Вгору
за людьми
за відеозаписами
за блогами
за спільнотами
за аудіозаписами
Ольга Українка
Ольга Українка
Країна:
Україна
Місто:
Львів
День народження:
Шанувальники Ольга36
Стіна 273
Пляцок " Кокетка "
Інгредієнти

Медовий корж:
яйце
1 шт.
борошно пшеничне
1 склянка
мед рідкий
3 ст.ложки
цукор
3 ст.ложки
маргарин
100 г.
сода гашена
1/2 ч.ложки
Бісквіт:
яйця
3 шт.
цукор
0,5 склянки
борошно пшеничне
0,5 склянки
розпушувач для тіста
0,5 ч.ложки
Яблучна начинка:
яблука кисло-солодкі
1 кг
масло вершкове
2 ст.ложки
желе яблучне або агрусове
1 шт.
Сирна маса:
сир домашній
300 г.
сметана
200 г.
желе вишневе
1 шт.
Макова маса:
мак
150 г.
родзинки
70 г.
желе лимонне
1 шт.
Крім того:
велика банка персиків (або ананасів кільцями)
желе апельсинове або персикове
1 шт.
форма діаметром 26см
склянка 250 мл
Інгредієнти
Пропоную вашій увазі смачний пляцок. Неймовірно красивий розріз та суміш смаків медового тіста та бісквіта, яблук, маку та сиру не залишать нікого байдужими. Одним словом — смакота.
Медовий корж: яйце збити з цукром, додати м'який маргарин та мед, гашену соду та просіяне борошно. Тісто як густа сметана. Вилити у форму та пекти при 180 гр приблизно 25-30 хвилин.
Бісквіт: яйця збити з цукром до пишної маси, просіяти борошно з розпушувачем. Спекти корж при 180гр 25 хв.
Яблучна начинка: яблука почистити та натерти на велику тертку. Протушити з маслом до м'якості. Всипати желе, добре розмішати, проварити щоб желе розчинилось.
Макова маса: мак змолоти, додати промиті родзинки. Желе розчинити в 3/4 склянки води додати до маку.
Сирна маса: сир добре збити з сметаною, додати желе розведене в 1/2 склянки води.
Збираємо пляцок:
медовий корж
яблучна начинка
макова начинка
бісквіт
сирна маса
персики шматочки
желе персикове (розчинене в 1 склянці води )
Показати повністю..

Сподобалось 3 людям
Вподобайка
3
Пляцок Солодке тріо


Смачний та дуже простий у приготуванні пляцок Солодке тріо. Пляцок складається з трьох коржів: горіхового, шоколадного та макового. Коржі в пляцку вдало поєднуються смачним заварним кремом, а доповнює композицію шоколадна поливка.

Пляцок Солодке тріо має оригінальний смак та не менш оригінальний вигляд.

Готуйте разом з нами! Легкої та вдалої вам випічки!

Пляцок Солодке тріо – інгредієнти
Для тіста:
Яйце – 1 штука
Цукрова пудра – 220 г
Борошно – 140 г
Вершки (30%) – 250 мл + 1 столова ложка
Сода – 1 ч.л.
Лимонний сік – 1 ч.л.
Мак – 3 ст.л.
Какао – 2 ст.л.
Горіхи волоські – 30 г
Мигдаль (очищений) – 30 г
Для крему:
Яйця – 3 штуки
Цукор – 130 г
Молоко – 400 мл
Борошно – 3,5 ст.л.
Масло – 250 г
Для поливки:
Масло – 100 г
Цукрова пудра – ¾ склянки
Какао – 2 ст.л.
Вода – 2 ст.л.
Пляцок Солодке тріо – приготування
Тісто
Всі інгредієнти для тіста мають бути кімнатної температури

.
Яйце збиваємо з цукровою пудрою до пухкої та світлої маси. Зменшити швидкість міксера та повільно вилити вершки. Додати просіяне борошно, соду погашену лимонним соком, перемішати. Ділимо тісто на 3 частини.

До одної з частин додаємо змелений мак, до другої какао, до третьої дрібно посічені горіхи та мигдаль. До коржа з какао додаємо ще одну ложку вершків.

Форму для випічки (19х28) застеляємо пергаментом та виливаємо перше тісто, вирівнюємо. Шар тіста досить тонкий. Випікаємо у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці – 13-15 хвилин. Виймаємо з форми, даємо охолонути.

Так само випікаємо і 2 наступних коржі.

Крем
Молоко доводимо до кипіння. Яйця збиваємо з цукром, до світлої пухкої маси, додаємо борошно, знову вимішуємо. Маленькою цівкою вливаємо в яєчну масу молоко, постійно збиваючи. Знову перекладаємо масу в каструлю і варимо на малому вогні до загустіння, постійно помішуючи. Щільно накриваємо фольгою та залишаємо до охолодження.

Масло збиваємо до отримання білої пухкої маси. По ложці додаємо охолоджений заварний крем.

Складаємо пляцок
Маковий корж покриваємо половиною крему, зверху кладемо шоколадний корж, решта крему. Зверху викладаємо горіховий корж

Поливка
Всі компоненти складаємо в каструльку, нагріваємо до поєднання інгредієнтів в одну гладку масу. Глазур трішки охолоджуємо та теплою виливаємо на верхній корж.

Ставимо пляцок на кілька годин в холодильник.

Пляцок Солодке тріо готовий.

Смачного!
Показати повністю..

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1
Полуничний пляцок з румбамбаром (ревенем)
Поєднання у випічці полуниці з румбамбаром (ревенем) створює ніжну симфонію смаку, а в поєднанні з вершками та м'яким бісквітним тістом - це просто неземна насолода. Сьогодні ми вам пропонуємо полинути у чарівний світ кулінарної музики та приготувати неймовірно смачний полуничний пляцок з румбамбаром (ревенем).
Полуничний пляцок з румбамбаром (ревенем) – інгредієнти
Для тіста:
Яйця – 5 штук
Борошно – 2 склянки
Крохмаль – ½ склянки
Цукор – 1 склянка
Олія – ¾ склянки
Розпушувач – 2 ч.л.
Для крему:
Полуниця – 1 кг можна заморожене (з морозилки)
Вершки (30%) – 400 мл
Цукор – 5 ст.л.
Ванільний цукор – 1 ст.л.
Желе полуничне – 1 упаковка
Додатково:
Ревінь – 4-5 стебел можна заморожене (з морозилки)
Шоколадна присипка, або тертий шоколад
Полуничний пляцок з румбамбаром (ревенем) - приготування
Тісто
Білки відділити від жовтків, збити з щіпкою солі до жорсткої піни, по ложці в сипаємо цукор, збиваємо до гладкої блискучої маси. Не припиняючи збивати додаємо по одному жовтку.
Борошно просіяти разом з крохмалем та розпушувачем і поступово, чергуючи з олією, додати в яєчну суміш, вимішати.
Дно форми (24х24) застеляємо пергаментом, виливаємо тісто. Помитий та почищений ревінь (не ріжемо) викладаємо зверху на тісто в рівних відстанях.
Випікаємо тісто при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.
Коли корж повністю вистигне, розрізаємо його на 2 частини (2 коржа). Ревінь вкриється тістом і на верхній частині коржа утворяться хвильки.
Крем
Полуницю добре промиваємо, відділяємо плодоніжки. Третину полуниці збити з цукром та ванільним цукром. Збити холодні вершки та об’єднати з полуничним мусом.
Решту полуниці порізати кубиками, додати до крему. Желе розчинити в склянці гарячої води, коли вистигне, додати до крему.
Збираємо пляцок
На нижній корж викладаємо 2/3 крему, накриваємо другим коржем. Верхню частину змащуємо рештою крему, Особливо старанно заповнюємо кремом заглибини створені ревенем. Зверху посипаємо шоколадною присипкою або тертим шоколадом.
Ставимо пляцок в холодильник на 3-4 години.
Перед подачею прикрашаємо кожен шматочок свіжою полуницею.
Смачного!
Показати повністю..

Сподобалось 2 людям
Вподобайка
2
Пляцок з вишнями та лимонним кремом


Сьогодні ми з вами готуватимемо смачний пляцок з вишнями та лимонним кремом. Пляцок складається з двох коржів, досить товстого вишневого шару та терпкого лимонного крему без желатину. Красиво та смачно, в міру солодкий та ніжний…

Експериментуйте разом з нами. Приємного вам випікання!

Пляцок з вишнями та лимонним кремом – інгредієнти

Для коржів:
Яйця – 6 штук (великі)
Цукор – 200 г
Ванільний цукор – 15 г
Борошно – 200 г
Розпушувач – 1 ч.л.
Какао – 2 ст.л.
Волоські горіхи (мелені) – 70 г

Для просочення:
Кава заварена, охолоджена – 150 мл
Цукор – 2 ст.л.

Для вишневої маси:
Вишня свіжа або морожена без кісточок – 500 г
Цукор – 2 ст.л.
Вода – ½ склянки
Вишневе желе – 2 упаковки + склянка гарячої води

Для лимонного крему:
Цедра терта – з 2 лимонів
Сік – з 2 лимонів
Цукор – 100 г
Крохмаль – 30 г
Вода – 4 ст.л.
Вершки (30%) – 500 мл
Згущувач – 1 упаковка
Лимонний лікер – 100 мл

Для верху торта:
Желе лимонне або аґрусове – 1 упаковка
Гаряча вода – 450 мл

Пляцок з вишнями та лимонним кремом - приготування

Корж
Білки відділяємо від жовтків. Білки збиваємо до жорсткої піни, поступово вводимо цукор та ванільний цукор, постійно збиваючи. Збиваємо до утворення гладкої, густої маси, як на безе. По одному вводимо жовтки та збиваємо до однорідності.

Борошно змішуємо з розпушувачем та просіюємо у яєчну масу. Акуратно вимішуємо лопаткою.

Тісто ділимо на 2 частини. До однієї просіюємо какао, обережно вимішуємо, до другої – змелені горіхи, вимішуємо.

Тісто викладаємо у 2 однакові форми (25х30), застелені пергаментом. Розрівнюємо та випікаємо при температурі 180 градусів – 20-25 хвилин.

ПРИМІТКА. Якщо у вас немає однакових форм, чи немає можливості випікати два коржі разом. Варто розділити кількість інгредієнтів на 2 і зробити кожен корж окремо.

Виймаємо коржі з духовки, охолоджуємо.

Вишнева маса
Вишні кладемо в каструльку, додаємо цукор та ставимо на невеличкий вогонь, нагріваємо, час від часу помішуючи до того часу поки вишні пустять сік. Додаємо до вишні 1/2 склянки води, довести до кипіння. Зняти з вогню.

Дві упаковки вишневого желе залити склянкою гарячої води, добре розмішати до повного розчинення. Розчинене желе додаємо до вишні, вимішуємо, залишаємо охолоджуватися.

Лимонний крем:
Тремо цедру з двох лимонів на середній тертці.

Видавлюємо сік з лимонів доливаємо до 130 мл водою. Додаємо цукор, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Крохмаль розводимо з 4 ст.л. води, вливаємо його в лимонний сік, помішуючи варимо густий кисіль. Знімаємо з вогню, додаємо натерту цедру, перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою, охолоджуємо, та ставимо в холодильник на 1 годину.

Збираємо пляцок:
Коржі виймаємо з форм та відділяємо пергамент. Один пергамент кладемо назад у форму, на нього горіховий корж (борти мають бути також закриті пергаментом. До завареної кави додаємо цукор та половиною просочуємо корж. Зверху викладаємо вишневу масу, що вже почала загусати. Накриваємо темним бісквітом, просочуємо рештою солодкої кави.

Добре охолоджені вершки збиваємо з згущувачем, вливаємо повільно лікер, не припиняємо збивати. Додаємо лимонний кисіль, збиваємо до однорідної маси.

Лимонний крем викладаємо на темний корж, вирівнюємо та ставимо в холодильник.

Лимонне або агрусове желе розводимо в 450 мл води і даємо повністю охолонути.

Виймаємо пляцок з холодильника і обережно виливаємо зверху желе. Ставимо пляцок знову в холодильник на 6-8 годин.

Перед подачею нарізуємо порційними шматками.

Смачного!
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
Пляцок Деліція

Пляцок Деліція – смачне поєнання ніжного легкого, просоченого персиковим сиропом, бісквіту, персикового желе із шматочками персиків та ніжного, повітряного шоколадно-вершкового мусу.

Пляцок Деліція – інгредієнти

Для бісквіту:
Яйця – 5 штук
Цукор – ¾ склянки
Ванільний цукор – 2 ч.л.
Борошно – ½ склянки
Крохмаль – ¼ склянки
Сіль – щіпка

Для персикового шару:
Персики консервовані – 1 банка (велика)
Желе персикове – 2 упаковки
Вода гаряча – 800 мл

Шоколадний шар:
Темний шоколад – 120 г
Вершки (від 30%)– 500 мл
Цукрова пудра – 2 стл.
Желатин – 1 ч.л.
Вода – ¼ склянки

Шоколадна поливка
Вершки – 70 мл
Шоколад – 70 г

Пляцок Деліція – приготування

Бісквіт
Білки відокремлюємо від жовтків і збиваємо з щіпкою солі до густої піни, по ложці всипаємо цукор + ванільний цукор, збиваємо до утворення щільної блискучої маси (як на безе). Зменшуємо швидкість міксера до мінімальної, по одному вводимо жовтки.

Борошно змішуємо з крохмалем та просіюємо до яєчної маси, акуратно вимішуємо дерев’яною лопаткою.

Дно форми (24х24) викладаємо пергаметом, виливаємо тісто. Випікаємо при температурі 170 градусів 20-25 хвилин, або до «сухого сірника». Виймаємо готовий бісквіт з духовки та опускаємо на підготовлену горизонтальну поверхню (стіл підлогу) з висоти 30 см. Залишаємо його охолоджуватися.

Персиковий шар
До 1/3 склянки сиропу з персиків додаємо 3 ст.л. води та просочуємо бісквіт. Персики виймаємо з сиропу та нарізуємо на дрібні шматочки (пластинки), викладаємо зверху на бісквіт.

Персикове желе розводимо у 800 мл гарячої води. Залишаємо до охолодження та застигання. Коли желе починає густіти, ложкою викладаємо його зверху на персики. Ставимо в холодильник до повного застигання.

Шоколадний шар
Шоколад розтоплюємо на водяній бані до однорідної маси. Залишаємо, щоб трішки охолодився.

Желатин розчинаємо у гарячій воді, залишаємо охолоджуватися.

Добре охолоджені вершки збиваємо до утворення густої маси, в кінці додаємо цукрову пудру, розтоплений шоколад та желатин. Виймаємо з холодильника бісквіт покритий вже застиглим желе, викладаємо зверху шоколадний шар. Знову відправляємо в холодильник до застигання.

Шоколадна поливка
Вершки добре нагріваємо, до даємо шматочки шоколаду, розмішуємо до однорідності. Коли маса трішки охолоне поливаємо зверху пляцок. Та ставимо на кілька годин в холодильник.

Нарізуємо на порційні шматочки та подаємо до столу. Смачного!!!
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка