Вгору
за людьми
за відеозаписами
за блогами
за спільнотами
за аудіозаписами
Оксана Гуменяк
Оксана Гуменяк
Країна:
Україна
Місто:
Надвірна
День народження:
Сімейний стан:

Контакти

Шанувальники Оксана84
Стіна 100
22 вересня 2017 в 06:29
Інколи хочеться до страв додати чогось гостренького

САЛАТ ІЗ МОРКВИ З СИРОМ
Інгредієнти:
сир твердий – 100 гр,
морква – 2 шт. середнього розміру,
сіль – за смаком,
часник – 2 зубчики,
майонез – 100 гр
Відварити моркву, коли остигне, натерти на терці, додаємо тертий сир, часник, майонез і все перемішуємо.

САЛАТ ІЗ СТОЛОВОГО БУРЯКА З ГОРІХАМИ
Інгредієнти:
горіх волоський – 6 шт.,
буряк столовий червоний – 2 шт. середнього розміру,
сіль – за смаком,
часник – 3 зубки,
присмачити соком лимона та оливковим маслом чи рослинною олією
Столовий буряк відварюємо, коли остигне, натерти на терці, додаємо подрібнені горіхи, часник, оливкове масло, сік лимона, сіль за смаком.

САЛАТ ІЗ СТОЛОВОГО БУРЯКА З МАЙОНЕЗОМ
Інгредієнти:
горіх волоський – 6 шт.,
буряк столовий червоний – 2 шт. середнього розміру,
сіль – за смаком,
часник – 3 зубки,
майонез – 100 гр
Відварити столовий буряк, коли остигне, натерти на терці, додаємо подрібнені горіхи, часник, майонез і все перемішуємо. Сіль за смаком.

САЛАТ ІЗ ПЛАВЛЕНОГО СИРУ ТА ЧАСНИКУ
сир плавлений (охолоджений) 2 шт.,
часник – 2 зубчики,
майонез
Смачного!
Показати повністю..

Сподобалось 2 людям
Вподобайка
2
12 вересня 2017 в 19:55
ТИРАМИСУ: БЫСТРО И ВКУСНО
ИНГРЕДИЕНТЫ:
● 200 гр. любого песочного печенья
● 200 гр. нежирного творога
● 100 гр. сметаны
● 50 гр. сахара
● 1 ч. л кофе
● ваниль
● какао
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
Смешать в блендере творог, сметану, сахар и ваниль до однородной массы. Приготовить кофе ( я брала обычный растворимый). Окунаем печенье на 5 сек. в кофе. Затем поочередно выкладывая слои из печенья и крема формируем десерт ( я это делала в стеклянной чашке). Присыпать какао через ситечко. Оставить в холодильнике на ночь. Из такого количества продуктов у меня вышло три вот таких чашечки. Попробуйте, очень вкусно.
Показати повністю..

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1
МОЛИТВА ДО ПРЕЧИСТОЇ ДІВИ МАРІЇ
(на кожний день у тижні)

НА ПОНЕДІЛОК
Царице неба, Пресвята Діво Маріє! Оце я цілий(а) посвячуюся Тобі й віддаюся Тобі на службу. Віддаюся Тобі, Маріє для того, щоб я Тебе величав через усе своє життя, через цілу вічність. Прийми мене за Свого слугу і не відкидай мене від Себе, хоч я на це не заслуговую. Мати моя предобра, я поклав(ла) усю свою надію на Тебе одну. Дякую Господеві, що у Своєму милосерді дав мені надію на Тебе. Правда, за ту ласку був(-ла) я невдячний(а), бо своїми гріхами прогнівив(ла) Твого Сина. Але надіюсь, що через конечні заслуги Ісуса Христа безконечні заслуги й через Твоє заступництво дістану прощення. Одне лише мене непокоїть: те, що знову можу втратити Божу ласку, бо ворог мого спасіння безупинно наступає на мене, намагається щоразу то новими спокусами відтягнути мене від Бога і від Тебе, Маріє. Але нічого він мені не вдіє, коли Ти, Маріє візьмеш мене в свою опіку. То ж охороняй мене й не дозволь, щоб я знову образив(ла) Господа Бога. О, ні моя Мати, знаю певно, що коли Ти будеш моєю охороною, то ніколи не втрачу ні своєї душі, ні неба, ні Бога свого. Цієї ласки бажаю, виєднай її для мене.
Амінь
Богородице Діво...(3 рази).
Нехай благословиться пресвяте й непорочне Зачаття Пречистої Діви Марії, Божої Матері.
Показати повністю..

Сподобалось 2 людям
Вподобайка
2
Перекладені вафлі


Смачні перекладені вафлі з вершками та желе вам нагадають дитинство, а вашим дітям принесуть масу задоволення. Вафлі легкі, ніжні з вершками та полуничним желе – просто неймовірний десерт.

Смаки та колір желе можна змінювати відповідно до наявності та вашого смаку :)

Такий десерт добре зберігається в холодильнику навіть кілька днів. Просто обгорніть його фольгою, щоб обмежити доступ повітря.

Перекладені вафлі – інгредієнти
Вафлі квадратні – 1 упаковка.
Желе полуничне – 1 упаковка.
Желе аґрусове – 1 упаковка (можна замінити ківі).
Желе лісові ягоди – 1 упаковка.
Вершки (від 30%) – 500 мл.

Перекладені вафлі – приготування
Полуничне желе розводимо відповідно до інструкції на упаковці, охолоджуємо та ставимо у холодильник поки не почне густіти.

Аґрусове желе (якщо не можете знайти – візьміть ківі) розчиняємо у ¾ склянки води, залишаємо охолоджуватися. Збиваємо 250 мл добре охолоджених вершків, тонкою цівкою вливаємо в збиті вершки охолоджене желе, не припиняючи збивати.

Форму застеляємо фольгою, розрізаємо вафлі за розміром форми, кладемо (в один шар) на дно форми.


Виливаємо вершкову масу та ставимо в холодильник до повного застигання.

Зверху на застиглі вершки викладаємо густіюче полуничне желе, вирівнюємо. Відправляємо в холодильник до повного загустіння.

Желе лісова ягода розчинаяємо у ¾ склянки води і залишаємо охолоджуватися. Збиваємо решту вершків і тонкою цівкою вливаємо охолоджене желе, постійно збиваючи. Заливаємо масу в форму зверху на полуничне желе.

Знову ріжемо вафлі та викладаємо зверху на вершки, трішки притискаємо. Ставимо в холодильник на кілька годин.

Розрізуємо на невеличкі порційні шматочки та подаємо до столу.

Смачного!
Показати повністю..

Сподобалось 3 людям
Вподобайка
3
Кабачки по-корейськи на зиму


Любиш побалувати себе гострими стравами? Дізнайся, як готувати кабачки по-корейськи на зиму, і цей рецепт ще не раз допоможе тобі.

Інгредієнти:
Кабачки - 3 кг,
Морква – 0,5 кг,
Цибуля ріпчаста – 0,5 кг,
Перець болгарський - 400-500 г,
Часник - 150 грамів,
Цукор (пісок) - 1 стакан,
Олія - 1 стакан,
Оцет столовий - 1 ст,
Сіль - 2 столові ложки,
Спеції - за смаком, бажано - набір для приготування корейської моркви.

Основною відмінністю заготівлі кабачків від інших овочів є те, що лише кабачки потребують попередньої теплової обробки. Інакше вони просто не зможуть прожити достатньо, щоб допомогти тобі з об'ємом споживаних вітамінів взимку і ранньою весною. Без теплової обробки кабачки по-корейськи на зиму не приготуєш.

Однак шкоду, що наноситься вітамінам тепловою обробкою, можна знизити, стерилізуючи продукт безпосередньо в банці. Тоді з овочів не випарюється ні краплі накопиченої користі.

Завдяки використанню природних консервантів, які не шкодять твоєму організму в помірній кількості, і застосуванню методу закритою стерилізації, користь овочів не врачається, а довговічність закруток збільшується щонайменше вдвічі.

Спосіб приготування:

Підготуй все необхідне для готування. Всі овочі - помий, почисти цибулю і моркву. З кабачків бажано зчистити шкірку. Після цього всі овочі потрібно подрібнити, нарізавши їх соломкою (або натерши на спеціальній тертці для моркви по-корейськи). Ніж для такої тонкою нарізки повинен бути дуже гострим. Часник подрібни за допомогою звичайної давилки.

Склади отримані овочі соломкою в об'ємисту тару і залий маринадом. Перемішай масу так, щоб маринад проник усюди, і залиш отриманий салат на три-чотири години - щоб настоявся.

Повкладай кабачки по-корейськи в банки і простерилизуй їх. Для півлітрових заготовок вистачить п'ятнадцяти хвилин теплової обробки, для об'єму в 0,7 літра цей час збільшується до третини години.

Дай охолонути закруткам. Для цього постав їх у темне, але тепле місце, замотавши у вовняну ковдру або пару махрових рушників. Остигати вони повинні повільно, до кімнатної температури, після чого їх необхідно переселити в льох або в холодильник.
Показати повністю..

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1
Дешевий медівник

Цей медівник надзвичайно смачний і не затратний, адже до нього входять прості та дешеві інгредієти.

Інгредієнти:
Молоко 2 скл.
Цукор 2 скл.
Варення (будь-яке) 5 ст. л.
Олія 5 ст.л.
Яйця 2 шт.
Сода, погашена оцтом 1 ст. л.
Борошно 4 скл.
Мед штучний 5 ст.л.

Змішати ці всі інгредієнти і замісити тісто рідке, як сметана.

При бажанні до тіста можна додати чорнослив, родзинки, курагу, арахіс.

Зверху прикрасити медівник горіхами.
Показати повністю..

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1
ТОРТ С ГРЕЦКИМИ ОРЕХАМИ И ЧЕРНОСЛИВОМ
Для теста
Мука 3 стак.
Сливочное масло 200 гр.
Яичные желтки 8 шт.
Сахар 2
Разрыхлитель 1 ч.л.
Сметана 2 ст. л.
ДЛЯ КРЕМА::
Сметана 500 гр
Сливочное масло 200 гр.
Сахар 0.5 стакана
Чернослив 500 гр.
Грецкие орехи 2 стакана
ДЛЯ ПРОПИТКИ КОРЖЕЙ:
Коньяк 100 гр
Масло для коржей и крема должно быть мягким, комнатной температуры.
Делаем тесто для коржей:
Желтки растираем с сахаром, добавляем сметану, сливочное масло, перемешиваем. Постепенно добавляем просеянную муку с разрыхлителем.
Тесто получается мягкое и нежное. Замешиваем и делим на 6 равных частей.
На пергаменте рисуем круги d=26 см и раскатываем по ним тесто. Я делала с помощью донышка от разъемной формы.
Выпекать коржи при t=190-200* минут 10 до румяности. Они немного поднимаются.
Остужаем коржи и пропитываем коньяком.
Делаем крем:
Орехи измельчить в комбайне . Чернослив замочить в кипятке на 30 минут, обсушить и тоже измельчить в комбайне.
Начать взбивать миксером сметану с сахаром. Добавить масло и взбивать дальше. Всего - минут 5-8. Должна получиться пышная масса большого объема.
Добавить орехи, чернослив и тщательно перемешать.
Крема получается много! Поэтому берите тару побольше, чтоб перемешивать было удобно.
На каждый корж выложить и распределить крем (слой крема ~ 1 см). Собрать торт. Отправить в холод часа на 3. Украсить по желанию .
Я обмазала все кремом и украсила ореховой крошкой. Верх посыпала ореховой крошкой и небольшим количеством какао.
Торт готов, приятного аппетита!!!
Показати повністю..

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1
Торт из печенья и вафель «Лентяйка»

Ингредиенты

Печенье (галетное или крекер) — 0,5 кг
Готовые вафельные коржи — 1 упаковка
Молоко сгущенное (вареное) — 1 банка
Масло сливочное — 200 г
Сметана — 500 г
Сахар — 1 стакан
Какао-порошок — 3 ст. ложки

Для глазури:

Какао — 3 ст. ложки
Сахар — 3 ст. ложки
Молоко — з ст. ложки

Приготовление

Готовим крем из вареной сгущенки и масла, как в 1-м варианте: вареное сгущенное молоко взбиваем с размягченным при комнатной температуре маслом.

Готовим сметанный крем, как во 2-м варианте: сметану взбиваем с сахаром до полного растворения сахара и получения пышного сметанного крема.

Собираем торт

1-й нижний слой — вафельный — смазываем кремом из сгущенки.

2-й слой выкладываем из печенья и смазываем его сметанным кремом.

Остальные слои повторяем, как и первые два, чередуя вафли и печенье.

Верхний слой должен быть вафельным.

Готовим шоколадную глазурь: смешиваем в небольшой кастрюльке 3 стол. ложки сахара, 3 стол. ложки молока, 3 стол. ложки какао-порошка и варим до загустения. Немного остужаем и добавляем 50 грамм сливочного масла.

Заливаем торт глазурью.

Это все!!! Быстрый торт «Лентяйка» без выпечки готов!

Советы:

Вместо шоколадной глазури верх торта можно обмазать кремом из сгущенки или полить растопленным шоколадом по желанию.

Украшаем торт шоколадной стружкой, орешками, цукатами, конфетами, взбитыми сливками, фруктами, ягодами. В крем для разнообразия также можем добавлять рубленные орешки, ягоды, сухофрукты или растопленный шоколад.

Приятного аппетита!
Показати повністю..

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1
Налисники з печінковою начинкою


Тісто: 0,5 л молока, 3 яйця, 200 г борошна, 1 ст. ложка цукру, 1 ст. ложка олії, 1 ст. ложка вершкового масла., щіпка солі.
Начинка: 500 г курячої печінки, 3 яйця, 2 цибулини, сіль і перець – за смаком.

Спочатку робимо тісто. З’єднати яйця, сіль, цукор, просіяне борошно і трохи молока і ретельно перемішати або збити міксером до однорідної маси. Потім потроху додавати молоко, постійно помішуючи тісто, щоб не було грудок. Наприкінці додати олію, щоб у процесі смаження млинці не приставали до пательні. Тісто для млинців має бути, як сметана, але не дуже рідким і без грудочок.

Готуємо начинку. Цибулю дрібно нарізати, обсмажити в олії до золотистого кольору. Додати до неї помиту й обсушену печінку, тушкувати до готовності. Готову печінку з цибулею перемолоти на м’ясорубці.

Яйця зварити на твердо, натерти на тертці й додати до печінки, посолити й поперчити.

У центр налисника покласти 2-3 столові ложки печінкової начинки й загорнути млинець. Готові налисники обсмажити в олії до золотистого кольору.
Показати повністю..

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1