Вгору
за людьми
за відеозаписами
за блогами
за спільнотами
за аудіозаписами
Перегляд блогу
Рецепти смачного холодного річного чаю
Не Зупиняйся | Кулінарія | Своїми руками
У літню спеку дуже хочеться освіжитися і втамувати спрагу. Прекрасний спосіб зробити це – холодний чай. Дізнайтеся декілька цікавих варіантів приготування такого смачного і корисного напою.

Як приготувати холодний чай?


'Рецепти
Нижче розглянуті вдалі рецепти смачного холодного чаю, які припадуть дуже до речі влітку.

Ягідно-персиковий


Як зробити ароматний, неймовірно смачний і корисний чай? Для цього знадобиться:

  • три-п'ять столових ложок чаю ройбуш (кількість може змінюватись в залежності від бажаної міцності готового напою);

  • два соковитих великих персика;

  • чотири склянки води;

  • половина склянки ягід, наприклад, полуниці або чорниці;

  • 150-200 г льоду.


  • Приготування:

  • Спочатку потрібно заварити чай. Для цього закип'ятіть воду і залийте нею листової ройбуш, залишивши на сім хвилин. За закінчення цього часу процідіть напій, використовуючи згорнуту в кілька разів марлю.

  • Персики з ягодами подрібніть, дрібно порізавши ножем або зануривши в блендер.

  • Гарячим чаєм залийте подрібнені ягоди з персиками, залиште на п'ять хвилин.

  • Далі подрібніть лід, розколовши його ножем або використовуючи блендер.

  • Подрібнений лід покладіть в чай, добре розмішайте.

  • При бажанні напій можна процідити, але ягоди і персики нітрохи його не зіпсують, а, навпаки, додадуть цікавий смак.


  • Освіжаючий чай з суданської троянди


    'Рецепти
    Відмінний літній прохолодний чай можна приготувати на основі каркаде. Для цього потрібно:

  • 50 г квіток суданської троянди або сім пакетиків каркаде;

  • третину склянки листя м'яти;

  • три склянки води;

  • півтора склянки яблучного соку;

  • кілька гілочок м'яти для декору;

  • 150-200 г льоду для охолодження.


  • Інструкція:

  • В досить об'ємну ємність покладіть каркаде з м'ятою, залийте все це тільки що скипіла водою і залиште приблизно на десять хвилин для настоювання.

  • М'яту з квітками суданської троянди або пакетиками каркаде можна вийняти, це сировина більше не знадобиться.

  • У готовий чай додайте яблучний сік.

  • Подрібніть лід і теж введіть в напій.

  • Розлийте освіжаючий чай і кожен келих прикрасьте гілкою м'яти, яка додасть приємний аромат.


  • Лимонно-чорничний


    Приголомшливий чай можна отримати, поєднавши чорницю з лимоном. Вам потрібно підготувати такі продукти:

  • стакан ягід чорниці;

  • один лимон;

  • половина або трохи більше склянки тростинного цукру;

  • три заварювальних пакета або три чайних ложки листового чорного чаю;

  • три склянки води.


  • Опис процесу:








  • Пакетики або листовий чай залийте окропом і залиште настоюватися на п'ять хвилин.

  • Поки чай заварюється, підготуйте інші компоненти. Лимон відіжміть, половину його цедри натріть на тертці. Ягоди чорниці добре вимийте і подрібніть будь-яким способом.

  • З чаю вийміть пакети або ж процідіть його, якщо ви використовували пакетики. Гарячий напій занурте чорницю, пам'ятаєте її. Також додайте лимонний сік і цедру, все добре перемішайте і залиште на півгодини.

  • Тепер можна процідіть напій і прибрати в холодильник на годину, щоб він став прохолодним.


  • Полуничний зелений


    'Рецепти
    Цей рецепт порадує справжніх гурманів. Підготуйте такий набір компонентів:

  • три столові ложки листового зеленого чаю;

  • стакан ягід полуниці;

  • три склянки води;

  • склянку льоду;

  • третину склянки цукру;

  • цедра половинки лимона або цілого лайма.


  • Приготування:

  • Зелений чай залийте водою, температура якої буде складати 87-90 градусів, залиште настоюватися протягом п'яти-семи хвилин.

  • Полуницю промийте і поріжте, а цедру натріть на тертці.

  • Тепер ще гарячим чаєм залийте цедру з ягодами, залиште на годину, щоб полуниця віддала весь свій сік.

  • Розімніть ягоди, процідіть чай, додайте цукор, гарненько розмішайте.

  • Введіть напій лід, активно його розмішайте і подавайте.


  • Кавуново-базиліковий річний чай


    'Рецепти
    Цей варіант приготування освіжаючого прохолодного чаю вельми незвичайний. Ось що вам знадобиться:

  • сім пакетиків чорного хорошого чаю;

  • п'ять склянок води;

  • 300 грамів кавуна;

  • пучок зелені свіжого базиліка;

  • цукор, лід за вашим смаком.


  • Приготування:

  • Чай потрібно заварювати п'ять-десять хвилин, залежно від бажаної міцності.

  • Далі виймайте пакетики, кавун подрібнюйте з допомогою блендера або ножа, занурюйте в завірений чай, який слід остудити до кімнатної температури.

  • Потім додайте цукор і лід, все ретельно перемішайте або потрясіть в шейкері.


  • Пряний імбирний


    'Рецепти
    Пряний, ароматний і корисний чай можна приготувати з додаванням імбиру. Для цього підготуйте:

  • чотири склянки води;

  • 15-20 г свіжого кореня імбиру;

  • лайм;

  • половина склянки цукру (або більше за бажанням);

  • п'ять чайних ложок листового чаю (можна використовувати як чорний, так і зелений);

  • половина склянки журавлинного соку.


  • Інструкція:

  • Чай потрібно заварити двома склянками окропу і настояти протягом п'яти-семи хвилин.

  • Імбир натріть на тертці, так само поступите з цедрою лайма. Ці два компоненти разом з цукром покладіть в яку-небудь ємність, залийте залишилася водою. Далі цю суміш кипіння і тушкуйте на слабкому вогні сім-десять хвилин, а після цього остудіть і процідіть.

  • Тепер з'єднайте готовий чай і імбирну суміш, додайте добре охолоджений журавлинний сік, за бажанням покладіть лід.


  • Обов'язково випробуйте описані вище рецепти, щоб приготувати охолоджуючий і освіжаючий чай.

    20 січня 2018 в 15:08  |  Переглядів: 0  |  Немає коментарів  |  Поскаржитися на запис
    Читайте також: