Вгору
за людьми
за відеозаписами
за блогами
за спільнотами
за аудіозаписами
Валентина Ємчук
Валентина Ємчук
Шанувальники Валентина5
Стіна 105
27 травня 2017 в 11:18
Торт "Чародійка"
Отже, нам знадобляться такі продукти:
Для тесту:
Борошно - стакан
Цукор - стакан
Розпушувач для тіста - 1 ч. Ложка
Яйця курячі - 5 шт.
Ванілін - за смаком

Для крему:
Яйце куряче - 1 шт.
Молоко - стакан
Цукор-пісок - півсклянки
Борошно пшеничне - 2.5 ст. ложки
Масло вершкове - 50 г

Для глазурі:
Масло вершкове - 50 г
Какао - 3 ст. ложки
Цукор-пісок - 4 ст. ложки
Сметана - 4 ст. ложки
Ванілін - за смаком
Готуємо торт чародійка за рецептом:
1. Щоб зробити тісто, нам потрібно збити яйця з ваніліном і цукром, далі всипаємо борошно, розпушувач для тіста і знову збиваємо всі інгредієнти. Це безпрограшний рецепт бісквіта, який абсолютно у всіх випадках виходить пишним і ніжним.
2. Щоб тісто не прилипало змащуємо вершковим маслом або маргарином форму для випічки.
3. Тісто виливаємо в форму і ставимо в гарячу духовку. Випікаємо на помірному вогні близько години. Температура в духовці повинна бути приблизно 180 градусів.
4. Далі готуємо крем. Для цього збиваємо цукор з яйцем, додаємо ванілін, молоко і борошно. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо і ставимо на повільний вогонь. Варимо крем, постійно помішуючи, до загусання.
5. Як тільки крем загусне, знімаємо його з вогню, додаємо вершкове масло і все знову збиваємо. Готовий крем охолоджуємо.
6. Потім варимо глазур. Беремо каструльку і кладемо в неї порізане шматочками масло. Ставимо каструльку на слабкий вогонь і розтоплюємо масло. Далі додаємо какао, цукор, сметану і ванілін. Все перемішуємо і варимо до повного розчинення цукру. Глазур потрібно постійно помішувати, щоб вона не пригоріла, але доводити до кипіння не слід.
7. Готовий корж розрізаємо вздовж на дві половинки. На одну половинку коржа викладаємо весь крем і вирівнюємо його ножем. Наверх кладемо другу частину коржа і щедро поливаємо все шоколадною глазур'ю.
Ставимо приготований торт години на 3-4 в холод для просочення.
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
28 травня 2017 в 05:11
Сало в часниковому маринаді
==================================

Складові:

сіль
120 г

насіння гірчиці
1 ч. Л.

Лавровий лист сушений
2 шт.

Перець чорний горошком
5 штук.

Перець духмяний мелений
3 шт.
вода
700 мл

часник
4 зуб.

Сало
400 г

Крок 1:
Для приготування сала в часниковому маринаді нам знадобляться такі інгредієнти: свіже сало з м'ясними прошарками, часник, перець чорний горошком, перець запашний горошком, сіль, лавровий лист, насіння гірчиці, вода.

Крок 2:
Приготуємо маринад для сала. У каструлю насипаємо сіль.

Крок 3:
Також в каструлю всипаємо зерна гірчиці.

Крок 4:
Слідом за гірчичним зернами закладаємо в каструлю лаврові листи, горошини чорного і запашного перців.

Крок 5:
Заливаємо спеції водою, перемішуємо. Ставимо каструлю на сильний вогонь і доводимо воду до кипіння. Після того, як вода закипить, зменшуємо вогонь до мінімального і варимо маринад хвилин 5. Відставляємо каструлю з плити і даємо маринаду охолонути до теплого стану.

Крок 6:
У теплий маринад додаємо подрібнений часник і залишаємо його остигати.

Крок 7:
Чи не солоне сало поміщаємо в чисту банку.

Крок 8:
Вливаємо в банку повністю остиглий часниковий маринад разом із зернами гірчиці, горошинами перцю, лавровими листами і подрібненим часником. Маринад повинен покривати сало повністю.

Крок 9:
Закриваємо банку з салом кришкою і ставимо в холодильник на нижню полицю маринуватися на 3 доби. Невеликим шматочках сала буде досить і 2 доби.

Крок 10:
Після того, як сало замаринувалося, дістаємо його з маринаду, злегка просушують від залишків рідини і поміщаємо в морозильну камеру хвилин на 10, а після нарізаємо тонкими скибочками і подаємо до столу.

Крок 11:
Зберігаємо сало, приготоване за цим рецептом, в морозилці, а незадовго до подачі дістаємо його, щоб сало злегка подтаяло- так його зручніше буде нарізати.
Смачного!
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
28 травня 2017 в 11:37
Салат «Наречена» - святковий, гарний, ніжний, повітряний. Це все без
перебільшень. Спробуйте на дозвіллі цей дивовижний салатик, подобається
всім без винятку, хто пробує. Копчену курку можна замінити смаженим
 або тушкованим стегенцем - буде смачніше. Чим відварне філе. майонез,
бажано, візьміть низькокалорійний. Дерзайте в пробі нового смачного
салату!



300г копченої курки
4 яйця
1 плавлений сирок «Дружба»
Картопля 2 шт.
Лук до смаку, краще ріпчаста, можна зелений
майонез

Як готувати салат «Наречена»
 з копченою куркою:


1.Отваріваем яйця і картопля до готовності, курку ріжемо дрібними
шматочках.

2.Картофель будемо терти на крупну тертку, сир - на дрібній, жовтки і
білки - окремо.


3.Лук краще використовувати ріпчаста, попередньо замаринувавши його (дрібно
 нарізати і на 10-20 хвилин залити сумішшю оцту 1 ст. л. і гарячої води)

4.Тереть кожен шар продуктів потрібно на вазі над тарілкою (або плоским
блюдом), щоб салат вийшов дійсно повітряним і ніжним. викладаємо
 салат «Наречена» шарами, роблячи між ними майонезну сітку.

1-й шар: курка, майонез
2-й: цибуля
3-й: картопля, майонез
4-й: жовтки
5-й: плавлений сир, майонез
6-й: білки.

Як бачите, майонез НЕ після кожного шару. При бажанні, можна шари
повторити ще раз.
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
28 травня 2017 в 11:45
Курячі крильця в медово-соєвому соусі.

Складові:
1 кг курячих крилець
2 ст. л. меду
4 ст. л. соєвого соусу
2 ст ложки оливкової олії
1 ч. Л. гострого соусу Табаско
1 ст. л. хорошого кетчупу або томатної пасти
сіль, спеції

приготування:
Приготувати соус (змішати всі інгредієнти).
Крильця помити, просушити і залити соусом.
Дати постояти в маринаді не менш 2-х годин, можна залишити на ніч у холодильнику.
Форму для випічки змастити маслом і викласти мариновані крильця.
Випікати 30-40 хв при температурі 200 градусів.
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
29 травня 2017 в 20:36
Кабачковий торт
Інгредієнти:
молоді кабачки - 600 г
яйця - 5 шт. + 1 шт. для декору
пшеничне борошно - 3 ст. л. з гіркою
молода морква - 150-200 г
ріпчаста цибуля - 200 г
помідори - 400 г + 100 г для декору
часник - 3-4 зубчики
зелень петрушки - півпучка
домашній майонез - 4 ст. л.
сіль, чорний мелений перець - за смаком
соняшникова рафінована олія - для смаження
Кабачковий торт. Інгредієнти.
Приготування кабачкового торта.
Як я і обіцяла, публікую дуже гарний рецепт кабачкового тортика, який особливий тим, що кабачкові коржі перекладаються не лише помідорами і майонезом з часником, як це часто буває, а ще й підсмаженою молодою морквою і цибулею, що надає страві особливого смаку. А ще раджу не полінуватись і приготувати домашній майонез, – так буде корисніше і смачніше :)
Натерті кабачки.
Спершу готуємо кабачкові коржі. Кабачки натерти на терці з великими отворами, посолити, перемішати і залишити на 10-15 хв., щоб кабачки пустили сік. Потім кабачковий сік трошки відтиснути.
Додаємо яйця до кабачків.
До кабачків додати збиті яйця,…
Додаємо петрушку та часник.
… зелень петрушки і вичавити три зубчики часника. Перемішати.
Додаємо борошно.
Потім додати борошно, знову перемішати, при потребі досолити і поперчити за смаком.
Смажимо кабачкові коржі.
На розігріту сковорідку ( діаметр дна 18-19 см) з невеликою кількістю олії викласти приблизно 4 ст. л. кабачкового «тіста», розрівняти ложкою і на невеликому вогні обсмажити з обох боків до рум’яної скоринки. Таким чином спекти 5 «коржів» товщиною 3 -5 мм.
Цибуля та морква.
Тепер готуємо овочі для перекладання коржів. Цибулю порізати дрібними кубиками, моркву потерти на дрібній терці.
Цибуля смажиться.
На невеликій кількості олії спочатку обсмажити цибулю до прозорого стану.
Додаємо моркву.
Потім додати натерту моркву і, помішуючи, смажити на малому вогні 15-20 хв. Морква має добре зм’якнути і зовсім не хрумтіти на зубах, тому слід використовувати молоденьку моркву. Овочі посолити і поперчити за смаком.
Нарізані кружальцями помідори.
Помідори опустити в окріп на 20 с., потім облити холодною водою, зняти шкірку і нарізати їх кружальцями товщиною 2 - 3 мм.
Вичавлюємо часник до майонезу.
До майонезу вичавити один зубчик часника і перемішати.
Змащуємо корж майонезом.
На тарілку покласти корж, змастити його майонезом.
Викладаємо підсмажену моркву з цибулею.
Моркву з цибулею розділити на 4 частини. Одну частину рівномірно викласти тоненьким шаром на корж з майонезом.
Викладаємо кружальця помідорів.
На моркву викласти кружальця помідорів.
Змащуємо помідори майонезом.
Змастити їх майонезом і викласти наступний корж.
Зверху на кабачковий торт тремо варене яйце.
Таким чином перекласти всі коржі. Останній корж змастити майонезом і притрусити тертим вареним яйцем.
Кабачковий торт готовий.
Торт прикрасити помідорами та листочками петрушки. Кабачковий торт помістити в холодильник на 2 год., після чого можна подавати до столу.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Показати повністю..

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1
29 травня 2017 в 20:33
Курка запечена в апельсиновому соусі з розмарином
Інгредієнти:
курячі стегна - 6 шт. (1 кг)
апельсини великого розміру з кислинкою - 2 шт.
розмарин - 3-4 гілочки
соєвий соус - 2 ст. л.
часник - 3 зубчики
цукор - 1 ст. л. (без гірки)
сіль - 1 ч. л. або за смаком
чорний мелений перець - за смак
Приготування
Готуємо апельсиновий соус. З одного апельсина і половини іншого вичавити сік (приблизно 150 мл). Додати до нього соєвий соус, вичавлений через часникодавку часник, цукор, сіль і чорний мелений перець. Все перемішати до розчинення цукру.
Курячі бедерця в маринаді.
Курячі стегна помити і разом з гілочками розмарину викласти у форму для запікання, залити соусом і помістити в холодильник на 1 год.
Додаємо апельсини.
Половину апельсина, що залишився, порізати невеликими шматками, викласти до курячих стегон. Форму накрити фольгою або кришкою і помістити у розігріту до 200 °С духовку.
Курка запечена в апельсиновому соусі з розмарином готова.
Через 30 хв. кришку зняти і запікати ще 20-25 хв. до рум’яної скоринки, періодично поливаючи курку соусом, в якому готуються стегна. Курка запечена в апельсиновому соусі з розмарином готова.
Подавала я курку з відвареним рисом, поливши його соусом, в якому запікались стегна, і свіжим овочевим салатом.
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
30 травня 2017 в 11:11
Просто на замітку)
Всі масла ... Дуже корисна інформація, забирайте собі!

1. Реп'яхову і касторове масло - для росту волосся
2. Абрикосова олія - ​​для масажу тіла і для живлення нігтів
3. Настоянка перцю гіркого - маски для росту волосся
4. Муміє - проти розтяжок (розчинити таблетку в кремі для тіла або в воді і змащувати розтяжки)
5. Ефірна олія лаванди - додавання кількох крапель в кондиціонер - волосся довше не брудняться
6. Морська сіль - ванночки для нігтів і тіла.
7. Ефірне масло лаванди - додавання кількох крапель в кондиціонер - волосся довше не брудняться
8. Масло зародків пшениці - харчування сухої шкіри
9. Масло жожоба - навколо очей і від дрібних зморшок
10. Саліцилово-цинкова паста - підсушування прищиків, вугрів
11. Вітаміни Е, А в капсулах - для харчування сухих губ, на віки
12. Блефарогель 1 (гіалуронова кислота) - від мішків під очима
13. Яблучний оцет від зірочок і від целюліту на ногах: натирати ноги від коліна вгору до стегна увечері після душу щодня. За 2 тижні "зірки" повинні значно посветлеть, ніякого роздратування не спостерігається, тільки запах.
14. Масло чайного дерева - від прищиків
15. Борний спирт - від прищиків
16. Блакитна глина - маски для тіла та обличчя
17. Гомеопатична мазь календула - для пом'якшення шкіри на п'ятах
18. Бодяга - від синців
19. Косметичне масло волоського горіха - проти зморшок і синців під очима
20. Гліцерин - для пом'якшення шкіри рук: 1 частина гліцерину і 1 частина 6% оцту - маска для грубої шкіри ступень
21. Мигдальне масло - для запобігання розтяжок змащувати шкіру
22. Репевіт - стимулятор шкірного покриву голови, покращує ріст волосся
23. Масляні вітаміни А + Е, сік лимона, димексид - всього по 2 ч.ложки, перемішати, нанести на шкіру голови під поліетиленовий паку на годину - для швидкого росту волосся
24. Олія м'яти на віскі перед сном - від безсоння
Показати повністю..

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1
30 травня 2017 в 11:15
Картопляні "гнізда" з куркою

Складові:
Картопля 400-450 грам
курячий фарш 200-250 грам
цибуля 1 штука
часник (зубчик) 1 штука
яйце 1 штука
борошно 2-3 ст. ложки
сир твердий (за бажанням) 50-70 грам

Процес приготування :
Картоплю відварити. Зробити з нього пюре. Додати яйце, сіль і борошно. Остудити.
Цибулю порізати дрібно, обсмажити до прозорості, додати курячий фарш і часник, обсмажити до готовності.
Деко застелити пергаментним папером і змастити вершковим маслом. З картоплі сформувати гнізда, кондитерським мішком або просто ложкою.
В середину викласти начинку. Зверху посипати тертим сиром (у мене не виявилося сиру, я використовувала плавлений, по чайній ложці на порцію).
Випікати 25-30 хвилин, при 180 гр.
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
30 травня 2017 в 11:20
Інгредієнти для "Торт на кефірі" Чорний принц "":
Кефір - 1 скл.
Борошно - 1 скл.
Цукор (1 склянка в тісто о, 5 в крем) - 1,5 скл.
Какао-порошок - 1 ст. л.
Сода - 1 ч. Л.
Яйце куряче - 1 шт
Масло вершкове - 200 г
Сметана (20% жирності) - 250 г
Шоколад темний (для прикраси) - 50 г
Яйце збити з цукром до густої піни.
Додати кефір, какао, ввести поступово просіяне борошно з содою і перемішати.
Форму (діаметр 20-22 см) змастити вершковим маслом і вилити тісто. Випікати 25-30 хвилин при t 180 градусів. Остиглий корж розрізати на дві частини і змастити кремом.
Для крему взяти: м'яке вершкове масло і розтерти з цукром, додати сметану і збити.
Зверху прикрасити тертим шоколадом.
Легкий і смачний тортик готовий! Все дуже просто
Приємного чаювання!!!
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка
30 травня 2017 в 11:29
Пахлава ДОМАШНЯ медова
СКЛАДОВІ

Тісто листкове НЕ дріжджове - 500 грам;
Білки - 2 шт;
Жовтки - 2 шт;
Цукрова пудра - 3 ст.л;
Кориця - 0,5 ч.л;
Ванілін - 1 пакетик;
Горіхи -300 грам;
Ізюм - 150 грам;
Мед жідкій- 3 ст.л.

Листкове тісто розділити на 3 частини і кожну частину розкачати дуже тонко, на весь деко, до стану паперу. Один пласт тіста акуратно викласти на деко, наколоти виделкою і випекти до золотистого кольору.

При випічці корж злегка стягнеться, майте це на увазі, розгортаючи тісто трохи більше розміру дека. Залишити готовий корж охолонути.
Підготувати начинку. Горіхи підсмажити і злегка порубати. Подрібнювати їх до крихти не потрібно. Білки збити з цукровою пудрою і корицею до пишної маси.

Другий пласт тіста викласти на деко. Змастити поверхню білком, посипати горіхами і родзинками.
Накрити випеченим коржем. Злегка притиснути. Нічого страшного, якщо корж зламається, все одно цього не буде видно.
Знову викласти начинку - білки, горіхи, родзинки.
Накрити третім розкатаним шаром тіста. Підрівняти краю і злегка їх притиснути. Зробити надрізи не до самого дна, а лише прорізаючи перших два шари, намічаючи кордону.
Змастити пахлаву жовтками, прикрасити горіхами і поставити випікати до золотистого кольору.
Готову домашню пахлаву розрізати до дна, по намічених лініях. Полити рідким медом або сиропом, намагаючись потрапляти в розрізи.
Ця пахлава з медом зовсім «не мокра", вона хрустка.
Спробувала зробити вишло дуже смачно за тим рецептом))
Показати повністю..

Сподобалось 0 людині
Вподобайка