 500 грам курячого філе (грудки), 100 грам твердих сортів сиру, 3 сирих яйця, 3 ложки столові майонезу, половина склянки борошна, половина чайної ложечки соди, сіль і спеції за смаком.
М'ясо дрібно нарізаємо, солимо, перчимо до смаку і перемішуємо. Додаємо дрібно натертий сир, яйця, майонез, соду і знову перемішуємо. Потім засипаємо просіяне борошно і вже остаточно перемішуємо.
Смажимо традиційно на олії з двох сторін до готовності, викладаючи фарш ложкою, сковорідку кришкою не накривати.
М'ясні оладки подаємо гарячими з будь-яким гарніром, а холодні оладки ідеально підходять для приготування чудових бутербродів.Показати повністю..
Фаршировані яйця - 26 варіантів для начинки
1. Обсмажте дрібно порізану цибулю і змішайте з жовтком.
2. Твердий сир з часником, майонезом і жовтком.
3. Жовток з дрібно порізаними маслинами або оливками і майонезом.
4. Червона або чорна ікра. Вже без жовтка.
5. Сир на дрібній тертці, волоські горіхи плюс майонез і часник. Прикрасити половинками волоського горіха.
6. Тунець або сайра з маслинами.
7. Креветки з жовтком. Зверху - по цілій вареній креветці.
8. Жовток, майонез, гірчиця, солоні огірки - на тертці або дрібними шматочками.
9. Печінка тріски, смажену цибулю плюс жовток.
10. Шинка, зелень, жовток.
11. Будь паштет з жовтком.
12. Будь копчена риба з жовтком.
13. Смажений гриби, сметана і жовток.
14. Солоний оселедець, свіже яблуко і маринована цибуля.
15. Зелений горошок, жовток і майонез.
16. Авокадо з крабовими паличками і майонезом.
17. Гриби, яєчний жовток, спеції, майонез.
18. Жовток, обсмажена цибуля.
19. Жовток, обсмажена на вершковому маслі цибуля, гриби краще обсмажені (наприклад лисички), сметана.
20. Жовток, обсмажена цибуля, лосось в олії або печінка тріски.
21. Жовток, зварені і обсмажені печериці (білі гриби), шинка, смажена цибуля і майонез.
22. Жовток, зелений горошок або стручкова квасоля з банки. Все протерти і рясно заправити спеціями.
23. Креветки, інжир, часник і майонез.
24. Оселедцевий форшмак.
25. Гусячу печінку нарізати тонкими скибочками і обсмажити разом з нарізаною кільцями цибулею, перемішати жовтки з вершковим маслом і соусом бешамель, заправити сіллю, чорним перцем і коньяком, фаршировані яйця полити зверху білим соусом.
26. М'ясо кроля.Показати повністю..