Вгору
за людьми
за відеозаписами
за блогами
за спільнотами
за аудіозаписами
Перегляд блогу
Салат Гніздо глухаря — найкращі рецепти
Не Зупиняйся | Різне | Своїми руками


Кілька рецептів приготування салату, під назвою «Гніздо Глухаря», які чудово прикрасять святковий стіл і напевно сподобаються гостям.

Якщо у вас намічається якесь торжество, і ви вирішили до святкового столу приготувати всім відомий салат «Гніздо глухаря», тоді, перш за все вам потрібно звернути увагу на яйця, а точніше на їх кількість яке потрібно використовувати в приготуванні даного страви. Яєць повинно бути стільки, скільки нараховано у вас гостей, щоб нікого не обділити. Якщо ви для приготування цього салату використовуєте смажену картоплю, тоді після того як ви її посмажите обов’язково покладіть на паперовий рушник, щоб вбралося зайве масло. І так само при смаженні у вас повинен вийти хрусткий і рум’яний картоплю, так як з таким картоплею ваш салат в результаті вийде дуже смачний.

А ще, напевно, багато господинь знають, що Гніздо Глухаря це не єдина назва салату, так як це блюдо ще називають гніздом зозулі і ластівки. Готується це блюдо з різними продуктами, але оформляється однаково. Форма цієї страви повинна нагадувати пташине гніздо. Якщо ви готуєте класичний варіант салату, тоді салат повинен володіти формою звитого гнізда, і використовувати для цього потрібно смажену картоплю, а в середину гнізда, потрібно викладати яйця, які готуються з необхідних продуктів. Судячи по зовнішньому вигляді салату, він не тільки володіє прекрасними смаковими якостями, але і дане блюдо завжди вітають на будь-якому торжестві святкового столу.

Так як готується салат з смаженої картоплі, він вважається калорійним стравою. Хоча існують ще й багато інших рецепти, в яких смажену картоплю замінюють іншими менш калорійними продуктами. І в даній статті ми розповімо вам, про декількох способах приготування салату Гніздо Глухаря і ви однозначно зможете вибрати для себе той варіант приготування, який найбільше підходить вам по смаку і відповідає вашому погляду на харчування.

Класичний рецепт салату гніздо глухаря


Трохи про те, як потрібно правильно готувати продукти для даної страви

Всі знають, що для того щоб приготувати цей салат необхідно придбати м’ясо, яке заздалегідь відварюється в солоній воді і ріжеться м’ясний продукт у вигляді тонкої соломки. Такою ж формою потрібно різати і такі продукти як шинка ковбаса і овочі, які входять до складу салату, і тоді з цих інгредієнтів легше надати форму салату у вигляді гнізда. І так якщо ви вже готові можемо приступити до приготування салату, який називається: «Гніздо Глухаря»

У даному рецепті готування ми будемо використовувати смажену картоплю, курку і шампіньйони і в результаті отримаємо дуже смачний, поживний салат з дивно ароматним запахом. Ця страва чудово підійде до будь-якого святкового столу. Салат виходить дуже смачний і оригінальний, і тому дане блюдо зможе спокусити навіть самого вибагливого гурмана. Завдяки таким інгредієнтам як курка і шинка ковбаса салат виходить ситним, а грибочки надають даного страві пікантний смак. Звичайно, вам доведеться докласти трохи зусиль для того, щоб приготувати цей салат, але повірте, ви не пошкодуєте про витрачений час.

І так для того щоб приготувати це блюдо вам знадобиться:

Інгредієнти:

куряче філе — двісті грам;

шинка ковбаса — п’ятдесят грам;

яєчні білки — три штуки;

мариновані гриби — двісті грам;

картопля — три штуки;

майонез-три столові ложки;

сіль — за своїм смаком;

перець — за смаком;

салатні листя — пів склянки.

Для того щоб приготувати яйця вам знадобиться:

Інгредієнти:

плавлений сир — одна штука;

яєчні жовтки — три штуки;

часник — три зубки;

майонез — три столові ложки;

кріп — один пучок.

Рецепт приготування:

Для початку почистіть, помийте картоплю. Потім поріжте її у вигляді тоненької соломки. Далі візьміть сковороду, влийте рослинне масло і поставте на вогонь. Коли сковорода розігріється, відправляйте в гаряче масло, дрібно порізану картоплю і постійно помішуйте. Як тільки картопля почне підрум’янюватися, відразу зніміть сковорідку з вогню, тільки дивіться, щоб картопля була обсмажена з кожної сторони.

Далі вам потрібно поставити каструлю з водою на вогонь, посолити воду і довести її до кипіння. Помийте куряче філе і відправте його в киплячу воду, коли м’ясо буде готове, дайте йому охолонути і потім порізати середніми шматочками.

Тепер займіться ветчинной ковбасою, її потрібно нарізати у вигляді тонкої соломки. Потім відкрийте баночку, і відправте грибочки в друшляк, щоб стік добре маринад і поріжте їх середніми кубиками.

Тепер ставте ще одну ємність з водою на вогонь і відваріть яйця. Потім відправте їх у холодну воду, почистіть, і відокремте білки від жовтків. Потім візьміть велику тертку і потріть ці інгредієнти в різні тарілочки.

Далі вам потрібно зайнятися приготуванням пташиних яєць. Візьміть плавлений сирок і потріть його на крупну тертку і з’єднайте з потертими жовтками. Далі помийте, просушіть і подрібніть зелень. Потім візьміть часник, почистіть його й потолките з допомогою землянки Потім беріть ємність відправляйте в неї сир з жовтками, зелень, часник і майонез, гарненько інгредієнти перемішайте і з отриманої маси формуйте яйця.

Далі візьміть порізане м’ясо, гриби, ветчинную ковбасу і яєчні білки, покладіть в одну ємність, заправте ці продукти майонезом і перемішайте.

Тепер помийте, просушіть і порвіть руками салатні листя. Далі візьміть плоску тарілку і покладіть першим шаром порвані листя салату. Потім на листя викладайте приготовану салатну масу і формуйте з неї форму гнізда і по серединці залиште маленьке заглиблення. Тепер гніздо обкладіть смаженою картоплею і зімітуйте гніздо пташки. Далі в серединку салату, де ви залишили поглиблення викладайте заздалегідь приготовлені із суміші продуктів яйця. Зверху на салат потріть трохи твердого сиру на дрібній тертці, помийте зелень, подрібніть її і так само зеленню засипте все гніздечко.

Ось і все, дивно гарний, ароматний, ситний і смачний святковий салат готовий!

Приємного Вам апетиту!

Салат гніздо глухаря з виноградом


Далі ми розповімо вам про ще один рецепт приготування смачного салату. Для приготування цієї страви ми будемо поєднувати привабливі несподівані продукти, такі як куряче філе, виноград, селера і фундук. Салат виходить ситним і в той же час не дуже калорійним, так як для його приготування ми не будемо використовувати смажену картоплю, як у попередньому рецепті салату. І так приступимо до приготування страви, яке називається: «Салат гніздо Глухаря з виноградом і куркою»

Для того щоб приготувати цей салат вам знадобиться:

Інгредієнти:

курячі грудки — три штуки;

селера — сто грам;

виноград — триста грам;

фундук — сімдесят грамів;

варені перепелині яйця — дві штуки;

майонез — три столові ложки;

салатні листя — пару штук;

сіль — за своїм смаком;

мелений чорний перець — за смаком;

кріп — один пучок.

Рецепт приготування:

І так спочатку поставте ємність з водою на вогонь, посоліть її і доведіть воду до кипіння. Гарненько помийте під проточною водою куряче філе і відправте його в киплячу воду. Коли м’ясо приготується, дайте йому охолонути і нарізати у вигляді соломки.

Далі займіться фундуком. Його потрібно подрібнити. Тепер помийте виноград і поріжте кожну ягоду на дві половинки і видалити кісточки. Далі помийте селера, почистіть його і поріжте невеликими кубиками.

Тепер візьміть глибоку миску і відправте в неї всі вищеперелічені підготовлені інгредієнти, посоліть, поперчіть і заправте майонезом. Гарненько продукти перемішайте і покладіть на плоске блюдо, тільки попередньо покладіть на дно цієї тарілки, помиті й просушені салатні листя.

Для того щоб вийшло гніздо, зробіть посередині гірки суміші поглиблення і прикрасьте кожну бічну сторону гілочкою винограду.

Тепер поставте каструльку з водою на вогонь, доведіть її до кипіння і відварити перепелині яйця. Потім помістіть їх у холодну воду, почистіть і покладіть в середину салату, де ви залишили поглиблення, а зверху прикрасьте ароматними гілочками кропу. Поставте салат в холодильник на півгодини, щоб він настоявся.

Ось і все, новий кулінарний шедевр салату гніздо глухаря з виноградом готовий! Можете подавати його до столу, і ваші гості будуть просто в захваті не тільки від виду даної страви, але і від його ніжного смаку.

Приємного Вам апетиту!

Салат гніздо глухаря з ковбасою і маринованими огірочками


А наступний салат гніздо про рецепті приготування, якого ми вам розповімо, виходить дуже ситним, так як в інгредієнтах ми будемо використовувати ковбасу, а завдяки солоних огірочків і часнику салат буде володіти гостротою. А загалом ця страва обов’язково має сподобатися ваші гостям, так як ті продукти які ми будемо поєднувати в цьому салаті прекрасно гармонують один з одним. І так приступимо до приготування страви, яке називається: «Салат гніздо Глухаря з маринованими огірочками і ковбасою»

Для того щоб приготувати цей салат вам знадобиться:

Інгредієнти:

картопля — три штуки;

морква — дві штуки;

копчена ковбаса — двісті п’ятдесят грам;

мариновані огірки — чотири штуки;

курячі яйця — п’ять штук;

твердий сир — двісті грам;

часник — три зубки;

майонез — триста грам;

соняшникова олія — пів склянки;

сіль — за своїм смаком.

Рецепт приготування:

І так, перш за все, поставте ємність з водою на вогонь і відваріть яйця. Потім помістіть їх у холодну воду, очистіть і відокремте жовтки від білків. Візьміть велику тертку і потріть білки і жовтки в окремі тарілочки.

Тепер вам знову знадобиться каструля з водою, воду потрібно посолити і поставити на вогонь. Помийте морква відправте її в киплячу воду і відваріть. Потім дайте овочу охолонути, почистіть моркву і поріжте у вигляді соломки.

Тепер почистіть від шкірки огірочки і поріжте їх середніми кубиками, так само нарізати копчену ковбасу.

Потім почистіть і поріжте картоплю у вигляді соломки. Поставте на вогонь сковорідку влийте олію і відправте в розігріту сковороду порізану картоплю. Постійно заважайте його, і як тільки картопля стане рум’яною і хрусткою, відразу зніміть сковороду з вогню.

Тепер візьміть ємність відправте в неї порізану морквину, ковбасу, огірочки і обсмажену картоплю. Посоліть, поперчіть, заправте майонезом і добре перемішайте. Потім візьміть плоске блюдо і покладіть на нього суміш салату, з якого постарайтеся сформувати гніздо, зробивши всередині заглиблення.

Далі займіться сиром, його потрібно потерти на крупній тертці, з’єднайте сир з потертими білками. Потім почистіть часник, потолките його в часничниці і відправте в ємність з сиром і білками. Гарненько перемішайте інгредієнти і ліпіть з цієї суміші яйця, потім кожен кульку обвалите в потертих жовтках. Готові яйця покладіть в середину гнізда.

Ось і все, салат готовий! Можете подавати відразу ж після приготування до столу, так як в холодильник дане блюдо ставити не потрібно.

Приємного Вам апетиту!

Гніздо глухаря без м’яса


Ну і останній рецепт приготування салату «Гніздо Глухаря», про який ми вам розповімо, найбільше оцінять ті люди, які не люблять їсти м’ясні продукти. Але, не дивлячись на те, що в цьому салаті не буде присутній, ні ковбаси, ні м’ясо, він все одно виходить дуже смачний і соковитий, так як інгредієнти ми додали манго. І найголовніше, про що ви повинні знати, так це про те, що як тільки ви приготуєте салат за даним рецептом, відразу ж подавайте його до столу, так як такий тропічний плід як манго має властивість виділяти багато соку, тому салат може перетворитися в розмазану кашу. І так приступимо до приготування страви, яке називається: «Салат гніздо з манго»

Для того щоб приготувати цей салат вам знадобиться:

Інгредієнти:

пагони спаржі — п’ятнадцять штук;

огірки — дві штуки;

морква — дві штуки;

зелене листя салату — вісім штук;

білокачанна капуста — двісті грам;

манго — дві штуки;

чорнослив — вісім ягід;

зірочка бадьяна — одна штука;

соєвий соус — одна столова ложка;

рослинне масло — п’ятдесят грам;

лимонний сік — тридцять грамів;

сіль — за своїм смаком.

Рецепт приготування:

І так для початку поставте ємність з водою на вогонь і відваріть яйця, потім покладіть їх у холодну воду і почистіть. Потім візьміть просту столову виделку і з її допомогою прожарити кожне яйце з декількох сторін.

Тепер вам потрібно заварити три чайні ложки чаю двома склянками окропу, додайте солі, соєвого оцту і зірочку бадьяна. Потім всі проколоті яйця опустіть в цю суміш і нехай вони полежать там, приблизно, сорока хвилин.

А ви поки займіться огірками, їх треба помити, почистити і нашаткувати у вигляді соломки. Так само помийте, почистіть і наріжте моркву і капусту.

Тепер візьміть ємність покладіть в неї ягоди чорносливу, і залийте їх окропом, потім дістаньте ягоди, дайте їм охолонути, просушіть чорнослив з допомогою паперового рушника і порізати середніми шматочками. Візьміть ємність, і відправте в неї порізаний чорнослив, капусту й огірки, всі продукти добре перемішайте.

Далі витягніть з манго кісточки і поріжте його на тонкі скибочки. Потім помийте салатні листя і чотири штуки листа порвіть руками на шматочки.

Тепер вам потрібно приготувати заправку для салату. Візьміть ємність, влийте рослинне масло, додайте трохи лимонного соку, солі, цукру і перцю, всі інгредієнти перемішайте і соус готовий.

Тепер вам знадобиться плоске блюдо. На дно покладіть цілі салатні листя, а на краю страви красиво викладайте скибочки манго, далі покладіть суміш, яку ви приготували з чорносливом, і надайте форму гнізда, не забувайте про поглиблення в серединці. В середину викладайте ще трохи манго, потім яйця і зверху обкладіть масу, з якої зобразили гніздо спаржею. Зверху весь салат полийте приготованою ароматною заправкою і відразу ж подавайте салат до столу.

Приємного Вам апетиту!

15 січня 2018 в 11:48  |  Переглядів: 9  |  Немає коментарів  |  Поскаржитися на запис
Читайте також: