Вгору
за людьми
за відеозаписами
за блогами
за спільнотами
за аудіозаписами
Lora Miroslip
Lora Miroslip
украина
Шанувальники Lora15
Стіна 182
5 червня 2017 в 05:03
Шашлики “Оригінальні”
Шашлички "Оригінальні" незамінні на пікніку. Соковите м'яско має чудовий смак та аромат! Зробіть ваш пікнік смачним!

Інгредієнти:
куряче філе: 6 шт.
цибуля: 2 шт.
олія: 100 мл
молоко: 30 мл
часник: 2-3 зубці
сіль і перець до смаку

Спосіб приготування:
Приготувати маринад: цибулю подрібнити і перетерти у блендері або перемолоти, додати подрібнений часник, сіль, перець до смаку, олію і молоко.
Куряче філе промити, обсушити, порізати пластинками, нанизати на великі дерев’яні шпажки, обмастити маринадом, викласти у широку посудину. Маринувати 30-60 хв.
Обсмажити шашлички над розпеченим вугіллям, але не пересмажувати.
Смачного!
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
6 червня 2017 в 10:15
Гарно))

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
7 червня 2017 в 05:32
ТРУБОЧКИ З ШИНКИ

Берете плавлений сирок і дві часточки часнику, натираєте на тертці. Змішуєте масу з майонезом, завертаєте в шинку, можна проткнути зубочистками, щоб не розгорталися. Прикрашаєте оливками і зеленню.

Усе!

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
26 вересня 2017 в 12:47
Картопляники з грибами
Інгредієнти
картопля
3 шт.
борошно
300 г.
гриби
350 г.
цибуля ріпчаста
1 шт.
сухарі панірувальні
олія (для смаження)
Розраховано на 3 порції
Приготування
Картоплю обмити, пичистити відварити. Потовкти товкачиком.
Додати 1/4склянки картопляного відвару, сіль та перець за смаком. Перемішати. Поступово всипати борошно, ретельно перемішуючи.
Гриби (у мене були шампіньйони, ) вимити, порізати шматочками середнього розміру. 1 велику цибулину також порізати кубиками середнього розміру. Гриби та цибулю підсмажити на рослинній олії, додати сіль та перець за смаком.

З картопляного тіста зробити руками кружальця, викласти начинку, загорнути.
Картопляники з грибами
обкачати у панірувальних сухарях.
Обсмажити на сковорідці з усіх боків на рослинній олії під кришкою на середньому вогні.
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
Как очистить газовую плиту до блеска?
В процессе готовки к конфоркам и поверхности плиты прилипают жир, грязь, с которыми обычная вода не в силах справиться. С помощью подручных средств, не прибегая к использованию агрессивной химии, реально очистить эти загрязнения. Предложенные ниже способы щадящие, подойдут для любого покрытия.



Перед началом мытья все детали, которые возможно разобрать, снимают. К ним относятся конфорки, решетки, ручки регулировки температуры.

Наиболее эффективные моющие средства

1. Необходимое количество соды заливают водой, чтобы в результате получилась кашица. Эту смесь наносят на проблемные участки плиты, выдерживают 10 минут.

2. Можно посыпать грязную поверхность тонким слоем соды. Залить крутым кипятком, подождать 15 минут. Сода начинает шипеть и эффективно удалять жир.

3. Еще один способ борьбы с жирными следами: из пульверизатора распыляют на газовую плиту уксус, выдерживают 5 минут. Затем присыпают содой. Еще через 10 минут налет можно удалить с помощью губки.

4. От застарелых пятен поможет нашатырь. Его наносят на проблемные места, после чего старой зубной щеткой оттирают грязь.

5. Со свежими пятнами справится лимон. Плод разрезают на две части, протирают необходимый участок. Фруктовые кислоты расщепляют жир.

6. Жидкое мыло и пищевая сода способны справиться с загрязнениями. В соотношении 1:1 смешивают данные вещества, наносят на поверхность, ожидают 15 минут.

После применения любого из способов плиту моют чистой водой, предварительно собрав с поверхности сухой губкой чистящее средство. Затем протирают насухо.

Как почистить конфорки и решетку?

Если у хозяйки часто сбегают молоко или бульон, то конфорки и решетка обязательно нуждаются в чистке.

В процессе мытья плиты их желательно замочить в горячей воде со средством для мытья посуды. Если обычное замачивание не помогло, то можно применить уксусный раствор. На один стакан воды добавляют 3 столовые ложки уксуса. Этой жидкостью обильно смачивают загрязнения. В качестве инструментов для нейтрализации пятен подойдут старые зубные щетки, абразивные губки и мочалки.

Как очистить ручки?

В зависимости от модели ручки регулировки температуры могут быть съемные и несъемные. Если их реально отнять, то во время мытья плиты эти детали можно замочить в горячей воде вместе с конфорками. Не стоит забывать и о местах, где крепятся сами ручки. Зачастую там скапливается много жира.

В случае, если ручки не снимаются, то их моют с помощью средств, которые использовали для поверхности. Труднодоступные места очищают ватными палочками.
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
ЯКЕ ВОНО ЩАСТЯ...
Коли в дитинстві бабуся сказала: "Знаєш, а щастя.. воно буває різне.."
Я думав.. ну що за дурниці.. адже щастя - це коли все ідеально - добре. .. абсолютно все.
І тільки тепер.. через роки.. я починаю розуміти.. Щастя не абсолютно.. воно відносно..
Щастя.. це коли не болить...
Щастя.. коли здорові діти...
Щастя.. коли є кому розповісти свій сон..
Щастя.. коли є про кого подумати на самоті..
Щастя.. коли є кому подумати про тебе..
Щастя.. коли є будинок.. в який хочеться повертатися..
Щастя.. коли на душі спокій..
Щастя.. коли твої діти виросли гідними людьми..
Щастя.. коли у тебе є ранок....
Щастя.. коли тобі телефонують, просто так..
Щастя.. це просто відсутність нещастя...
Щастя.... його насправді так багато.. а ми всі його чекаємо і чекаємо.. не знаючи.. що воно буває різне...
Щастя Вам і Вашим близьким..
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
Лимонный торт – классический рецепт

Основа классического лимонного торта – сочный бисквит с цитрусовым вкусом и ароматом. Распущенный на тонкие коржи, он пропитывается сметанным, заварным или любым другим кремом. А можно просто испечь тесто в форме для кекса и покрыть лимонной помадкой из 30 мл лимонного сока и 150 г сахарной пудры.

Итак, для классического лимонного бисквита нужно взять:
270 г сливочного масла;
300 г сахара;
10 г ванильного сахара;
7 яиц;
3 г соли;
50 – 60 мл лимонного сока;
измельченную цедру двух лимонов;
5 г разрыхлителя;
70 г крахмала;
300 г муки.

Замешивание теста и его выпечка пошагово:
Мягкое масло взбить с двумя видами сахара, добавив также лимонную цедру и сок. По одному вбить в масляную смесь яйца, продолжая взбивать все миксером. Заключительный этап замешивания – добавление сухих компонентов (муки, крахмала, разрыхлителя и соли).
Форму для выпечки смазать мягким сливочным маслом и присыпать мукой. Переложить в нее тесто и отправить выпекаться при 180 градусах. Чтобы бисквит полностью пропекся, может оставить его на 45 минут.
Для торта корж следует полностью охладить, затем разрезать на более тонкие пласты и прослоить кремом. В случае с кексом достаточно только покрыть его помадкой, пока он ещё горячий.
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
Дрожжевые пирожки с вишней в духовке

Из всех сладких пирожков, пожалуй, самыми вкусными являются дрожжевые пирожки с вишней, причем именно те, которые пекутся в духовке. Чтобы у пирожков с вишней тесто было воздушным, а начинка получилась густой и не вытекала, достаточно знать парочку маленьких хитростей, которыми я охотно поделюсь с вами в этом рецепте. Итак, внимательно читаем, а затем идем готовить потрясающие вишневые пирожки.)))

Дрожжевые пирожки с вишней в духовке - рецепт
(12 шт.)

дрожжевое тесто:
3 ст. муки в/с (500 гр.)
1 крупное яйцо
1/2 ст. воды + 1/2 ст. молока
3 ч.л. сухих дрожжей (25 гр. свежих дрожжей)
3 ст. л. сахара
3 ст.л. подсолнечного масла
щепотка соли
начинка:
600 гр. свежей или замороженной вишни
1 стакан сахара
1 ст.л. крахмала
украшение:
1 яйцо
Вишневая начинка для пирожков
Прежде чем заниматься тестом, подготовим вишни. Прежде всего, нам потребуются спелые вишни. Это могут быть свежие вишни или замороженные. Свежие вишни перебираем, моем, по желанию удаляем косточки. Замороженную вишню размораживаем, по желанию удаляем косточки.
Удаляем косточки у вишни
Но одним этим подготовка начинки не заканчивается, вишню следует проварить. Да, хотелось бы, чтобы все было попроще да побыстрее, но если в пирожки положить свежую вишню, то велика вероятность того, что начинка будет кислой, при этом вишневый сок непременно вытечет, а само тесто останется мокроватым внутри. Поэтому мой дружеский совет, не пропускайте следующий этап, это сохранит ваши нервы и гарантирует отличный результат)))))
Итак, вишни засыпаем сахаром, вишня пускает сок очень быстро. Буквально через полчаса мисочку с вишней ставим на огонь, варим 10 минут на слабом огне.
Варим вишню для пирожков
Обязательно пробуем, если вишня кислая, сахара может потребоваться больше. Выключаем огонь. Оставляем вишню остывать. Кстати, начинку для пирожков можно сделать заранее, также можно воспользоваться уже готовым вишневым вареньем.
Проваренную вишню откидываем на дуршлаг. Понятное дело, вишневый сироп не выливаем, это отличная пропитка для тортов, да и просто из вишневого сиропа можно сделать вишневый кисель или напиток.
Дрожжевое тесто для пирожков с вишней
Свежие дрожжи (или сухие пекарские) разводим в теплой смеси (1/2стакана молока + 1/2стакана воды). Температура смеси 40°С.
Тесто для пирожков с вишней - кладем дрожжи
Добавляем 1 ст.л. муки и 1 ст.л. сахара. Перемешиваем и ставим в теплое место на 30 минут.
Тесто для пирожков с вишней - кладем ложку муки
Благодаря теплой питательной среде дрожжи начинают быстро делиться, опара покрывается пузырьками и начинает увеличиваться в объеме.
Опара для теста
Через полчаса добавляем в опару еще 2 ст.л. сахара, 2,5 стакана просеянной муки.
Добавляем муку
Добавляем в тесто 1 яйцо, 3 ст.л. растительного масла и щепотку соли.
Добавляем яйцо
Замешиваем тесто. Затем тесто выкладываем на стол, посыпанный мукой, и начинаем тщательно месить. Муку добавляем по чуть-чуть, чтобы тесто не получилось слишком крутым. Вообще, дрожжевое тесто должно быть мягким и податливым, но при этом не липнуть к столу и рукам.
Тесто для пирожков с вишнями
Формируем из теста колобок, кладем в мисочку, накрываем чистой салфеткой и снова ставим в теплое место на 30-40 минут.
Приготовление пирожков с вишней
По истечении этого времени достаем увеличившееся в объеме тесто. Тесто делим на две части, а затем каждую часть на 6 кусочков.
Делим тесто на части
Из кусочков формируем толстенькие лепешки. На каждую лепешку кладем ложку вишневой начинки. Можно, конечно, положить и больше, но тогда сразу надо будет взять не 600 гр. вишни, а чуть больше.
Дрожжевое тесто и вишни
Сверху вишенок насыпаем немного крахмала, примерно по 1/4 чайной ложки на каждый пирожок. Именно крахмал удерживает вишневый сок внутри пирожка, не дает ему вытечь наружу.
Пирожки с вишней - кладем крахмал
Тщательно защипывая края, формируем пирожок.
Формируем пирожок с вишней
Пирожок с вишней кладем на противень швом вниз (противень предварительно застилаем пергаментом или смазываем растительным маслом). Если вы мастерица лепить красивый шов косой, то в этом случае кладем пирожки швом вверх. Затем формируем второй пирожок, третий и т.д.
Если хотите, чтобы пирожки с вишнями получились высокими, пухленькими, то располагаем их на противне довольно близко друг от друга, на расстоянии 1,5-2 см. Когда тесто подойдет, пирожки увеличатся в объеме и подопрут друг друга бочками.
Пирожки с вишней на противне
Противень с пирожками ставим в теплое место на 30 минут (поближе к горячей духовке).
Перед тем, как пирожки с вишней ставим в духовку, красим их взбитым яйцом.
Красим яйцом вишневые пирожки
Противень с вишневыми пирожками ставим в хорошо прогретую духовку (включаем заранее). Выпекаем 20-25 минут при температуре 170-180°С.
Пирожки с вишней в духовке
Располагаем противень в центре духовки, чтобы пирожки подрумянились и снизу, и сверху. Следим за выпечкой, т.к. духовки разные, возможно потребуется корректировка по времени или по температуре.
Пирожки с вишней
Румяные, красивые, благоухающие вишней пирожки вынимаем из духовки. Даем пирожкам остыть, зовем всех за стол. Правда, вам особо звать не придется, все и так сами сбегутся.
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
Шикарна підбірка рецептів з кабачками.


Сезон кабачків відкрито! Пропонуємо чудову підбірку рецептів приготування кабачків.

1. Кабачки смажені по-українськи

Такі кабачки готувала моя бабуся. Я впадаю в дитинство щоліта.

Приготування:

Рецепт дуже простий, але дуже смачні кабачки виходять.

Молоді кабачки нарізати кружечками, трохи присолити і дати постояти хвилин 10. Далі можливі два варіанти розвитку подій. Бабуся смажила, обкатавши в борошні і гарненько її обтрусивши, щоб не приставали до сковороди. Але зараз, під час високих технологій, є сковорідки, до яких не прилипає. Я смажу без обкатування в борошні, тому що головне – часникова підлива.


Часникова подлівка. Правду кажучи, вона завжди підлаштовується під кількість кабачків, тому найточнішого рецепту не буде. На два середніх кабачка я беру 3 великих зубчики часнику. Дрібно ріжу і кидаю в ступку. (Можна і на тонкій тертці натерти або нарізані кубічкі розтерти площиною ножа.)
У ступку додаю дрібку солі, дрібку чорного меленого перцю (коли не для дитини, то щіпку червоного гострого меленого перцю), 1 чайну ложку оцту, 1 ч.л. без гірки цукру. І гарненько все розтираю до однорідної маси. Спробую і додаю до смаку солі, оцту або цукру.

Кабачки смажу в невеликій кількості олії до рум’яного кольору.
Знімаю зі сковороди і відразу ж на кожен гарячий кружечок кладу третину-чверть чайної ложки підливи, і розмазуючи по всьому кружечку. Наступні смажені кабачки укладаю зверху і точно так же змащую. Ми таке розхапуємо гарячим. Але коли кабачків багато …. ммммм … остиглі вони ще смачніше.
Можна посипати дрібно порізаними кропом.

**************************************************************

2. Кабачки з м’ясом в клярі

Складові:

2 – 3 молодих кабачка
300 г м’яса (можна в будь-якому розкладі – свинина, яловичина, змішаний фарш, курка і навіть риба)
1 цибулина
1 – 2 скибочки білого хліба (можна і без нього)
1 яйце
сіль, перець, часник (за бажанням)
Для кляра:

борошно – 2 столові ложки
1 – 2 курячих яйця
2 – 3 чайні ложки молока
сіль перець
приготування:

Кабачок наріжте на кружки товщиною 1.5 – 2 см. При необхідності зріжте шкірку (якщо шкірка молода і тонка, можна не зрізати). Виріжте серединки. При бажанні їх можна використовувати для приготування фаршу – просто видаліть насіння і поверніть з м’ясом – цибулею.

Для начинки підійде будь-який кістлявий окорок. Можете приготувати його за допомогою одного з ваших рецептів, а можете, наприклад, так. Білий хліб замочіть в молоці, а потім відіжміть. М’ясо, цибулю і хліб проверніть на м’ясорубці в фарш. Вбийте яйце, додайте сіль – перець і все добре перемішайте до однорідної маси, а потім відбийте, щоб фарш зібрався в єдиний ком.

Готовий фарш накрийте і поставте в холодильник хвилин на 30 – 40 настоятися. Якщо часу немає, можна готувати і відразу.


Серединки кабачка заповніть фаршем. Ущільніть. Для кляра збийте яйця з невеликою кількістю молока, сіллю – перцем. Кожен гурток обваляйте в борошні. Занурте в яєчної суміші.

Обсмажуйте на розігрітій олії до рум’яності і готовності. Оскільки всередині сире м’ясо, обсмажують на середньому вогні, щоб м’ясо встигло дійти до готовності. Після обсмажування бажано розрізати один з кабачків і перевірити начинку. Якщо сирувата, можна довести до повної готовності в духовці, мікрохвильовій печі або скласти всі обсмажені кабачки в сковорідку і трохи потім на маленькому вогні під кришкою.

**************************************************************

3. Запіканка з кабачків з зеленою цибулею

Складові:

Яєчна суміш:

3 яйця
3 стол.ложки молока
1 стол.ложку сметани (або майонезу)
1 стол.ложку борошна
50 г сиру (натерти)
сіль, перець, шепотку каррі
приготування:

Кабачок нарізати тонкими кільцями, укласти в змащену форму віялом.

Цибулю дрібно, насипати поверх кабачка, залити яєчною сумішшю.


Випікати при 200ºС 25 хвилин (до рум’яної скоринки).

Остудити, нарізати.

*********************************************************

4. Закуска з кабачка, сиру і моркви

Закуска з обсмажених кабачків дуже популярна і улюблена багатьма. Дуже апетитний вигляд цієї закуски дозволяє нам прикрасити нею навіть святковий стіл, не кажучи вже про будні. Для її приготування краще використовувати молоді кабачки без великих насіння

Складові:

кабачок середній 1 шт (приблизно 15 кілець у мене вийшло)
помідори 2 шт
морква 1 шт (130 г)
сир твердий 130 г
часник за смаком
майонез
зелень
приготування:

1. Кабачок порізати кільцями, посолити і залишити на 10 хв

2. Помідори порізати кільцями.

3. З кабачків злити рідину, обваляти в борошні і обсмажити з 2х сторін до золотистої скоринки.

4. Моркву потерти на дрібній тертці.

5. Сир натерти на дрібній тертці.

6. Змішати сир з морквою, видавити часник, перемішати з майонезом.

7. Обсмажені кабачки викласти на блюдо, зверху помідор і сирно-морквяний салат.
Закуска готова. Залишається тільки прикрасити її зеленню.

***********************************************************

5. Суперові рулетики з кабачків з курячим м’ясом

Складові:

молоді кабачки (або цукіні) – 2 шт.
філе курячої грудки – 1 шт.
часник – 2 зубчики
сир твердий – 50 г
готовий соус з паприки (не гострий)
кілька листочків базиліка
сіль, чорний мелений перець
оливкова олія
приготування:

1. Кабачки вимити і нарізати смужками приблизно по 0,5 см.

2. Деко застелити папером для випічки, розкласти кабачки, трохи змастити оливковою олією і посолити.


3. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 5-7 хвилин, щоб кабачки стали м’якшими і краще згорталися. Куряче філе нарізати тонкими поздовжніми смужками, трохи відбити, посолити і поперчити.

4. Додати часник, перемішати і залишити трохи помаринувати.

5. На підготовлені кабачки викласти смужки курячого м’яса, присипати сиром, базиліком, додати трохи соусу.

6. Скрутити рулетики з кабачків з курячим м’ясом, сколоти їх шпажками і запекти при 180 градусах 25 хвилин.

Рулетики з кабачка з курячим м’ясом готові.

************************************************************


6. Оладки з кабачків

Складові:

кабачки – 2-3 шт. середнього розміру,
яйце – 1 шт.
часник – 3-4 зубчики
борошно – приблизно 100 г
сіль за смаком
олія – для смаження
приготування:

1. Натираємо кабачки разом зі шкіркою. Віджимаємо їх від зайвої рідини.

2. Видавлюємо часник.

3. Вбиваємо одне яйце, солимо до смаку. Якщо після цього утворюється ще зайва рідина, її теж акуратно злийте.

4. Додаємо борошно і розмішуємо, щоб вийшло тісто як для оладок – густуватий.


5. Ложкою викладаємо оладки на розігріту сковороду золією, злегка придавлюємо їх і смажимо до утворення золотистої скоринки з двох сторін.

6. На стіл подаємо оладки, прикрашені свіжим кропом, з кошторисною. Їх можна їсти як теплими, так і остиглими.

Смачного!
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка