Вгору
за людьми
за відеозаписами
за блогами
за спільнотами
за аудіозаписами
Ірина Чепурна
Ірина Чепурна
Шанувальники Ірина3
Стіна 14
Заливний пиріг з зеленою цибулею і яйцем

Складові:

Сметана - 350 г
Масло вершкове - 150 г
Борошно - 280-300 г
Яйця курячі - 6 шт.
Розпушувач - 1,5 ч. Л.
Сіль - 1/2 ч. Л.
цукор
Цибуля зелена - 1 пучок

приготування:

1. Приготувати інгредієнти для тіста і начинки. Сметану в холодці тесті можна замінити кефіром або натуральним йогуртом.
2. Для начинки: зварити 4 яйця, остудити, почистити і дрібно порізати.
3. Зелена цибуля (його повинно бути багато) промити, обсушити, дрібно порізати, посолити за смаком. Можна додати трохи чорного меленого перцю.
4. Змішати в мисці нарізані яйця і зелену цибулю. Начинка готова.
5. Замісити тісто: в сметану додати, сіль, цукор. Перемішати.
6. Розтопити вершкове масло. Збити яйця (2 шт.)
7. По черзі додати в сметану розтоплене масло, збиті яйця.
8. У борошно додати розпушувач і висипати її в рідку суміш. Добре перемішати до однорідності стану.
9. Повинна вийти густа маса, як каша.
10. Форму для випічки змастити шматочком вершкового масла. Можна присипати дно панірувальними сухарями.
11. Вилити в форму трохи більше половини тіста.
12. Акуратно викласти зверху начинку з лука і яєць.
13. Зверху вилити залишки тіста, обережно розподіливши його по всій поверхні пирога.
14. Поставити пиріг в розігріту до 200 градусів духовку. Випікати близько 35 хвилин, до рум'яної скоринки.
15. Дати пирогу охолонути до теплого стану, накривши чистим рушником, потім викласти його на плоску тарілку.
16. Розрізати пиріг на порційні шматки.

Смачного!
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
6 червня 2017 в 18:07
Салат з курячою печінкою
Рецепт приготування теплого салату з курячою печінкою. Легкий у приготуванні, та неймовірно корисний печінковий салат.


Інгредієнти:

Салат – пучок
Помідори черрі (або невеликі помідори інших сортів, порізані кубиками)
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Консервована кукурудза
Хліб (на грінки)
Бекон або рослинне масло
6-8 курячих печінок
Оцет – 1 ст. л.

Для заправки:

Оливкова олія – 4 ст.л.
Оцет – 1 ст.л.
Часник – 2 зубчики
сіль, перець, спеції – за смаком




Приготування:

1. Цибулину нарізати пір'ям, викласти на розпечену сковороду і обсмажувати на максимальному вогні, до тих пір, поки цибуля не стане прозорою. Після чого додати оцет і обсмажувати ще одну хвилину. Постійно перемішувати. Додати сіль або цукор за смаком. Дайте цибулі трохи охолонути. У цей час приступайте до заправки для салату.

2. Масло, оцет, часник, сіль і перець змішайте в невеликій ємності. Хліб наріжте кубиками (як на грінки для горохового супу) і підсмажте на сковороді до золотистого кольору.

3. Курячу печінку необхідно очистити від жилок і плювок, нарізати невеликими шматочками, посолити і поперчити. Викласти на розігріту сковороду, в яку заздалегідь налито масло, обсмажуйте на середньому вогні до готовності.

4. Викладіть на скляне блюдо листя салату, з'єднуючи їх в центрі, щоб не було «дірок». Далі викладайте шарами:

Половинки черрі (або інших помідорів), цибуля, бекон. Влийте половину заправки. Додайте грінки. Ретельно переміщайте в центрі, а по краях залиште шарами. Зверху викладіть курячу печінку, полийте заправкою і приправте чорним меленим перцем. Салат з курячою печінкою подавайте теплим.

Готуйте смачні та кросні страви)
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
7 червня 2017 в 05:32
ТРУБОЧКИ З ШИНКИ

Берете плавлений сирок і дві часточки часнику, натираєте на тертці. Змішуєте масу з майонезом, завертаєте в шинку, можна проткнути зубочистками, щоб не розгорталися. Прикрашаєте оливками і зеленню.

Усе!

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
7 червня 2017 в 05:53
Фаршировані бутерброди-човники з кабачка з сиром

Човники з кабачка корисніше для здоров'я, ніж звичайні бутерброди. Вони смачні, з чудовим ароматом, але при бажанні в цьому рецепті кабачки можна замінити булочками. Через свого незвичайного виду фаршировані човники подобаються дітям.

 Кабачок 4 шт
 Оливкова олія 3 ст.л.
 цибуля біла (нарізана) 1 шт
 Печериці свіжі 170 г
 Перець солодкий 1 шт
 Буженина 350 г
 Сіль за смаком
 Перець чорний мелений - за смаком
 Вода 1,5 ст.л.
 Сир твердий натертий 1 стакан
 Петрушка свіжа - за смаком

Фаршировані бутерброди-човники з кабачка з сиром приготування по кроках
1.Разігрійте духовку до 200 градусів.
2. ложкою , вийміть серцевину кабачків, залишаючи біля шкірки по 0,5 см, так, щоб вийшли човники. Змастіть кабачки по обидва боки столовою ложкою оливкової олії і злегка посолити. Розкладіть їх на двох деках. Випікайте в попередньо розігрітій духовці 20-25 хвилин, майже до готовності
3.Пока готуються кабачки, підігрійте на середньому вогні у великій антипригарной сковороді 1 столову ложку оливкової олії. Додайте цибулю і смажте 5 хвилин, потім додайте ще 1/2 столової ложки оливкової олії і гриби і смажте ще 5 хвилин. Відсуньте овочі на одну сторону сковороди, додайте решту 1/2 столової ложки оливкової олії, перець і часник і смажте до готовності близько 3 хвилин. Додайте буженину, приправте сіллю і перцем за смаком, підлити води і підігрівати близько 30 секунд.
4.Заповніть смажені кабачки приготовленої начинкою. Посипте зверху рівномірно сиром. Поставте в духовку і випікайте ще хвилин 5, поки сир не розплавиться.
5.Подаемо теплим, з гарніром . Врахуйте: найпростіше взяти човник в руку і з'їсти як бутерброд.
6. Якщо ви вирішите взяти замість кабачків звичайні булочки, то візьміть 450 г ростбіфа і використовуйте папір для випікання.
Показати повністю..

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1
Сезон полуниці. П'ять небанальних рецептів

З цієї ягоди можна приготувати не лише свіжі десерти, але й салати, і основні страви
У червні настає пік сезону полуниці, коли її наявність у великій кількості сприяє різноманітним кулінарним вигадкам. З цієї ягоди можна приготувати не лише свіжі десерти, але й салати, й основні страви.


Зелений салат із полуницею, грушею та горіхами

Цей простий рецепт - ідеальний для перших ягід, які ще не такі повні смаку, як у розпалі сезону
Для приготування знадобиться:
- 300 г салатного листя (наприклад, маш-салат)
- 2 груші
- 1 чайна ложка вершкового масла
- 100 г полуниці
- 120 г горгонзоли
- 2-3 столові ложки лимонного соку
- 7 столових ложок оливкової олії
- ½ склянки волоських горіхів
- Сіль, мелений чорний перець за смаком

Як готувати:
1. Очистіть від серцевини і наріжте тонкими скибочками грушу. Розігрійте у сковороді вершкове масло, викладіть часточки груші та обсмажте з двох боків до м'якості.
2. Розріжте полуницю навпіл. Розкладіть по тарілках салатне листя. Зверху викладіть грушу, полуницю, посипте горіхами і розкришіть сир.
3. У мисці змішайте оцет, сіль, перець та оливкове масло. Злегка збийте і збризніть салат. Відразу подавайте до стейку, антрекоту або смажених качиних грудок.


Біла риба з полуничною сальсою

Для приготування знадобиться:
- 250 г полуниці, очищеної та порізаної кубиками
- ½ склянки зелені м'яти, дрібно посіченої
- 1 довгий червоний перчик чилі, очищений від насіння і дрібно порізаний
- 1 столова ложка білого бальсаміко
- 1 столова ложка цукру
- 4 філе по 200 г щільної білої риби
- Оливкова олія
- Рукола для подачі

Як готувати:
1. У маленькій мисці змішати полуницю, м'яту, чилі, оцет і цукор. Поперчити за смаком і поставити сальсу в холодильник на годину.
Особливо цей рецепт припаде до смаку тим, хто любить руколу, оскільки вона дійсно чудово поєднується з полуничною сальсою
2. Розігріти сковороду на середньому вогні. Змастити рибу маслом за допомогою пензлика і обсмажити протягом 4-5 хвилин з кожного боку, до золотистої скоринки і готовності.
3. Викласти рибу на порційні тарілки, зверху покласти полуничну сальсу і подавати з руколою.


Салат із полуницею, брі та куркою

Для приготування знадобиться:
- 1 столова ложка оливкової олії
- 2 курячих філе
- 1 пучок водяного кресу
- 250 г полуниці, очищеної та розрізаної на половинки
- 200 г брі, нарізати шматочками
- ½ склянки листя свіжої м'яти
для заправки:
- 125 г полуниці, очищеної
- 2 столові ложки яблучного оцту
- 2 столові ложки оливкової олії
- 1 чайна ложка меду
- 1 чайна ложка гірчиці діжонської
- 2 столові ложки шніт-цибулі, дрібно нарізати
Як готувати:
1. Розігріти масло у сковороді на сильному вогні. Обсмажити філе 4-5 хвилин з кожного боку, до золотисто-коричневої скоринки і готовності. Злегка остудити і нарізати скибочками.

У цьому салаті ви можете використовувати улюблене салатне листя замість кресу. А в заправку, якщо любите солодкуваті дресінги, додавайте не збиті у блендері
ягоди, а сироп з варення - з птицею і брі він буде добре поєднуватися
2. Приготувати заправку: помістити полуницю із другого списку, оцет, олію, мед та гірчицю у блендер. Збити до однорідного стану. Додати шніт-цибулю і приправити за смаком.
3. Розкласти у порційні салатники крес, полуницю, брі, м'яту і курятину. Перед подачею полити заправкою.


Полуничне морозиво

Для приготування знадобиться:
- 0,5 кг вимитої та очищеної полуниці, плюс додатково для подачі
- 2/3 склянки цукрової пудри
- 2 столові ложки лимонного соку
- 1 склянка грецького йогурту
- 1 ½ склянки жирних вершків (35%)

Як готувати:
1. Половину полуниці збийте у блендері із цукром, лимонним соком і йогуртом до отримання однорідної маси. Процідіть через дрібне сито у велику миску.
2. Полуницю, що залишилася, дрібно наріжте.
3. У середній мисці збийте вершки міксером до м'яких піків.
4. Повільно влийте вершки у полуничне пюре, ретельно перемішуючи ложкою і одночасно додаючи в нього нарізану полуницю.
5. Готову суміш влийте у пластиковий 2-літровий контейнер. Згладьте поверхню і накрийте харчовою плівкою. Заморожуйте протягом 4 годин. Подавайте морозиво, накладаючи в порційні стаканчики за допомогою спеціальної ложки.
Примітка. Для різноманітності смаку спробуйте замінити грецький йогурт на маскарпоне, легкий вершковий сир або рікотту.


Полуниця в шоколаді

Для приготування знадобиться:
- 100 г гарного чорного, молочного або білого шоколаду, поламаного на шматочки
- 250 г полуниці, вимитої, очищеної від хвостиків та обсушеної
- 12 шт маршмеллоу
- 24 зубочистки

Час приготування: 15 хв. Кількість порцій: 4
Як готувати:
1. Покладіть шматочки шоколаду в ємність для мікрохвильових печей, увімкніть піч на 50% потужності і протягом 30 секунд розтоплюйте шоколад, постійно перемішуючи. Можна розтопити шоколад на плиті на водяній бані.
Подайте добре охолоджені ягоди, зефір маршмеллоу, зубочистки для наколювання і 3 ємності з уже підігрітим шоколадом. Вмочуйте і їжте ягоди та зефір
2. Вистеліть деко папером для випічки. Наколіть на зубочистки полуницю і маршмеллоу (окремо). Вмочуйте у розтоплений шоколад, надлишок струшуйте, викладіть на деко. Охолодіть перед подачею.
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
РЕЦЕПТ СИРНО-ПОЛУНИЧНОГО ДЕСЕРТУ

Знадобиться: 1 кг полуниці, 250 г сиру, 8 ст.л. рідкого меду. Як приготувати сирно-полуничний десерт. Як слід розтерти сир, ягоди розділити навпіл, з однієї половини віджати сік і перемішати його з сиром, поступово додаючи половину меду при безперервному помішуванні. Якщо мед зацукорився, його можна зробити рідким на водяній бані. Розкласти приготовану суміш з сиру з ягідним соком і медом по десертних тарілками, оформити цілими або нарізаними ягодами, полити медом.
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
2 червня 2017 в 12:44

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1
30 травня 2017 в 19:34
Кабачкове рагу
Дуже легка літня, проста і незмінно смачна страва. Особливо корисна для тих, хто стежить за своєю фігурою.

Інгредієнти:
2 цукіні або кабачки,
1 баклажан,
2 болгарських перця,
1 цибулина,
зелень (кріп, петрушка),
2 зубки часнику,
2 ст. ложки олії,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Кабачки поріж великими шматочками. Баклажан поріж дрібніше, посоли і замочи на 30 хвилин у воді, щоб пішла гіркота. Болгарський перець поріж великою соломкою. Дрібно поріж цибулю. Подрібни зелень. Часник пропусти через часничницю.

У розігрітій олії в сотейнику спасеруй цибулю і додай до неї баклажани і болгарський перець. Накрий кришкою і тушкуй 5 хвилин.

Потім додай до овочів кабачки і обсмажуй іще 5-7 хвилин.

Стеж за тим, щоб википала зайва рідина, але овочі не пригорали.

Наприкінці посоли, поперчи, додай зелень і часник.
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
2 червня 2017 в 20:16
Соте з баклажанів: корисна страва
Всі дієтологи в один голос кричать, що краще за все їсти на обід і вечерю тушені овочі. Ось соте з баклажанів - кращий варіант. Тим більше, зараз як раз сезон і приготування такої страви як соте з баклажанів не вдарить сильно по сімейному бюджету.

Інгредієнти:
2 кабачка,
2 баклажана,
3 болгарських перця,
2 помідори,
2 цибулини,
1 морква,
3 зубки часнику,
пучок зелені - цибуля, петрушка, кріп, кінза,
1 ст. ложка томатної пасти,
2-3 ст. ложки олії,
1 ст. ложка борошна,
1 ч. ложка цукру,
лавровий лист, духмяний і чорний перець, коріандр, сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Помийте овочі. Баклажани наріжте кружечками, і замочіть у трохи підсоленій воді на 20 хвилин, щоби з них вийшла гіркота. У цьому випадку баклажани не потрібно чистити від шкірки. Помідори опустіть в окріп на 1-2 хвилини і зніміть шкірку. Наріжте помідори скибочками. Кабачки наріжте напівкружечками.

Перець очистіть від насіння і наріжте соломкою. Цибулю наріжте півкільцями. Моркву натріть на крупній тертці. Приготуйте зажарку. Спассируйте в розігрітій олії цибулю, потім додайте моркву, болгарський перець і смажте 7-10 хвилин на середньому вогні. Потім додайте борошно, далі - томат, добре перемішайте і прожарте ще 2-3 хвилини.

У каструлю засипте кабачки, додайте 1 ст. ложку води і поставте на середній вогонь на 10 хвилин, періодично акуратно помішуючи, щоб вони не підгоріли і пустили сік. Коли в каструлі з'явиться сік, зверху на кабачки помістіть баклажани. Через 5 хвилин додайте в овочеве рагу помідори, потім подрібнену зелень і зажарку.

Посоліть, додайте цукор, спеції, акуратно перемішайте і тушкуйте ще 3-5 хвилин до готовності. Наприкінці покладіть видавлений часник, перемішайте і подавайте на стіл. Овочеве рагу смачне як самостійне блюдо, так і в поєднанні з гарніром.
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка