Вгору
за людьми
за відеозаписами
за блогами
за спільнотами
за аудіозаписами
Віталіна Васюрина
Віталіна Васюрина
Країна:
Україна
Місто:
Дашів
День народження:
Сімейний стан:
Шанувальники Віталіна4
Стіна 6

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
Пальчики оближеш: 6 найкращих рецептів Львівського сирника

Львівський сирник — це популярний десерт західної України. Слово сирник походить від українського слова «сир» (в транскрипції «сир»), що означає сир. Десерт подається в багатьох львівських кав’ярнях і часто готується на свята місцевими жителями. Популярним рецепт львівського сирника став після того як його опублікувала Дарія Цвек у своїй книзі «Солодке печиво». Бувають також варіанти львівського сирника з додаванням апельсинової цедри, маку, горіхів і кокосової стружки.

1. Класичний львівський сирник
Інгредієнти:
500 грамів кисломолочного жирного сиру (не мокрого!),
1 склянка цукру,
130 грамів вершкового масла,
4 яйця,
1 столова ложка манної крупи,
50 грамів родзинок,
3 столові ложки сметани,
2 столові ложки какао,
цедра одного лимона.

Рецепт.
Збити жовтки з цукром, додати манку, масло, родзинки і цедру лимона, після чого все ретельно вимішати. До отриманої суміші додати сир (якщо сир крупинками, пропустити через м’ясорубку або змолоти у блендері), усе збити міксером на низькій швидкості не більше хвилини. Білки збити до густої білосніжної піни і додати в сирну масу, акуратно перемішати і викласти у форму для запікання. У розігріту духовку поставити сирник, випікати 40-60 хвилин при температурі 180º. Поки сирник печеться, приготувати глазур. Столову ложку масла і 2 столові ложки цукру перемішати, поставити на невеликий вогонь, постійно помішуючи розтопити. Додати 3 столові ложки сметани і 2 столові ложки какао, вимішати до однорідності і довести до кипіння.
Готовий сирник полити шоколадною глазур’ю і помістити в холодильник мінімум на 5 годин.

2. Львівський сирник з чорницями

Інгредієнти:
500 грамів кисломолочного сиру,
200 грамів цукру,
4 яйця,
120 грамів вершкового масла,
півсклянки чорниць (можна заморожених),
1 столова ложка манної крупи,
3 столові ложки сметани,
2 столові ложки какао,
цедра лимона,
ванільний цукор до смаку.

Рецепт.
Сир, манку, ванільний цукор, 100 грамів масла, цедру лимона і перетерті жовтки з цукром добре збити міксером. окремо збити білки до білосніжної густої піни і помаленьку ввести в сирну масу. Додати чорниці і обережно перемішати. Викласти отриману суміш в форму для запікання і помістити в розігріту духовку. Випікати сирник протягом години при температурі 190º. Коли спечеться, пляцок перевернути догори дном і залишити в формі, поки повністю не охолоне. Тим часом приготувати шоколадну глазур. Змішати в каструлі столову ложку масла, 3 столові ложки сметани, 2 столові ложки цукру і стільки ж какао. Довести до однорідності, постійно помішуючи на маленькому вогні. Полити сирник шоколадною глазур’ю, поставити в холод на кілька годин, а краще на ніч.

3. Львівський сирник у шоколадному тісті © Надя Кошель

Інгредієнти:
750 грамів сиру,
7 яєць,
півсклянки цукрової пудри,
2 склянки борошна,
1 столова ложка крохмалю,
ванільний цукор,
175 грамів вершкового масла,
1 склянка молока,
2 столові ложки какао,
півсклянки цукру,
50 грамів молочного шоколаду,
1 чайна ложка розпушувача для печива.

Рецепт.
Щоб приготувати сирну масу, потрібно сир (пропущений через м’ясорубку або збитий у блендері), 4 жовтки, цукрову пудру, столову ложку борошна, ванільний цукор, 50 грамів масла і крохмаль вимішати до однорідності. Білки збити до консистенції крутої стійкої. Частину з’єднати із сирною масою. Для приготування шоколадної маси необхідно в каструлю вилити молоко, додати цукор, какао, 125 грамів масла і шоколад. Варити на маленькому вогні до утворення однорідної маси, постійно помішуючи. Просіяне борошно, розпушувач і жовтки додати до охолодженої шоколадної маси, все вимішати і наприкінці додати частину збитих білків, акуратно перемішати. У форму для запікання спершу викласти половину шоколадної маси, на неї ложкою рівномірно викласти сирну масу і залити все шоколадною сумішшю, що залишилась. Випікати близько години при температурі 180º. Охолоджувати у напіввідчиненій духовці, щоб сирник відразу не осів.

4. Львівський сирник з вишнями

Інгредієнти:
500 грамів кисломолочного сиру,
3 яйця,
120 грамів цукру,
цедра одного лимона,
1 столова ложка крохмалю або стільки ж манної крупи,
0,5 чайної ложки куркуми,
півсклянки сушених вишень без кісточок,
ванільний цукор до смаку.

Рецепт.
Сир, яйця, цукор і ванільний цукор перемішати у блендері. Додати куркуму, цедру лимона, крохмаль (манку) і збивати до однорідності. Залити сушену вишню окропом на 10 хвилин, обсушити і додати в сирну масу, перемішати і викласти у форму для запікання. Пекти протягом 50 хвилин при температурі 180º. Після випікання сирник необхідно охолодити, не виймаючи з форми, щоб він не розвалився. За бажання можна полити шоколадною глазур’ю.

5. Львівський сирник із вареною картоплею

Інгредієнти:
800 грамів кисломолочного сиру,
350 грамів цукру,
6 яєць,
150 грамів вершкового масла,
3 варені картоплини,
півсклянки родзинок,
цедра одного апельсина,
ванільний цукор.

Рецепт.
Сир, ванільний цукор і картоплю подрібнити у блендері до однорідності або пропустити через м’ясорубку. Додати масло, цукор і жовтки яєць, усе добре збити і наприкінці додати родзинки з тертою цедрою апельсина. Окремо збити білки до густої білосніжної консистенції і акуратно вмішати їх у сирну масу, викласти сирне тісто у форму для випікання. Запікати при температурі 180º протягом 40 хвилин. Полити шоколадною глазур’ю. Бажано, щоб перед подачею на стіл сирник постояв 5-6 годин у холоді.

6. Львівський сирник з маком © Надя Кошель

Інгредієнти:
1 кілограм кисломолочного сиру,
250 грамів цукру,
4 яйця,
180 грамів вершкового масла,
100 грамів маку,
по столовій ложці манної крупи і крохмалю,
100 г родзинок,
цедра одного лимона,
ванільний цукор до смаку,
цукрова пудра для оздоблення.

Рецепт.
Сир перетерти з цукром і додати окремо збиті яйця, добре вимішати. До сирної маси додати манку, крохмаль, ванільний цукор, масло, цедру лимона і вимішати міксером. Додати декілька столових ложок сирної суміші до попередньо запареного і перетертого маку, ретельно вимішати і викласти у форму для запікання. Зверху викласти сирну масу, змішану з родзинками, і помістити в розігріту духовку. Випікати близько години при температурі 180º. Коли сирник охолоне, полити його шоколадною помадкою і притрусити цукровою пудрою. Готуйте і насолоджуйтесь смаком корисного і популярного львівського сирника та не забувайте ділитися рецептами із друзями в соціальних мережах.
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
На Зелені свята УГКЦ закликає прикрашати домівки квітами замість гілля
Напередодні Зелених свят, які відзначають на п’ятдесятий день після Пасхи, УГКЦ закликає парафіян причепурити свої домівки і храми квітами, але не обламувати для цього гілки дерев.
Про це у Львівській архиєпархії УГКЦ закликали неодноразово. Наводимо частину офіційного звернення УГКЦ щодо прикрашання домівок на Зелені свята:
«Звичаєм замаювання домівок та храмів християнами сьогодні, на жаль, зловживається і він втрачає первісне своє значення, перетворюється на шкідливу, руйнівну практику, яка йде в розріз з християнським віруванням. Вирубуються цілі дерева, наприклад, берізки, що не має жодного символічного значення – життя. Як альтернативу, пропонується прикрашати свої домівки та храми квітами та зеленню, виплеканими та вирощеними власними руками.
Саме в такий спосіб ми свідчитимемо, що є справжніми та свідомими християнами, котрі розуміють, що світ навколо нас створений Богом, а ми покликані його зберегти і піклуватися ним, а не знищувати; робити добрі вчинки з тими речами, які дарував нам Творець.
Така негативна поведінка щодо вирубки дерев, вирізування, виломлювання гілок тощо призводить до гріха проти довкілля, а тому згідно з вченням Церкви «хто грішить проти довкілля, грішить проти Творця його», − йдеться у зверненні.
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
29 травня 2017 в 20:58
Щоб було цікаво нашим дітям))

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1
ПОЧЕМУ СТОИТ ЗАВЕСТИ АКВАРИУМ?
Рыбки - идеальные домашние животные! Они не шумят, не пачкают квартиру, их не нужно выгуливать, они не кусаются, не вызывают аллергических реакций и не линяют

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1
26 травня 2017 в 07:02
М'ясні оладки

Смачні м'ясні оладки, три варіанти приготування.

Два рецепта як приготувати м'ясні оладки зі свинини і ще один чудовий варіант - оладки з курячого м'яса. Для м'ясних оладок м’ясо краще не молоти на м'ясорубці, а дрібно-дрібно нарізати або, в крайньому випадку, прокрутити на м'ясорубці через великі отвори.

Перший варіант - оладки зі свинини:
400-500 грам нежирної свинини
1 цибулина
1 сире яйце
столова ложка сметани
4 столові ложки борошна
сіль і спеції за смаком
олія для смаження

Приготування м'ясних оладок:
М'ясо і цибулю нарізаємо як можна дрібніше. Додаємо всі інші інгредієнти і перемішуємо.

У сковороду з гарячою олією викладаємо столовою ложкою отриманий фарш і смажимо до рум'яної скоринки з двох сторін, накриваючи кришкою сковороду.

Другий рецепт: на 1 кг нежирної свинини - 2-3 цибулини, 5 сирих яєць, 4-5 столових ложок столових крохмалю, сіль і спеції - за смаком. Процес приготування такий-же: дрібно нарізаємо, змішуємо, смажимо. Що зручно, такий фарш може зберігатися в холодильнику кілька днів і в потрібний момент можна швиденько підсмажити свіжі оладки-котлетки.

Для оладок з курки: 500 грам курячого філе (грудки), 100 грам твердих сортів сиру, 3 сирих яйця, 3 ложки столові майонезу, половина склянки борошна, половина чайної ложечки соди, сіль і спеції за смаком.

М'ясо дрібно нарізаємо, солимо, перчимо до смаку і перемішуємо. Додаємо дрібно натертий сир, яйця, майонез, соду і знову перемішуємо. Потім засипаємо просіяне борошно і вже остаточно перемішуємо.

Смажимо традиційно на олії з двох сторін до готовності, викладаючи фарш ложкою, сковорідку кришкою не накривати.

М'ясні оладки подаємо гарячими з будь-яким гарніром, а холодні оладки ідеально підходять для приготування чудових бутербродів.
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка