Вгору
за людьми
за відеозаписами
за блогами
за спільнотами
за аудіозаписами
Лариса Купченко
Лариса Купченко
Шанувальники Лариса1
Стіна 12
1 жовтня 2017 в 11:20
біґос
як я готую прекрасний запашний біґос.
Свіжа і квашена капусти (1:1)
Кілька морквин і цибулин
Гарний кавалок шинки (нарізала шматками і трошка підмаринувала чорним перцем і паприкою)
Кавалок вуджених свинських реберець
Шкварки із шпондера з смальцем
Сливки-венґерки
Сіль, цукор, кмин, майоран, свіжозмелений чорний перець, бібкові (лаврові) листочки..
За кадром лишилися 2 великих жовті помідори, які я стерла на терці і додала майже наприкінці та пів шклянки мадери

На гарячий смалець вкинула м’яско і дала зарум’янитися.

Докинула розрізані реберця і теж трохи прогріла.

Далі – моркву, потім цибульку.


Коли цибулька зм’якла – додала квашену капусту, накрила покришкою і дала змякнути на невеликому вогні протягом хв 40 час від часу підмішуючи. Тим часом нашаткувала свіжу капусту і добре вим’яла її з сіллю і цукром.
Коли квашена капуста зм’якла – додала свіжу, добре вимішала і залишила пріти ще на 2 години під покришкою на малееенькому вогні. Додала помідори, кминок, майоран, чорний перець, поправила на сіль і цукор. В самому кінці – додала мадеру, сливки, і ще на пів години, щоб викіпіла вся рідина. В самому кінці впхала кілька бібкових листків і вимкнула.

Звичайно, що це все можна робити швидше, але я люблю такий slow cooking – куштувати кожен етап, регулювати гостроту, пряність, насиченість смаків. Та й взагалі, для мене цей процес є простим, логічним і дуже медитативним.

Поляки кажуть – najpyszniejszy bigos, który rozgrany po raz trzeci – і в тому щось є. Витримка біґосу тільки на користь – на другий день він стає ще кращим.
Якщо вам ліньки бабратися з біґосом, то можна просто стушкувати капусту. Це фактично так само, як біґос, але не морочачи собі голови з хитрими додатками – просто капуста, морква, цибуля, олія. Якщо маєте кавалок шпондеру – то взагалі буде казково, але і просто на олії буде дуже добре. Тушковану капусту можна заправити помідоровою пастою, або сметною з запражкою.
Показати повністю..

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1
4 липня 2017 в 22:09

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
1 липня 2017 в 12:48

Сподобалось 0 людині
Вподобайка