Вгору
за людьми
за відеозаписами
за блогами
за спільнотами
за аудіозаписами
Оксана Гуменяк
Оксана Гуменяк
Країна:
Україна
Місто:
Надвірна
День народження:
Сімейний стан:
Показати детальнішу інформацію

Контакти


Особиста інформація

Інформація відсутня.
Шанувальники Оксана86
Світлини 15
Стіна 97
Перекладені вафлі


Смачні перекладені вафлі з вершками та желе вам нагадають дитинство, а вашим дітям принесуть масу задоволення. Вафлі легкі, ніжні з вершками та полуничним желе – просто неймовірний десерт.

Смаки та колір желе можна змінювати відповідно до наявності та вашого смаку :)

Такий десерт добре зберігається в холодильнику навіть кілька днів. Просто обгорніть його фольгою, щоб обмежити доступ повітря.

Перекладені вафлі – інгредієнти
Вафлі квадратні – 1 упаковка.
Желе полуничне – 1 упаковка.
Желе аґрусове – 1 упаковка (можна замінити ківі).
Желе лісові ягоди – 1 упаковка.
Вершки (від 30%) – 500 мл.

Перекладені вафлі – приготування
Полуничне желе розводимо відповідно до інструкції на упаковці, охолоджуємо та ставимо у холодильник поки не почне густіти.

Аґрусове желе (якщо не можете знайти – візьміть ківі) розчиняємо у ¾ склянки води, залишаємо охолоджуватися. Збиваємо 250 мл добре охолоджених вершків, тонкою цівкою вливаємо в збиті вершки охолоджене желе, не припиняючи збивати.

Форму застеляємо фольгою, розрізаємо вафлі за розміром форми, кладемо (в один шар) на дно форми.


Виливаємо вершкову масу та ставимо в холодильник до повного застигання.

Зверху на застиглі вершки викладаємо густіюче полуничне желе, вирівнюємо. Відправляємо в холодильник до повного загустіння.

Желе лісова ягода розчинаяємо у ¾ склянки води і залишаємо охолоджуватися. Збиваємо решту вершків і тонкою цівкою вливаємо охолоджене желе, постійно збиваючи. Заливаємо масу в форму зверху на полуничне желе.

Знову ріжемо вафлі та викладаємо зверху на вершки, трішки притискаємо. Ставимо в холодильник на кілька годин.

Розрізуємо на невеличкі порційні шматочки та подаємо до столу.

Смачного!
Показати повністю..

Сподобалось 2 людям
Вподобайка
2
Кабачки по-корейськи на зиму


Любиш побалувати себе гострими стравами? Дізнайся, як готувати кабачки по-корейськи на зиму, і цей рецепт ще не раз допоможе тобі.

Інгредієнти:
Кабачки - 3 кг,
Морква – 0,5 кг,
Цибуля ріпчаста – 0,5 кг,
Перець болгарський - 400-500 г,
Часник - 150 грамів,
Цукор (пісок) - 1 стакан,
Олія - 1 стакан,
Оцет столовий - 1 ст,
Сіль - 2 столові ложки,
Спеції - за смаком, бажано - набір для приготування корейської моркви.

Основною відмінністю заготівлі кабачків від інших овочів є те, що лише кабачки потребують попередньої теплової обробки. Інакше вони просто не зможуть прожити достатньо, щоб допомогти тобі з об'ємом споживаних вітамінів взимку і ранньою весною. Без теплової обробки кабачки по-корейськи на зиму не приготуєш.

Однак шкоду, що наноситься вітамінам тепловою обробкою, можна знизити, стерилізуючи продукт безпосередньо в банці. Тоді з овочів не випарюється ні краплі накопиченої користі.

Завдяки використанню природних консервантів, які не шкодять твоєму організму в помірній кількості, і застосуванню методу закритою стерилізації, користь овочів не врачається, а довговічність закруток збільшується щонайменше вдвічі.

Спосіб приготування:

Підготуй все необхідне для готування. Всі овочі - помий, почисти цибулю і моркву. З кабачків бажано зчистити шкірку. Після цього всі овочі потрібно подрібнити, нарізавши їх соломкою (або натерши на спеціальній тертці для моркви по-корейськи). Ніж для такої тонкою нарізки повинен бути дуже гострим. Часник подрібни за допомогою звичайної давилки.

Склади отримані овочі соломкою в об'ємисту тару і залий маринадом. Перемішай масу так, щоб маринад проник усюди, і залиш отриманий салат на три-чотири години - щоб настоявся.

Повкладай кабачки по-корейськи в банки і простерилизуй їх. Для півлітрових заготовок вистачить п'ятнадцяти хвилин теплової обробки, для об'єму в 0,7 літра цей час збільшується до третини години.

Дай охолонути закруткам. Для цього постав їх у темне, але тепле місце, замотавши у вовняну ковдру або пару махрових рушників. Остигати вони повинні повільно, до кімнатної температури, після чого їх необхідно переселити в льох або в холодильник.
Показати повністю..

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1
Дешевий медівник

Цей медівник надзвичайно смачний і не затратний, адже до нього входять прості та дешеві інгредієти.

Інгредієнти:
Молоко 2 скл.
Цукор 2 скл.
Варення (будь-яке) 5 ст. л.
Олія 5 ст.л.
Яйця 2 шт.
Сода, погашена оцтом 1 ст. л.
Борошно 4 скл.
Мед штучний 5 ст.л.

Змішати ці всі інгредієнти і замісити тісто рідке, як сметана.

При бажанні до тіста можна додати чорнослив, родзинки, курагу, арахіс.

Зверху прикрасити медівник горіхами.
Показати повністю..

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1
ТОРТ С ГРЕЦКИМИ ОРЕХАМИ И ЧЕРНОСЛИВОМ
Для теста
Мука 3 стак.
Сливочное масло 200 гр.
Яичные желтки 8 шт.
Сахар 2
Разрыхлитель 1 ч.л.
Сметана 2 ст. л.
ДЛЯ КРЕМА::
Сметана 500 гр
Сливочное масло 200 гр.
Сахар 0.5 стакана
Чернослив 500 гр.
Грецкие орехи 2 стакана
ДЛЯ ПРОПИТКИ КОРЖЕЙ:
Коньяк 100 гр
Масло для коржей и крема должно быть мягким, комнатной температуры.
Делаем тесто для коржей:
Желтки растираем с сахаром, добавляем сметану, сливочное масло, перемешиваем. Постепенно добавляем просеянную муку с разрыхлителем.
Тесто получается мягкое и нежное. Замешиваем и делим на 6 равных частей.
На пергаменте рисуем круги d=26 см и раскатываем по ним тесто. Я делала с помощью донышка от разъемной формы.
Выпекать коржи при t=190-200* минут 10 до румяности. Они немного поднимаются.
Остужаем коржи и пропитываем коньяком.
Делаем крем:
Орехи измельчить в комбайне . Чернослив замочить в кипятке на 30 минут, обсушить и тоже измельчить в комбайне.
Начать взбивать миксером сметану с сахаром. Добавить масло и взбивать дальше. Всего - минут 5-8. Должна получиться пышная масса большого объема.
Добавить орехи, чернослив и тщательно перемешать.
Крема получается много! Поэтому берите тару побольше, чтоб перемешивать было удобно.
На каждый корж выложить и распределить крем (слой крема ~ 1 см). Собрать торт. Отправить в холод часа на 3. Украсить по желанию .
Я обмазала все кремом и украсила ореховой крошкой. Верх посыпала ореховой крошкой и небольшим количеством какао.
Торт готов, приятного аппетита!!!
Показати повністю..

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1
Торт из печенья и вафель «Лентяйка»

Ингредиенты

Печенье (галетное или крекер) — 0,5 кг
Готовые вафельные коржи — 1 упаковка
Молоко сгущенное (вареное) — 1 банка
Масло сливочное — 200 г
Сметана — 500 г
Сахар — 1 стакан
Какао-порошок — 3 ст. ложки

Для глазури:

Какао — 3 ст. ложки
Сахар — 3 ст. ложки
Молоко — з ст. ложки

Приготовление

Готовим крем из вареной сгущенки и масла, как в 1-м варианте: вареное сгущенное молоко взбиваем с размягченным при комнатной температуре маслом.

Готовим сметанный крем, как во 2-м варианте: сметану взбиваем с сахаром до полного растворения сахара и получения пышного сметанного крема.

Собираем торт

1-й нижний слой — вафельный — смазываем кремом из сгущенки.

2-й слой выкладываем из печенья и смазываем его сметанным кремом.

Остальные слои повторяем, как и первые два, чередуя вафли и печенье.

Верхний слой должен быть вафельным.

Готовим шоколадную глазурь: смешиваем в небольшой кастрюльке 3 стол. ложки сахара, 3 стол. ложки молока, 3 стол. ложки какао-порошка и варим до загустения. Немного остужаем и добавляем 50 грамм сливочного масла.

Заливаем торт глазурью.

Это все!!! Быстрый торт «Лентяйка» без выпечки готов!

Советы:

Вместо шоколадной глазури верх торта можно обмазать кремом из сгущенки или полить растопленным шоколадом по желанию.

Украшаем торт шоколадной стружкой, орешками, цукатами, конфетами, взбитыми сливками, фруктами, ягодами. В крем для разнообразия также можем добавлять рубленные орешки, ягоды, сухофрукты или растопленный шоколад.

Приятного аппетита!
Показати повністю..

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1
Налисники з печінковою начинкою


Тісто: 0,5 л молока, 3 яйця, 200 г борошна, 1 ст. ложка цукру, 1 ст. ложка олії, 1 ст. ложка вершкового масла., щіпка солі.
Начинка: 500 г курячої печінки, 3 яйця, 2 цибулини, сіль і перець – за смаком.

Спочатку робимо тісто. З’єднати яйця, сіль, цукор, просіяне борошно і трохи молока і ретельно перемішати або збити міксером до однорідної маси. Потім потроху додавати молоко, постійно помішуючи тісто, щоб не було грудок. Наприкінці додати олію, щоб у процесі смаження млинці не приставали до пательні. Тісто для млинців має бути, як сметана, але не дуже рідким і без грудочок.

Готуємо начинку. Цибулю дрібно нарізати, обсмажити в олії до золотистого кольору. Додати до неї помиту й обсушену печінку, тушкувати до готовності. Готову печінку з цибулею перемолоти на м’ясорубці.

Яйця зварити на твердо, натерти на тертці й додати до печінки, посолити й поперчити.

У центр налисника покласти 2-3 столові ложки печінкової начинки й загорнути млинець. Готові налисники обсмажити в олії до золотистого кольору.
Показати повністю..

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1
27 травня 2018 в 20:09

Сподобалось 0 людині
Вподобайка