Вгору
за людьми
за відеозаписами
за блогами
за спільнотами
за аудіозаписами
катруся віні
катруся віні
Країна:
Україна
Місто:
Білопілля
День народження:
Шанувальники катруся50
Стіна 27
Чебуреки «на бігу»: ніякої метушні з тестом. Рецепт - знахідка. Хрустка засмаженою скоринка, ніжне тісто, ароматна, соковита начинка

Чебурек - це не великий пельмень, що не вареник з м'ясом, і навіть не беляш. Чебурек - це самостійне блюдо, приготоване зі спеціального тесту з м'ясною начинкою. Проявивши до нього з належною повагою, ви отримаєте унікальний витвір кулінарного мистецтва, яке буде разюче відрізнятися від легкодоступних магазинних незрозуміло-чого-с-невідомо-з-чим, які є лише слабкою копією приготованих в домашніх умовах по правильної рецептурі чебуреків.

Вам знадобляться:
тісто
Борошно - 4 склянки
Вода - 320 мл
Яйце - 1 шт.
Олія - ​​2 ст.л.
Сіль - ½ ч.л.

начинка
М'ясний фарш - 700 г
Сіль, перець - за смаком
Цибуля ріпчаста - 1 цибулина (невелика)
Зелень кропу - за смаком
Олія - ​​для смаження
Спосіб приготування:
1) Тісто
У каструлю налити воду, додати в неї сіль і масло і поставити на вогонь нагріватися. Коли вода закипить, знімаємо каструлю з вогню і додаємо ½ склянки борошна. Дуже енергійно перемішуємо всю масу, щоб усунути всі можливі грудочки.
Далі вбиваємо з масу яйце, і знову все так само енергійно перемішуємо, на цей раз, щоб не дати яйцю «згорнутися».
Слідом за яйцем, відправляємо невеликими порціями борошно. Коли остання крапелька борошна пішла в тісто, то, все перемішавши, перевірте, чи не прилипає чи тісто до рук, якщо немає, то тісто в порядку, якщо все ж прилипає, то додайте ще трохи борошна.
Після цього, потрібно дати тісту «відпочити» приблизно одну годину.

2) Начинка
Для начинки м'ясний фарш треба змішати з дрібно порізаною цибулею, сіллю, перцем, зеленню (за вашим бажанням).
М'ясний фарш вибирайте на свій смак, але все-таки в його склад має входити сало, це додасть чебуреку соковитість.
Щоб начинка не розтеклася в процесі приготування, можна додати в неї ½ склянки кефіру. Він скріпить фарш в одне ціле.

3) Чебуреки.
Готове тісто треба розділити на невеликі кульки, які розкочуються в дуже тонкі коржі. Кожна така коржик потім заповнюється наполовину фаршем, а другою половиною «закривається». Краї чебурека слід дуже добре скріпити, щоб ні крапля соку не витекла в процесі смаження.

У сковороді з високими бортиками сильно розігрійте велику кількість масла і обсмажте чебурек з двох сторін до отримання красивого золотистого кольору.

Поділися цим рецептом зі своїми друзями, нехай теж спробують приготувати
Показати повністю..

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1
Салат качан кукурудзи

У даного салату дуже гарну прикрасу, яке підходить для святкового столу. Таким чином можна прикрасити будь-який салат з кукурудзою.



твердий сир - 100 г.

відварений рис - 200 м
маленька головка ріпчастої цибулі - 1 шт.
варене яйце - 1 шт.
майонез
консервована кукурудза - 1 банка
огірок
петрушка для прикраси

 

приготування:

Яйця нетереть на курпной тертці. Натерти сир. Дрібно нарізати цибулю. Змішати яйця, сир, рис, нарізану цибулю. З огірків зняти корочку, вона знадобиться на прикрасу. Огірок нарізати і додати в салат. Трохи посолити, додати майонез і перемішати. Можна додати нарізаний крабові палички.
 

Викласти салат в формі качана, зверху викласти кукурузінкі. Можна просто акуратно висипати. Буде не так красиво, але зате набагато бистрее.Із шкірки огірків і петрушки зробити підставу качана.

Салат качан кукурудзи готовий, приємного апетиту!
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
9 вересня 2017 в 15:11
САМОРОБНИЙ ТВЕРДИЙ ДОМАШНІЙ СИР
Складники
Для страви:
Сир кисломолочний 1 кг
Молоко 1 л
Масло 100 г
Яйце 1 шт
Сіль 10 г (1 чайн. ложка)
Сода 5 г (1 чайн. ложка)

Кухня: Сучасна кухня Українська кухня
Час готування: 30 ( 30 ) хв
Кількість: 6 порцій

Саморобний сир Півгодини - і з м'якого білого ‘сільського' кисломолочного сиру робиться твердий домашній сир - кладіть на бутерброди, додавайте в салати чи посипайте макарони - як вам завгодно. Із кілограма кисломолочного сиру виходить близько 600 г саморобного твердого плюс впевненість, що ви їсте тільки те, що самі поклали у ваш домашній твердий сир.

Сир, постійно помішуючи, зварити в молоці (5 хв після закипання). Важливо: для помішування найкраще використовувати дерев'яну лопатку-копистку, бо вона, на відміну від округлої ложки, добре відчищає сир від дна каструлі - а він так і норовитиме прикипіти.

Далі сир відкинути на друшляк, вистелений шматком чистого полотна. Дати сироватці гарненько стекти (сироватку можна пізніше використати замість води для тіста на вареники чи на хліб). Чим краще стече сироватка, тим твердішим буде ваш домашній сир.

Повернувши сир назад до каструлі, підмішати масло, яйце, сіль і, постійно розтираючи, тримати на малому вогні ще 2-3 хв. Насамкінець додати соду (маса на домашній твердий сир одразу збільшиться в об'ємі) і ще раз тут же, на вогні, гарненько вимісити.

Готовий саморобний сир перекласти у форму відповідного розміру (пластикову, щоб твердий сир пізніше відчепився від стінок або будь-яку іншу - тоді її краще перед цим вистелити, наприклад, папером для випікання).

Саморобний твердий домашній сир залишити на холоді, аж поки повністю вистигне, а далі - частуйтеся на здоров'я!
Показати повністю..

Сподобалось 2 людям
Вподобайка
2
12 вересня 2017 в 05:34
Рецепти тіста для піци

1 рецепт
Беремо пакетик сухих дріжджів (10 грам) і розводимо в склянці теплої води. Трохи солимо, додаємо 1 ч.л. цукрового піску, трохи вершкового масла (невеличкий шматочок) чи 1 ст.л. рослинної олії, насипаємо близько двох склянок борошна, щоб тісто відлипало від рук, все гарненько вимішуємо. Все. Тісто готове.

2 рецепт
Беремо вершкове масло (250 гр), розтоплюємо, додаємо пів склянки холодної води, трохи солі, трохи цукру, трішки соди на кінчику ножа, можна додати яйце, але це не обов’язково. Додаємо борошна стільки, щоб тісто відлипало від рук. Все замісити і поставити в холодильник на 15 хвилин.
У даному рецепті є невеличка хитрість: коли розкатуємо пласт тіста, його потрібно знову скласти і ще розкачати, причому зробити так слід разів п’ять. Все. Тісто готове.

3 рецепт
Беремо одну склянку сметани чи кефіру, пів чайної ложки соди, трохи вершкового масла чи рослинної олії і борошна стільки, щоб тісто не прилипало до рук. Все гарненько вимішуємо. Все. Тісто готове.

4 рецепт
Розчиняємо у склянці теплої води сухі дріжджі, виливаємо в миску, додаємо 2 ч.л. цукру, 1 ч.л. солі і 17 ст. л. борошна (не більше і не менше). Все перемішуємо і додаємо 100 гр. маргарину чи вершкового масла. Знову все гарненько вимішуємо і ставимо в холодильник на 15 хвилин.
Тут найголовніше зберігати порядок дій.

5 рецепт
Беремо одну склянку молока (чи води), додаємо одне яйце. Пів пакетика сухих дріжджів, трохи солі і 1 ст. борошна. Консистенція тіста повинна вийти як на оладки. Даємо постояти 20 хвилин. Коли починаємо робити піцу, виливаємо заміс у форму, зверху викладаємо начинку. Повірте, виходить дуже смачно.

А тепер найголовніше – приступаємо до начинки для піци.

Для будь-якої піци можна використовувати різноманітну начинку. Її вибір залежить від набору продуктів у вашому холодильнику і від наявного в вашому розпорядженні часу.

Рецепт піци з цибулею і сиром
Нам знадобиться 3-4 цибулини, 1-2 помідори, 1 яйце, можна додати зелень, сир. Розкачуємо тісто в пласт, змащуємо його яйцем, зверху викладаємо трохи підсмажену цибулю, нарізані кружечками помідори, все посипаємо натертим сиром. Запікаємо до готовності.

Рецепт піци з рибою
Розкачуємо тісто у пласт, викладаємо рибні консерви (сардини, анчоуси і т.д.), злегка перчимо і солимо. Потім викладаємо злегка обсмажену цибулю, все посипаємо сиром (сиру зовсім трохи). Запікаємо до готовності.

Рецепт овочевої піци
Нам знадобиться 3-4 помідори, зелена цибуля, зелень (кріп, петрушка і т.д.), сир. Розкачуємо тісто, кладемо нарізані помідори, трохи підсолюємо, зверху цибулю і зелень, засипаємо сиром. Запікаємо до готовності.

Рецепт піци з картоплею
Беремо 3-4 картоплини, чистимо і тоненько нарізаємо її кружальцями. Нарізану картоплю змішуємо з майонезом, трохи солимо і перчимо. На розкатаний пласт кладемо нарізану цибулину, далі картоплю, зверху посипаємо сиром (можна і без нього). Запікаємо до готовності.

Рецепт піци з грибами
У цю піцу можна додавати будь-які гриби, що є у наявності (лісові, печериці, гливи і т.д.). Тісто розкатуємо у пласт, зверху змащуємо кетчупом чи томатною пастою. Обсмажуємо 1-2 цибулини, туди ж додаємо гриби, трохи солимо. Вся начинка готова. Викладаємо все на тісто, зверху трохи сиру. Запікаємо до готовності.

Рецепт піци з ковбасою
Для цієї начинки можна використовувати ковбасу, шинку, сосиски, сардельки. Розкачуємо тісто, змащуємо кетчупом, зверху викладаємо цибулю (1-2 штуки). Далі нарізану кружальцями чи кубиками ковбасу, сир. Запікаємо до готовності.

Рецепт піци з капустою
Ріжемо капусту, змішуємо з майонезом, трохи солимо і перчимо, можна додати зелень. На розкатаний пласт викладаємо начинку, заливаємо збитим яйцем. Запікаємо до готовності.

Рецепт піци з м’ясним фаршем
Обсмажуємо будь-який фарш, можна додати курячий кубик. Обсмажуємо цибулю (1-2 штуки), змішуємо її з фаршем. Розкатаний пласт змащуємо кетчупом, зверху викладаємо начинку, посипаємо сиром. Запікаємо до готовності.

Рецепт збірної піци
Ця піца хороша тим, що сюди можна покласти все, що у вас залишилося від попередньої їжі. Наприклад, невеликий шматочок ковбаси, сосиска і т.д. Розкачуємо тісто, змащуємо його майонезом, кладемо нарізану цибулю, гриби, ковбасу (сосиски, сардельки і т.д.), посипаємо сиром, можна залити яйцем. Запікаємо до готовності.

Рецепт королівської піци
Розкачуємо тісто, посипаємо сиром. Кладемо 2-3 помідори, нарізані кружальцями. Відварюємо креветки (200 – 300 грамів, можна й більше), очищаємо їх, підсолюємо. Викладаємо на помідори і зверху знову посипаємо сиром. Запікаємо до готовності.
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
31 липня 2017 в 07:29
Домашний лимонад
Ингредиенты:
- 1,5 литра сильногазированной минеральной воды
- 1 лимон
- 1 стакан сахара
- 4-5 веточек мяты
Приготовление:
1. Высыпаем стакан сахара в ковшик, ставим на огонь и, помешивая, доводим до расплавления и карамелизации.
2. Когда сахар приобретет приятный коричневый оттенок, вливаем стакан воды, только будьте осторожны, сахар начнет шипеть и, возможно, брызгаться.
3. Растворяем карамелизированный сахар в воде, чуть-чуть увариваем, чтобы сахар полностью распустился. Можно и не заморачиваться с карамелизацией, просто сварить сахарный сироп из стакана воды и стакана сахара, но тогда лимонад будет бледного цвета. А жженый сахар придаст ему приятный цвет.
4. Лимон нарезаем тонкими кружочками, мяту моем. В кипящий сахарный сироп кладем лимон и мяту, хорошенько перемешиваем, закрываем крышкой и настаиваем часок.
5. Берем двухлитровую пластиковую бутылку, процеживаем лимонный сироп и наливаем его в эту бутылку. Доверху доливаем сироп сильногазированной холодной минералкой, закрываем крышку, слегка встряхнем, чтобы сироп равномерно распустился и все, лимонад готов. Кидаем его в холодильник, но, гарантирую, долго он там не пролежит.
Показати повністю..

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1
17 серпня 2017 в 10:13

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1
26 червня 2017 в 14:20
Для ВАС, мої друзі!

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1
20 серпня 2017 в 21:29

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1