Вгору
за людьми
за відеозаписами
за блогами
за спільнотами
за аудіозаписами
Альона Міщенко
Альона Міщенко
Країна:
Україна
Місто:
Ічня
День народження:
Сімейний стан:
Шанувальники Альона5
Стіна 14
12 червня 2017 в 04:30
Еклери


Складові:

Вершкове масло - 100 г
Вода - 300 мл
Борошно - 140 г
Яйце - 4 шт
начинка:
Молоко - 300 мл
Великий жовток - 3 шт
Цукор - 50 г
Крохмаль - 2 столових ложки
Борошно - 2 столових ложки
Ванілін - 1 чайна ложка
глазур:
Горький шоколад - 100 г
Вершки - 2 столових ложки

приготування:

1. Духовку нагрійте до 200 C. 2 дека застеліть папером і змастіть маслом. Воду і масло доведіть до кипіння. Всипте борошно і помішуйте дерев'яною ложкою до формування кульки м'якого тесту. Зніміть з вогню. Остудіть близько 5 хвилин.
2. Перекладіть тісто в чашу для міксера, вбийте яйця, замісити тісто. Перекладіть його в кондитерський мішок. Видавіть приблизно 8-10 еклерів на кожен лист, залишаючи досить місця між ними. Випікайте 25-30 хвилин. Остудіть.
3. Для начинки збийте жовтки з цукром до блендой кремовою маси. Додайте борошно, крохмаль. Молоко з ваніллю доведіть до кипіння на маленькому вогні. Поступово змішайте обидві суміші, остерігаючись того, щоб яйця не згорнулися.
4. Для цього для початку в збиті яйця влийте 2 ополоника молока, перемішайте і тепер яєчно-молочну суміш перелийте назад до молока. Все ретельно збийте до густого крему. Зніміть з вогню і остудіть.
5. У мікрохвильовці нагрійте шоколад з вершками на високій швидкості близько хвилини. Перемішайте.
Остиглий крем перекладете в кондитерський мішок. Зробіть отвір в еклери кінчиком столової ложки.
6. Еклери начините кремом. Занурте їх в глазур і дайте час їй застигнути.
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
17 червня 2017 в 06:24
Листкові палички з шинкою


Складові:
- Тісто листкове дріжджове 250 г
- Шинка сиров'ялена 35 г
- Яйце куряче 1 шт.

Спосіб приготування:
1) Листкове тісто розкачати в довгий тонкий пласт так, щоб його ширина дорівнювала довжині смужок шинки. Сиров'ялені шинку (пармскую шинку або хамон) розкласти по поверхні тесту
2) Нарізати тісто з шинкою поперек на смужки шириною близько 2 см
3) Скрутити кожну смужку в щільну спіраль і розкласти на деку, застеленому папером для випічки.
4) Кожну спіраль змастити збиті яйцем і поставити в розігріту до 190 градусів духовку
5) Випікати близько 20 хвилин до золотистого кольору.

Смачного!
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
15 червня 2017 в 17:26
Соус червоний гострий по-грузинськи

Складові:

Паста томатная 5 ст.л
Кінза 5 веточек
Укроп 5 веточек
Петрушка 5 веточек
Чеснок 4 зубчіка
Перец червоний мелений 1/ 2ч.л
Перец чорний мелений 1 / 2ч.л
Соль

Приготування:

Зелень дрібно наріжте, додайте томатну пасту, червоний і чорний перець, сіль, тертий часник. Повільно помішуючи, підлити холодну кип'ячену воду, доводячи масу до необхідного обсягу.
Смачного!
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
15 червня 2017 в 17:20
Брігадейро


Складові:
Какао-порошок 3 ст.л
Масло вершкове 1 ст.л
Молоко згущене 1 банка
посипання кондитерська


У каструлі середніх розмірів на середньому вогні змішайте какао, вершкове масло і згущене молоко.

Варіть, помішуючи, поки суміш не загусне, близько 7-10 хвилин.

Зніміть з вогню і дайте постояти, поки суміш достатньо не охолоне.

Скачайте маленькі кульки.

Можна прикрасити їх, обваляти в різних посипання (наприклад кокосовій стружці, цукровій пудрі, подрібнених горішках, шоколадних або різнокольорових кондитерська посипання).

Смачного!
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
14 червня 2017 в 17:16
Салат "Смачний"

склад:

Кукурудза консервована 285 г
Грудка куряча 1 шматок
Печериці 500 г
Помідори 3 штуки
Сухарики 100 г
Майонез 150 г

Спосіб приготування:

1. Зварити курячі грудки і порізані шампіньйони. Дрібно нарізати і перекласти в миску.
2. Додати банку кукурудзи.
3. Потім - дві пачки сухариків (краще просто з сіллю).
4. Вмішати дрібно порізані помідори.
5. Додати майонез і акуратно перемішати.

Смачного!!!
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
12 червня 2017 в 04:46
Манти

Складові:

Для тесту:
Борошно - 2 1/2 склянки
Яйце - 1 шт
Сіль - 1 чайна ложка
вода - 1 стакан (тепла)

Для начинки:
Яловичина - 2 кг
Лук - 4 шт
Чорний перець - 1/2 чайної ложки
Кмин - 1 чайна ложка (за смаком)
Сіль - 1 чайна ложка
Картопля - 1 шт
Оливкова олія - ​​2 столові ложки

Спосіб приготування:
1) У середній мисці змішати разом сухі інгредієнти для тіста. Зробити поглиблення посередині і залити теплою водою, додати 1 яйце. Місити протягом 5-6 хвилин. Обкласти тісто плівкою і дайте постояти протягом 10-20 хвилин.

2) Нарізаємо м'ясо маленькими шматочками. Так само можна використовувати м'ясорубку, щоб зробити фарш

3) Нашинковать цибулю. Додати спеції.

4) Додати масло і добре змішати цибулю з м'ясом. Начинка готова. Можна додати дрібно нарізану картоплю, але це не є обов'язковим кроком.

5) Розкачати тісто. Присипати борошном, щоб уникнути злипання. Скласти в довгу широку смужку. Нарізати на квадрати.

6) Запечатати по кутах з чотирьох сторін

7) Доведіть воду в пароварці до кипіння. Помістіть манти в пароварку. Можна готувати на паровій бані. Готувати протягом 45 хвилин. Приправляємо чорним меленим перцем і сметаною.
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
12 червня 2017 в 03:58
Як приготувати шоколадне морозиво в хрусткому вафельному ріжку

Складові:
300 мл жирних вершків (33%)
2 ст л какао
100 г шоколаду
жменю фундука
150 мл молока
100 г цукру
4 жовтки

Нагріваємо вершки і какао, постійно помішуючи, щоб його розчинити. Доводимо до кипіння, заважаємо деякий час, знімаємо з вогню і втручається наламай шматочками шоколад, закидаємо горіхи.

В іншій каструльці Нагріємо молоко і цукор (не доводячи до кипіння). Окремо віночком збиваємо жовтки. Вливаємо до них частину молока, інтенсивно помішуючи і переливаємо назад в каструльку. Готуємо на середньому вогні постійно помішуючи до загустіння.

Вливаємо яєчну суміш в шоколадну через ситечко. Гарненько перемішуємо. Повністю охолодити. Я помішувала суміш, поставивши її в ємність з холодною водою.

Потім можна поставити в холодильник на деякий час, щоб повністю охолодити, а потім в морозилку до повного замерзання. Я думала заважати морозиво кожні пів години-годину, але думаю це було необов'язково, воно застигало без освіти кристаликів льоду. Так що в кінці-кінців я просто залишила його на ніч.

Підготуємо хрусткі ріжки для нашого морозива! (Готувала в радянській вафельниці, про існування в нашому домі якої дізналася порівняно недавно. І дуже шкода! Так забавно готувати цю смакоту)

знадобиться:
120 г вершкового масла кімнатної температури
1 ст цукру
3 яйця
1/2 ст борошна
1/2 ст крохмалю

Масло збиваємо з цукром. В окремій ємності збиваємо яйця, поступово додаємо борошно і крохмаль. Відправляємо сюди масло з цукром, збиваємо. Тісто вийде як сметана. Випікаємо за інструкцією. Готової гарячої вафлі відразу надаємо форму конуса (обережно, гаряча!), Поки не затверділа. Робила я це за допомогою картону, згорнутого в ріжок (Не робіть його великим, вафельний вийде великих розмірів).
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
5 червня 2017 в 17:09
малиновий тарт

Для пісочної основи:
150 г вершкового масла
4 ст.л. цукру
1 жовток
250-300 г. борошна
1/2 ч.л. розпушувача (або 1/4 ч.л. соди, погашеної оцтом)
Для начинки:
700 м малини
2 ст.л. цукру
1 ст.л. крохмалю
250 мл. води
Додатково знадобиться:
Вершкове масло для змащування форми

1. Масло злегка розтопити. Для цього ємність з нарізаним на невеликі шматочки маслом поставити в ємність з гарячою водою на 5-10 хвилин.
2.Додати в розтоплене масло жовток і цукор. Ретельно перемішати. Додати розпушувач або соду, погашену оцтом.
3.Добавіть половину борошна і перемішати виделкою. Поступово додаючи борошно, що залишилося вимісити тісто. Тісто має бути м'яким і легко розминатися пальцями.
4.Форма для пирога змастити вершковим маслом. Готове тісто розподілити руками по формі таким чином, щоб утворився бортик висотою 4 см. Випікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин поки тісто не преобретет золотистий відтінок.
5. Для начинки подрібнити 100 р малини за допомогою блендера або розім'яти малину виделкою до отримання пюре. Додати до отриманого пюре 200 мл. води, цукор і на небільшій вогні довести до кипіння. Крохмаль розчинити в 50 мл. холодної води. Поступово додати крохмаль в малинове пюре постійно розмішуючи. Коли маса почне густіти зняти з вогню і додати в неї залишилася малину. Акуратно перемішати.
6.Виложіть начинку на пісочну основу. Готовий пиріг остудити до кімнатної температури.

Смачного!
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
5 червня 2017 в 17:04
Сметанний торт з крекеру

Складові:

Сметана - 500 г.
Цукрова пудра - 150 г.
Желатин - 30 р (2 пакетика)
Печиво "крекер" - 300 м
Шоколад - 200 м (2 плитки)
Фрукти для прикраси (банани, виноград, полуниця), желе для тортів

приготування:

1. Замочити желатин в невеликій кількості холодної води, дати набрякнути. Змішати сметану і цукрову пудру. Розтопити желатин на водяній бані і ввести в сметану, швидко помішуючи.
2. крекер поламати. Додати до сметани, перемішати.
3. разьемний форму застелити харчовою плівкою. Натерти шоколад. Викласти сметану в три шари, пересипаючи шоколадом. Поставити в холодильник на годину-дві.
4. Прикрасити фруктами, полити желе для тортів (або звичайним, розведеним в меншій кількості води, для кращого застигання). Поставити в холодильник до повного застигання (краще на ніч). Сметанний торт з крекеру готовий.

Смачного!
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
5 червня 2017 в 11:14
Роли «Сяке Маки»

Складові:
Рис для суші1стакан
Комбу водорослі
Уксус рісовий 20мл
Норі водорослі1лист
Семга(або інша червона риба) 300г
Огурец 1 шт

Приготування:
Стакан спеціального рису, придатного для суші, ретельно промийте кілька разів, перекладіть в каструлю, додайте невеликий шматочок водорості комбу (необов'язково) і налийте води з розрахунку 1: 1-1,2.Поставьте каструлю на середній вогонь, доведіть рис до кипіння, приберіть комбу, зменшіть вогонь і варіть рис близько 20 хвилин, не знімаючи кришки.
Після дайте рису постояти хвилин 15, перекладіть його в миску і заправте рисовим оцтом, змішаним з сіллю і цукром (або готової приправою на основі рисового оцту).
Оберніть макису харчовою плівкою, зверху половину листа норі.Распределіте рис для суші, змочуючи долоню водой.Оставьте вільної смугу на ближньому до вас краї норі і зробіть зміщення на дальнем.Спрессовивать рис не потрібно, рисинки склеяться самі.
Викладіть нарізану рибу і огірок як на фото.Аккуратно підніміть край макісу і накрийте начинку, поєднавши верхній край норі з нижнім (звертаємо рулетом, простіше кажучи).
Змочіть водою лезо ножа і акуратно, не застосовуючи сили, розріжте роли.
Смачного!
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка