Вгору
за людьми
за відеозаписами
за блогами
за спільнотами
за аудіозаписами
Оксана Сметанюк
Оксана Сметанюк
Якщо Бог подарував тобі ще один світанок, то зроби все для того, щоб він був найкращим у твоєму житті!
Країна:
Україна
Місто:
Коломия
День народження:
Сімейний стан:
Шанувальники Оксана23
Стіна 42
Коли всі думки, що нас непокоять, раптово зникнуть, то розливається в нас глибокій мир, і, коли ми, таким чином, доходимо до чистої молитви, то це - знак того, що біля нас є ангел. Але бувають також періоди, коли ми дуже неспокійні, що навіть на хвилину не дізнаємо заспокоєння. Якщо ж не перестанемо захищатися, врешті отримаємо перемогу. Треба, однак, вперто стукати, і тоді двері для нас будуть відкриті.
Евагрій рахується з тим, що в нашому житті є періоди, коли ми не можемо молитися, бо внутрішньо ми дуже неспокійні. Пригноблені часом турботами і пристрастями, ми так сильно зайняті собою, що навіть не можемо підняти очей до Бога. Втішає однак те, що навіть такий досвідчений духовний вчитель, як Евагрій, знає такі стани з особистого досвіду. Те, що ми можемо зробити, так це не переставати постійних проб піднесення серця до Бога, аж поки Він наповнить його глибоким миром. Одного дня може статися, що відразу зауважимо в собі повний спокою мир. Для Евагрія це - знак того, що Божий ангел є близько.
Ангел є знаком зціляючої і люблячої присутності Бога. Ангели вдень і вночі дивляться на обличчя Бога; якщо якийсь ангел є біля нас і чуває, охороняючи нашу молитву, в цей час наше серце спочиває в Богові; дійшли ми до чистої молитви. Чистою молитвою для Евагрія є споглядання. Тут наша молитва не є скаламучена жодними думками чи уявленнями. Просто перебуваємо в Богові, становимо з Ним одне. Ніщо не перешкоджає цій єдності – жодні роздуми, жодні пристрасті, також жодне уявлення, яке про Нього маємо. Ми відчуваємо лише єдність існування (Einssein). Ми становимо одне із собою, з нашим життям, одне з Богом, одне з ангелом, який є поруч з нами на молитві і допомагає нам молитися, а також одне з усіма людьми.
АНСЕЛЬМ ГРЮН - "Мудрість отців пустелі "
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
10 НАСТАНОВ ВЛАДИКИ ВЕНЕДИКТА НА РІЗДВЯНИЙ ПІСТ
“Піст – це насамперед духовне приготування”. Так вважає Владика Венедикт – єпископ-помічник Львівської Архиєпарії УГКЦ. Його думки та поради про Різдвяний піст та як його варто провести – у статті
1. Для Церкви існує дві найбільші події в житті Ісуса Христа: Його Воскресіння, через яке Він нам подарував життя вічне, а також Його народження, тобто воплочення Сина Божого. Подібно, як християни готуються до Великодня, щоб гідно зустріти це свято, так само вони повинні усвідомлено зустріти Різдво.
2. Спонтанність – це добре, але тоді, коли вона побудована на доброму приготуванні. Тому Церква заповідає час Різдвяного посту для доброго приготування і усвідомленого переживання Різдва Господа нашого Ісуса Христа.
3. В давнину церковна традиція підкреслювала, що під час Різдвяного посту не вживається м’ясо, а риба вживається в неділю. Якщо хтось може цього дотримуватися і сьогодні – це похвально. Якщо ж ні, рекомендовано не вживати м’яса в середу і п’ятницю.
4. Люди, які перебувають в надзвичайних обставинах, від яких вони залежні і не можуть обирати їжу, – звільнені від посту.
5. Я не люблю їсти м’яса, тому піст для мене є легким. Тому мені слід було б від чогось іншого відмовитися (вживання солодощів, перегляд телевізійних передач).
6. Ми часто залежні від багатьох речей, тому цей час посту – період виявляти свої залежності. Ідеться не лише про алко- чи наркозалежних, тепер вже є й інтернетозалежність. Під час цього періоду ми повинні визволитися від своїх залежностей. Бо лише так ми можемо гідно зустріти народження Христа.
7. Я б радив, щоб кожен із нас в загальному був обережним із вживанням алкоголю. Є люди, які під час посту відмовляються від цього.
8. Питання полягає не у строгості посту, бо він полягає не лише у вживанні або невживанні чогось. Піст – це насамперед духовне приготування.
9. Потрібно починати з малого, бо ніхто не народжується святим чи грішним. Такими стають. Тому, коли мова йде про піст, потрібно подумати, від чого ми можемо легко і реально відмовитися. Таким чином крок за кроком цю свободу ми зможемо відвойовувати.
10. Піст, відверто кажучи, не потрібен Богу. Він потрібен нам, щоб ставати вільними і свобідними.
За матеріалами: Фундація Духовного Відродження
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
Господи,зішли Благословення,на кожний дім,де проживають наші рідні!!!
АМІНЬ!!!

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
З наступаючими святами вас дівчата.

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1
Як отримувати відповіді на молитви

Для багатьох християн молитва є чимось незрозумілим.

Ефективна молитва здається майже недосяжною, бо багато християн потрапляють в пастку: складають список прохань, моляться містичними моліннями або механічно.

Але Писання проголошують, що ми можемо молитися ефективними молитвами! «Багато що робить ефективна, палка молитва праведного» (Якова 5:16, Modern English Version).

Є молитви, які виходять за рамки прохань. В молитвах-проханнях немає місця вихваляння Бога, та й у Нього хіба вийде відкрити серце в такому випадку?

В ефективної молитві немає місця містицизму і механічним молінням, наступальної молитві як магічної формули або «духовної зоні», куди ми входимо і отримуємо надприродну силу. Молитва - це щось інше.

У християнства немає «духовних зон», воно спосіб життя; в момент порятунку ми приймаємо Святого Духа, Він перебуває в нас, наділяючи Своєю силою для звершення всього необхідного. І нічого містичного тут немає взагалі. Ми були порожніми судинами, які наповнив Господь і дав нам здатність здійснювати, під проводом Його, великі справи.

От і все!

Молитва - розмова, який будує відносини. Коли ми ставимося до молитви, керуючись цією думкою, значить, ми вже відійшли від стилю «Прошу у Бога, як у Діда Мороза» або містично-магічних формул, і ефективна біблійна молитва переважає.

У взаємини з Богом потрібно вкладатися щодня через молитву: це творить віру в слова Ісуса «Чого б ви не попросили в Ім'я Моє, Батько дасть вам і через це прославиться». Кожен день відкриваючи Богу своє серце і дозволяючи Йому робити, в свою чергу, той же, ми заглиблюємося в розумінні того, що є воля Його і що Він хоче. Тоді ми знаходимо здатність молитися, згідно Його волі.

Завдяки цьому, коли журиться Боже - наше журиться теж, коли радіє Бог - і ми радіємо.

5 МЕТОДІВ ЕФЕКТИВНОЇ МОЛИТВИ

1 - Почніть з малого. У перший день не ставте мету «Буду молитися годину». Багато християн вірять, що молитися годину - по-біблійному, тому що Ісус запитав учнів, чому вони не могли не спати і молитися з Ним годину.

В принципі «молитися треба годину» нічого біблійного немає: Бог не розчарується, якщо ви моліться 15 хвилин. Є й такі люди, які можуть і за 10 хвилин помолитися якісніше, ніж ті, хто цілу годину не молиться, а гундосить.

Почніть з 5 хвилин, а потім повільно збільшуйте молитовний час.

2 - Молитовний список. Він включає в себе людей і потреби. Час молитви це не встати і відбарабанивши список потреб - розкажіть про них Богу з повагою. Яків каже, що не отримуємо, тому що не просимо. Ісус учив: «Дай нам сьогодні насущний наш хліб».

Список допоможе молитися організовано і за свої і за чужі прохання.

3 - Сидимо, мовчимо, слухаємо. Буває таке, що багато християн ніколи не зупиняються під час молитви, щоб послухати Божий голос. Бог говорить не тільки через Біблію, а й через молитву.

Ми вступаємо в молитву зі словами «Господи» і рот не закривається, поки «амінь» не скажемо. А може Бог теж хотів щось сказати? Забили весь ефір.

Адже слова «Вівці Мої голосу слухають Мого» збуваються тільки, коли ми припиняємо говорити і перетворюємося в слух. Для початку приділіть трохи часу слухання Божого голосу.

4 - Моліться біблійними віршами. Це ефективний засіб - допомагає не тільки молитися про обітуваннях, а й зосередитися всім серцем і розумом на Слові Божому.

Наприклад: «Боже, Твоє Слово говорить, що жодна зброя, що зроблена буде мене не буде мати успіху, і щоб усякий язик, який буде змагатися зі мною на суді, я обвинувачу. Ти сказав, що це моя спадщина від Тебе і що ти - джерело моєї праведності. І зараз я молюся, щоб зброя духовного ворога, що зроблена буде мене, не мало успіху! Нехай воно зруйнує його! »

Молячись Письмом, ми краще розумінням, про що говорить Біблія. У цьому сенсі воно є форма роздуми над Божим Словом.

5 - Записуйте свої молитви. Ось така ось у нас задушевна форма молитви є. Писати, звичайно, повільніше, ніж говорити, зате ми молимося вдумливо. Дозволяє більш щиро і задушевно, ніж в усних молитвах, спілкуватися з Богом.

З молитовним щоденником ви досягнете великих результатів в побудові відносин зі Спасителем.

Називати «Отче наш» «Господньою молитвою» я вважаю неправильним, адже це не Господа молитва, а Його учнів. Він не мав на увазі, що це молитва, але тільки формула. Я використовую її щодня.

Якщо кожен день ви будете проводити час з Богом, відкривати перед Ним серце і слухати Його, то побачите, як будете зростати в стосунках з Ним і зміцнюватися в них постійно.



Джерело: ieshua.org - Як отримувати відповіді на молитви
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
Оксана Сметанюк поновила фотографію на сторінці:

Сподобалось 3 людям
Вподобайка
3
23 серпня 2017 в 04:43

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1
23 серпня 2017 в 04:44

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1
23 серпня 2017 в 04:49

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1