Вгору
за людьми
за відеозаписами
за блогами
за спільнотами
за аудіозаписами
Оля Гордій
Оля Гордій
Життя прекрасне! Но має Чорні і білі смуги!
Країна:
Україна
Місто:
Червоноград
Шанувальники Оля43
Стіна 52
Оля Гордій поновила фотографію на сторінці:

Сподобалось 0 людині
Вподобайка

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
Незрівнянні і неймовірно смачні рулети з шинки з сиром і часником

Ви напевно зустрічали у відділах кулінарії великих магазинів такі рулети і не могли пройти повз, не пустивши слинки. Якщо все так, то даний рецепт - то, що вам потрібно! Домашній варіант в рази смачніше магазинного, а приготування не забере багато часу і сил.

Інгредієнти і приготування

Перш за все, потрібно визначитися з бажаним кількістю порцій. Виходячи з кількості, потрібно закупити шинки, якщо знайдете - в скибочках. Також можна попросити нарізати її, якщо покупка здійснюється в спеціалізованому м'ясному магазині.

На начинку ідеально підійде російський або голландський сир, а також кілька варених яєць. Часник і зелень для прикраси - виходячи зі смакових переваг.

Необхідно дотримати таку пропорцію: на 150-200 грам сиру потрібно відварювати 2-3 яйця і брати головку часнику з невеликим пучком зелені. Всі компоненти начинки труться на тертці, а ті, що ні потерти, подрібнюються ножем. Суміш заправляється майонезом.

Тепер можна брати скибочки шинки і, порційно викладаючи сирну суміш в них, формувати рулети. Закріпити можна за допомогою зубочисток або паличок для канапе. Після охолодження в холодильнику можна їсти!

Подивіться також відеорецепт апетитною закуски:

Неймовірно смачні рулети підійдуть до будь-якого столу. Їх можна приготувати до святкової події або простому сімейної вечері - вони ідеальні і смачні для будь-якого випадку.
Смачного!
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
Мой любимый десерт с детства: Торт "Золотой ключик"

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
Безумно вкусный кекс с вишней и маком - мягкий с нежной кислинкой!

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
Сытный пирог "Жульен" - моя семья обожает!

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
Оля Гордій поновила світлину на сторінці:

Сподобалось 2 людям
Вподобайка
2
Оля Гордій поновила світлину на сторінці:

Сподобалось 2 людям
Вподобайка
2
Пляцок з вишнями та лимонним кремом


Сьогодні ми з вами готуватимемо смачний пляцок з вишнями та лимонним кремом. Пляцок складається з двох коржів, досить товстого вишневого шару та терпкого лимонного крему без желатину. Красиво та смачно, в міру солодкий та ніжний…

Експериментуйте разом з нами. Приємного вам випікання!

Пляцок з вишнями та лимонним кремом – інгредієнти

Для коржів:
Яйця – 6 штук (великі)
Цукор – 200 г
Ванільний цукор – 15 г
Борошно – 200 г
Розпушувач – 1 ч.л.
Какао – 2 ст.л.
Волоські горіхи (мелені) – 70 г

Для просочення:
Кава заварена, охолоджена – 150 мл
Цукор – 2 ст.л.

Для вишневої маси:
Вишня свіжа або морожена без кісточок – 500 г
Цукор – 2 ст.л.
Вода – ½ склянки
Вишневе желе – 2 упаковки + склянка гарячої води

Для лимонного крему:
Цедра терта – з 2 лимонів
Сік – з 2 лимонів
Цукор – 100 г
Крохмаль – 30 г
Вода – 4 ст.л.
Вершки (30%) – 500 мл
Згущувач – 1 упаковка
Лимонний лікер – 100 мл

Для верху торта:
Желе лимонне або аґрусове – 1 упаковка
Гаряча вода – 450 мл

Пляцок з вишнями та лимонним кремом - приготування

Корж
Білки відділяємо від жовтків. Білки збиваємо до жорсткої піни, поступово вводимо цукор та ванільний цукор, постійно збиваючи. Збиваємо до утворення гладкої, густої маси, як на безе. По одному вводимо жовтки та збиваємо до однорідності.

Борошно змішуємо з розпушувачем та просіюємо у яєчну масу. Акуратно вимішуємо лопаткою.

Тісто ділимо на 2 частини. До однієї просіюємо какао, обережно вимішуємо, до другої – змелені горіхи, вимішуємо.

Тісто викладаємо у 2 однакові форми (25х30), застелені пергаментом. Розрівнюємо та випікаємо при температурі 180 градусів – 20-25 хвилин.

ПРИМІТКА. Якщо у вас немає однакових форм, чи немає можливості випікати два коржі разом. Варто розділити кількість інгредієнтів на 2 і зробити кожен корж окремо.

Виймаємо коржі з духовки, охолоджуємо.

Вишнева маса
Вишні кладемо в каструльку, додаємо цукор та ставимо на невеличкий вогонь, нагріваємо, час від часу помішуючи до того часу поки вишні пустять сік. Додаємо до вишні 1/2 склянки води, довести до кипіння. Зняти з вогню.

Дві упаковки вишневого желе залити склянкою гарячої води, добре розмішати до повного розчинення. Розчинене желе додаємо до вишні, вимішуємо, залишаємо охолоджуватися.

Лимонний крем:
Тремо цедру з двох лимонів на середній тертці.

Видавлюємо сік з лимонів доливаємо до 130 мл водою. Додаємо цукор, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Крохмаль розводимо з 4 ст.л. води, вливаємо його в лимонний сік, помішуючи варимо густий кисіль. Знімаємо з вогню, додаємо натерту цедру, перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою, охолоджуємо, та ставимо в холодильник на 1 годину.

Збираємо пляцок:
Коржі виймаємо з форм та відділяємо пергамент. Один пергамент кладемо назад у форму, на нього горіховий корж (борти мають бути також закриті пергаментом. До завареної кави додаємо цукор та половиною просочуємо корж. Зверху викладаємо вишневу масу, що вже почала загусати. Накриваємо темним бісквітом, просочуємо рештою солодкої кави.

Добре охолоджені вершки збиваємо з згущувачем, вливаємо повільно лікер, не припиняємо збивати. Додаємо лимонний кисіль, збиваємо до однорідної маси.

Лимонний крем викладаємо на темний корж, вирівнюємо та ставимо в холодильник.

Лимонне або агрусове желе розводимо в 450 мл води і даємо повністю охолонути.

Виймаємо пляцок з холодильника і обережно виливаємо зверху желе. Ставимо пляцок знову в холодильник на 6-8 годин.

Перед подачею нарізуємо порційними шматками.

Смачного!
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
Пляцок Екзотичні фантазії

Пляцок "Екзотичні фантазії" дуже смачний та ароматний. Насичений екзотичними фруктами - ананасом та персиками. Ці фрукти можна замінити на будь - які інші, які вам до вподоби.

Пляцок можна приготувати до будь - якої урочистої події. Він яскравий та святковий.

Для приготування пляцка "Екзотичні фантазії" знадобиться трохи часу та зусиль, але спробувавши його, ви будете дуже задоволені і дарма, що він забирає стільки часу для приготування.

Інгредієнти для приготування пляцка "Екзотичні фантазії"

Для тіста (основа):
яєчні білки - 9 шт.
цукор - 1,5 скл.
борошно - 1,5 скл.
порошок до печива - 2 ч.л.
олія - 1/2 скл.

Для білого тіста:
1/4 основи
борошно - 3 ст.л.

Для жовтого тіста:
1/4 основи
яєчні жовтки - 4 шт.
борошно - 2 ст. л.

Для рожевого тіста:
1/4 основи
рожевий кисіль - 1 упаковка

Для коричневого тіста:
1/4 основи
борошно - 1 ст.л.
какао - 1 ст.л.

Для крему з фруктами:
молоко - 500 мл
яєчні жовтки - 2 шт.
борошно - 2 ст.л.
крохмаль (кукурудзяний або картопляний) - 2 ст.л.
цукор - 4 ст.л.
желе вишневе - 2 упаковки
ананаси консервовані - 1/2 банки
персики консервовані - 1/2 банки
вершкове масло - 250 г

Для поливки:
вершкове масло - 120 г
цукор ванільний - 1 ст. л.
какао - 2 ст.л. (з гіркою)
молоко - 4 ст.л.
желатин харчовий - 1 ч.л. (з гіркою)

Приготування пляцка "Екзотичні фантазії"

Готуємо тісто - основу. Білки збиваємо до твердих піків з цукром. Додаємо просіяне борошно з порошком до печива і олію. Ретельно перемішуємо до однорідної маси. Розділяємо на чотири частини, викладаємо у 4 ємкості для приготування кольорового тіста.

Біле тісто: до основи додаємо борошно, добре перемішуємо.

Жовте тісто: до основи додаємо збиті яєчні жовтки, все ретельно перемішуємо. Ще додаємо борошно і знову все добре перемішуємо.

Рожеве тісто: до основи додаємо пакет рожевого киселю (у порошку) та добре перемішуємо.

Коричневе тісто: до основи додаємо борошно, перемішане з какао. Добре все перемішуємо.

Деко для випікання застеляємо пергаментним папером, викладаємо по ложці кожного тіста поруч одне біля одного. Так, щоб закрити дно дека.Вирівнюємо, печемо 45 хв. при температурі 180 гр. Охолоджуємо і розрізуємо на 2 рівні частини. Готуємо крем: борошно, яєчні жовтки і 1/2 склянки молока добре збиваємо. Іншу частину молока доводимо до кипіння з цукром. Жовткову масу вводимо у кипляче молоко, добре помішуємо, щоб не утворювались грудочки. (готуємо заварний крем). Тримаємо та помішуємо на слабкому вогні, поки не загусне. Охолоджуємо. Розтопіть желе в 1/4 склянки гарячої води. Залишаємо желе, щоб охололо (має бути рідким). Ананаси і персики виймаємо з банки і просушуємо, щоб не було соку, нарізуємо дрібними кубиками, змішуємо. Масло добре збиваємо, поступово вводимо заварний крем та вливаємо маленькою цівочкою желе. Викладаємо ананаси з персиками та добре перемішуємо. (пам’ятайте, що крем швидко застигає).

Готуємо поливку: усі ігредієнти, крім желатину, змішуємо та варимо близько 2 хвилин. Желатин розводимо у 4 столових ложках гарячої води. Водимо желатин у суміш, яку варили, добре перемішуємо. Охолоджуємо близько 4 хвилин. Поливаємо зверху готовий пляцок. Складаємо пляцок: корж розрізуємо на дві частини, викладаємо крем на одну частину, другою частиною накриваємо зверху, поливаємо шоколадною поливкою. Ставимо у прохолодне місце, щоб все застигло.

Пляцок Екзотичні фантазії готовий!

Смачного!
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка