Вгору
за людьми
за відеозаписами
за блогами
за спільнотами
за аудіозаписами
Светлана Швандюра
Светлана Швандюра
Країна:
Україна
Місто:
Мелітополь
День народження:
Шанувальники Светлана19
Стіна 70
Пиріг зі свіжими абрикосами


Цей пиріг з абрикосами - наш найулюбленіший, завжди печу його у абрикосовий сезон!
Пухкий, мов хмаринка, сонячний, наче літня днина, дуже смачний - ось який цей абрикосовий пиріг!.. Ось спробуйте. До того це й надзвичайно легко готується.

За цим же рецептом можно пекти пиріг зі сливами чи нектаринами.



Інгредіенти:
На форму 24 см:
200 г цукру (1 склянка);
200 г м’якого вершкового масла;
4 середніх яйця;
300 г борошна (2 та 1/3 склянки) ;
2 чайні ложки розпушувачу;
Дрібка солі;
Півтора десятка абрикосів;
Цукрова пудра.

Процес приготування:
Масло заздалегідь дістаємо з холодильнику, хай розм’якшиться за кімнатної температури.

Цукор збиваємо із розм’якшеним маслом та яйцями за допомогою міксера до однорідного стану.

Просіюємо борошо, змішане із розпушувачем, та замішуємо тісто. Воно виходить досить густе.

Роз’ємну форму затягуємо пергаментом на денці. Змащуємо тонким шаром олії. Викладаємо половину тіста та розподілюємо його по формі. І ставимо її на 5-7 хвилин до духовки, розігрітої до 180С.

викладаємо частину тіста до форми
А поки тісто трохи «схопиться», підготуємо свіжі абрикоски. Помиємо їх, трохи обсушимо на паперовому рушнику.

Дістаємо форму, трохи притрушуємо тісто крахмалом через сито.

притрушуємо тісто крохмалем
Теперь час викладати фрукти: завдяки попередньому запіканню, нижній шар пирога не буде сирим через абрикосовий сік. Ділимо абрикоси на половинки та викладаємо на тісто щільно одна до одної.

викладаємо абрикоси
А зверху на абрикоси викладаємо другу половину тіста. Оскілько воно густе, зручно брати потроху ложкою та рівномірно розподіляти по пирогу: спочатку з країв, потім усередині. Ще можна викласти тісто за допомогою кондитерського пакету.

викладаємо залишок тіста
Ставимо пиріг знов до духовки та продовжуємо випікати на середній поличці при 180С до сухої шпажки та золотистої скоринки - близько 45 хвилин до 1 години.

випікаємо пиріг з абрикосами
Готовий пиріг дістаємо та дозволяємо вихолонути у формі, потім розкриваємо її та переміщуємо пиріг на тацю.

перекладаємо пиріг на тацю
Притрушуємо пиріг з абрикосами цукровою пудрою через ситечко.

смачний пиріг з абрикосами
Нарізаємо на порції та пригощаємося!

випічка з абрикосами
Дуже м’якенький та смачний!
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
Вишневий пиріг, неймовірно смачний!


Нарешті настала вишнева пора, і я радо ділюся з Вами рецептом пляцка з вишнями, котрий є моїм найулюбленішим із вишневої випічки вже багато років! Печу його кілька разів на сезон, вся родина завжди куштує із величезним задоволенням! Також можна пекти цей пиріг і взимку, із замороженою вишнею. Цей чудовий вишневий пиріг нам до смаку навіть більше, ніж вишнева шарлотка. Лише печені пиріжки з вишнею можуть змагатися з ним на звання найсмачнішої випічки з вишнями!

Це дуже простий пиріг, який готується на раз-два, та при цьому напрочуд смачнющий. Він являє собою двоколірний масляний бісквіт із вишнями. Відмінність масляного бісквіту від звичайного в тому, що для нього не потрібно довго збивати яйця, а до тіста додається вершкове масло. Завдяки цьому пиріг виходить особливо смачним, він не сухий, як зазвичай бісквітні коржі, а вологий та більш здобний.

Корж складається з двох шарів: білого та шоколадного тіста, зверху на тісто викладаються вишні, які під час випікання трохи «тонуть» у тісті, тому в розрізі пиріг має чудовий візерунок, що нагадує хвилі. Тому ми називаємо його «Вишнева Хвиля». А з початку я знайшла рецепт під нпазвою «Хвилі Дунаю з вишнями» (буцвають ще з яблуками) і трохи змінила його. У оригіналі рецепту готовий пиріг ще покривають заварним кремом (пудингом) та шоколадною глазур’ю (чи тертим шоколадом, чорним або ж білим). Уявляєте, який багатий смак виходить та шикарний розріз? Тому гадаю, що цей пиріг має повне право зватися пляцком із вишнями!

Як хочете, можете зробити оригінальний варіант, а якщо бажаєте швидкий вишневий пиріг - тоді печіть лише корж із вишнями, все одно буде смачно!





Інгредіенти:
На форму 22-24 см:

200 г вершкового масла;
150-200 г цукру;
4 середніх яйця;
1 столова ложка сметани;
260 г борошна (2 склянки по 200 мл);
10 г розпушувачу (1 столова ложка);
¼ чайної ложки солі;
2 столові ложки какао-порошку;
1 склянка вишень без кісточки.
Кількість цукру регулюємо за смаком, у відповідності до того, наскільки кислі вишні та який смак вам до вподоби. Якщо не любите дуже солодке, візьміть менше цукру.

Процес приготування:
Масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоби розм’якшилось за кімнатної температури. Тоді збиваємо міксером масло із цукром до ніжної маси, подібної до крему упродовж 1-1,5 хвилини.

збиваємо масло із цукром
Додаємо яйця та знов збиваємо до однорідності. Що довше збиваєте, то пухкішим буде пиріг. Я поспішаю та збиваю 1-2 хвилини, але можна і 3-4:)

додаємо яйця
Тепер просіюємо до маси змішане із розпушувачем борошно, додаємо сіль та перемішуємо.

додаємо борошно з розпушувачем
Виходить тісто густиною як дуже жирна домашня сметана. Половину тіста викладаємо до форми, денце якої вистелене промащеним олією пергаментом. Олію беріть рафіновану, щоби пиріг не пахнув нею, та змащуйте тонким шаром. Можна змастити вершковим маслом. Розподіляємо біле тісто лопаткою.

викладаємо тісто до форми
До другої половини тіста додаємо какао та перемішуємо.

додаємо какао до тіста
А оскільки тісто після додавання сухого інгредієнту стає густішим, то додамо ще ложку сметани, аби воно стало за густиною, як біле тісто, та легко розподілялося.

додамо ще ложку сметани до тіста
Викладаємо шоколадне тісто на біле та розподіляємо лопаткою.

викладаємо шоколадне тісто на біле
Миті та обсушені вишні без кісточок злегка відтискаємо від соку, щоб не промочили пиріг, та викладаємо згори на тісто, трохи притискаючи.

викладаємо вишні на тісто
Ставимо пиріг до духовки, розігрітої до 180С, та випікаємо до сухої шпажки, приблизно 35-45 хвилин. Точний час залежить від розміру форми та вашої духовки. Коли дерев’яна палчка виходить з середини пирога сухою -він готовий.

ставимо пиріг до духовки
Хай вишневий пиріг постоїть кілька хвилин у формі, тоді перекладіть на тацю та за бажанням посипте тертим шоколадом.

посипаємо тертим шоколадом
Нарізаємо пляцок з вишнями на порції та милуємося гарним малюнком усередині! Схоже на хвилі, чи не так?

нарізаємо пляцок з вишнями на порції
Ще версія - що пиріг схожий на вогнище, в якому жевріють вуглинки-вишні.

найсмачніша випічка з вишнями
Смачного чаювання!
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
Светлана Швандюра поновила фотографію на сторінці:

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
Светлана Швандюра поновила фотографію на сторінці:

Сподобалось 2 людям
Вподобайка
2
Светлана Швандюра поновила фотографію на сторінці:

Сподобалось 2 людям
Вподобайка
2
Светлана Швандюра поновила фотографію на сторінці:

Сподобалось 2 людям
Вподобайка
2
Домашний наполеон

Ингредиенты:
Для коржей:
- Мука - 600-650 грамм;
- Маргарин или Сливочное масло - 350 грамм;
- Вода - 150 миллилитров;
- Яйцо - 2 штуки;
- Уксус столовый 6% - 1 столовая ложка;
- Соль - 1/8 чайной ложки;

Для крема:
- Молоко - 3 чашки объемом 250 миллилитров;
- Сахар - 1,5 чашки объемом 250 миллилитров;
- Яйцо - 6 штук;
- Мука - 3 столовых ложки;
- Ванилин – по вкусу;

Приготовление:
1. Коржи. В холодную воду добавьте уксус и хорошо перемешайте. Взбейте яйца. Добавьте к взбитым яйцам воду с уксусом и соль, перемешайте. Холодное масло натрите на крупной терке. Муку просейте на стол и добавьте масло. Муку с маслом порубите ножом. В получившейся массе сделайте углубление в центре и влейте яичную смесь. Замесите тесто. Разделите тесто на 10-12 равных частей и уберите в холодильник на 1 час.
2. Разогрейте духовой шкаф, температура 180 С.
3. Достаньте тесто из холодильника и раскатайте каждый шарик на пергаментной бумаге как можно тоньше (лучше доставайте тесто по 2-3 шарика, когда они будут готовы, доставайте следующие). Вырежьте круг из теста (можно использовать любую крышку) диаметром 24-26 см. Не убирайте обрезки. Получившиеся круги наколите вилкой. Выпекайте каждый корж до золотистого цвета 12-17 минут. Дайте коржам остыть.
4. Крем. Смешайте сахар, яйца и муку. Добавьте холодное молоко. Тщательно размешайте. Поставьте на медленный огонь. Доведите до кипения (но не кипятите) постоянно помешивая деревянной лопаткой. В готовый крем добавьте ванилин. Остудите.
5. Обильно намажьте корж кремом. Положите на него следующий и смажьте его обильно кремом. Соберите таким образом весь торт. Бока и верх обмажьте кремом. Измельчите обрезки при помощи блендера или руками. Посыпьте бока и верх торта крошкой.
6. Уберите торт в холодильник не менее чем на 12 часов. Коржи этого торта достаточно жесткие, поэтому лучше придерживаться этого правила, испечь его накануне и дать ему хорошо пропитаться.
Приятного аппетита!
Показати повністю..

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1

Сподобалось 2 людям
Вподобайка
2

Сподобалось 2 людям
Вподобайка
2

Сподобалось 2 людям
Вподобайка
2