Вгору
за людьми
за відеозаписами
за блогами
за спільнотами
за аудіозаписами
Відкрита спільнота
Готуємо разом
Дата створення:
27 травня 2017 в 13:57
Країна:
Україна
Місто:
Городок
Опис:
ділимося своїми кулінарними навиками
Немає обговореннь
Нова тема
В спільноті ще немає тем.
116 записів

Відмінна ідея прикраси святкової закуски. Відварені яйця фаршируються рибною начинкою, а "бджілки" з оливок роблять блюдо яскравим і кумедним

продукти
Яйця варені - 5 шт.
Лосось запечений - 100 г
або риба консервована - 1 банка
Майонез домашній - 100 мл
Цибуля солодка - 0,5 шт.
Помідор - 0,5 шт.
Огірок - 0,5 шт.
оливки зелені
маслини чорні
Масло оливкове
сіль
перець мелений

Приготування яєць фаршированих:

Цибулю дрібно нарізати, висипати в миску.
Лосося посолити за смаком, поперчити за бажанням, скропити оливковою олією. Загорнути у фольгу, запікати в духовці при 200 градусах 20 хвилин.
Рибу остудити, очистити від шкіри і кісток. Додати рибне філе до цибулі.
Яйця зварити круто, розрізати подовжньо на дві частини, вийняти жовтки і відправити в миску до риби з цибулею.
Додати майонез, перемішати і начинити половинки білка.
Порізати огірки тонкими пластинами, оливки і маслини - тонкими кільцями. З гілочки кропу нарізати маленькі палички для вусиків.
Сформувати тулуб бджілок з оливок і маслин, викласти на фаршировані яйця. З огірків викласти крила, а з кропу - вусики.
Показати повністю..


Сподобалось 4 людям
Вподобайка
4

Фаршировані яйця


Сподобалось 2 людям
Вподобайка
2

Салати на Новий рік 2018: Мімоза

Інгредієнти:
1 банка рибних консервів за смаком;
Картопля;
Морква;
Синій лук;
Яйця;
Майонез;
Сіль і перець за смаком
Спосіб приготування:

Спочатку потрібно відварити картоплю в мундирі, яйця і моркву. Паралельно цибулю дрібно нарізаємо і заливаємо окропом на 10хв, потім зливаємо воду. Всі овочі і яйця дрібно натираємо і залишаємо окремо. Далі потрібно все викласти шарами в певному порядку: консерви, потім майонез, морква, майонез, цибуля, картопля, яйця. І наш салат на Новий рік готовий.
Показати повністю..


Сподобалось 5 людям
Вподобайка
5

Приголомшлива фарширована картопелька

Складники:
картопля – 1 кг
фарш м’ясний – 300 гр
цибуля – 2 шт середні
морква – 100 гр
паста томатна – 1 ст ложка
сметана 1 склянка
олія
приготування:

1.Добираємо картоплю однакового розміру. Вирізаємо з неї серединку (це можна зробити використовуючи ніж і чайну ложку). Денце картоплин трохи зрізаємо, щоб вони могли "стояти"у сковорідці (або сотейнику).
3. Головна в цій страві – начинка. Тому в фарш кладемо: сіль, перець, часник і цибулю (попередньо перемеленну або дуже дрібно нарізану, можна додати зелені) і начиняємо картоплини.
Щільно укладаємо до посудини, де будемо готувати страву. До половини заливаємо підсоленою водою і варимо до напівготовності.


В цей час готуємо підливу. Смажимо цибулю та моркву (на олії), в кінці додаючи томатну пасту, сметану, трохи води та сіль.


4.У напівготову фаршировану картоплю додаємо підливу і тушкуємо до готовності.
Подаємо готову картоплю до столу з підливою та зеленню.
Показати повністю..


Сподобалось 16 людям
Вподобайка
16
Сподобалась, дякую!!!
19 груд 2017 в 20:12

Банош: рецепт гуцульської кухні

Ця страва дуже проста в приготуванні, хоча, як і численні національні частування, банош має свої секрети. Наприклад, мішати його потрібно дерев'яною ложкою і тільки за годинниковою стрілкою. І готувати краще у казані, на багатті, на природі, в оточенні Карпатських гір.
Але навіть якщо гори далеко, а спробувати банош все-таки хочеться, немає нічого неможливого.
Банош — інгредієнти:
· 800 мл домашньої сметани,
· 100 мл води,
· 200 г. кукурудзяної крупи дрібного помелу,(дуже дрібна щоб була)
· 100 г. копченої грудинки,
· 100 г. бринзи,
· 1 пучок зелені,
· цукор за смаком,
· чорний мелений перець за смаком,
· сіль за смаком.
Банош — приготування:
1. Для приготування баноша бери жирну домашню сметану. Розведи її невеликою кількістю води, налий у товстостінний посуд і постав на вогонь. Періодично помішуючи, доведи сметану до кипіння.
2. Кукурудзяну крупу змішай із сіллю і цукром і тонкою цівкою всип у сметану, весь час помішуючи дерев'яною ложкою за годинниковою стрілкою.
3. Зменш вогонь до мінімуму і продовжуй мішати і розтирати ложкою, поки на поверхні не з'являться крапельки масла, а сам банош за консистенцією буде нагадувати манну кашу.
4. Приготуй добавки до баношу. Для цього бринзу потри або поріж дрібними шматочками. Подрібни зелень.
5. Копчену грудинку поріж невеликими шматочками і обсмаж, помішуючи, до золотистого стану на гарячій сковороді.
6. Готовий банош розклади по тарілках, зверху виклади шматочки шкварок і посип бринзою і зеленню, не перемішуючи. Банош їдять гарячим, набираючи кашу, шкварки і бринзу окремо.
Смачного!
Показати повністю..


Сподобалось 6 людям
Вподобайка
6

Ліниві вареники
Ліниві вареники – це назва говорить сама за себе. Це швидке і ситне блюдо по достоїнству оцінять ваші домочадці. Доклавши трохи зусиль, ви без проблем нагодувати свою сім’ю смачними ледачими варениками.

Необхідні продукти:
1 пачка сиру (400 г);
2 ст л цукру;
2 яйця;
250 г борошна;
сіль.
Спосіб приготування:
Всі інгредієнти змішуються воєдино і замішують м’яке сирне тісто. При необхідності можна підсипати борошно.
Тісто викласти на посипану борошном поверхню і сформувати «ковбаску».
Цю ковбаску порізати на порційні шматочки.
У закипілу воду відправити шматочки тіста і варити 5 хв після того, як вони спливуть.
Дістати ліниві вареники з каструлі і змастити вершковим маслом, для аромату можна посипати ванільним цукром. Подавати з сметаною.
Тепер ви озброєні швидкими рецептами антикризових страв для вечері. З їх допомогою можна швидко і без особливих зусиль нагодувати свою сім’ю. Дерзайте, і у вас неодмінно все вийде. Приємного вам апетиту!
Показати повністю..


Сподобалось 8 людям
Вподобайка
8

Суп із зеленим горошком
Зелений горошок – це дуже корисний продукт, який містить:
Білок;
Клітковину;
Вуглеводи;
Вітаміни В, А, С, Н;
Інші мікроелементи.
Суп з нього виходить легким, смачним і красивим на вигляд. У сезон можна використовувати свіжий зелений горошок, а якщо не сезон – то виручить консервований або заморожений зелений горошок. Рецепт наведено бюджетний, його також можна готувати з м’ясом на бульйоні.
Необхідні продукти:
400 г зеленого горошку молодого або півлітрова баночка консервованого;
4-5 бульб картоплі;
1 середня цибулина;
2 морквини;
2 ст л рафінованої рослинної олії;
кріп, півпучка.
Спосіб приготування:
Очищену картоплю порізати, залити 2 л води і відправити варити.
Моркву і цибулину очистити, дрібно порізати і підсмажити.
Овочі висипати в каструлю до картоплі, посолити. Коли картопля буде повністю готова, додаємо горошок.
Якщо він консервований, то кип’ятимо ще 5 хв, а якщо свіжий – 10 хв. Додаємо зелень, сіль, перець, лавровий лист і знімаємо з плити.
Показати повністю..


Сподобалось 2 людям
Вподобайка
2

Палюшки
Для приготування потрібно: відварена картопля приблизно 2 л, 1-2 яйця, 1-2 скл. борошна, 1-2 ст.л крохмалю, сіль. Відварену картоплю потовкти та охолодити, після охолодження знову потовкти або пропустити через м’ясорубку до утворення однорідного м’якого пюре.

Додати яйця.

Замісити туге тісто, при потребі можна додати 1-2 ст.л. крохмалю, щоб тісто було достатньо тверде.

Сформувати пальчики і відразу варити в окропі.

В киплячу підсолену воду вкинути палюшки, довести до кипіння акуратно помішуючи. Як тільки закиплять вийняти на друшляк і обдати холодною водою.

Готові палюшки відкинути в миску і перемастити смальцем, присипати шкварочками і можна подавати!
Показати повністю..


Сподобалось 5 людям
Вподобайка
5

біґос
як я готую прекрасний запашний біґос.
Свіжа і квашена капусти (1:1)
Кілька морквин і цибулин
Гарний кавалок шинки (нарізала шматками і трошка підмаринувала чорним перцем і паприкою)
Кавалок вуджених свинських реберець
Шкварки із шпондера з смальцем
Сливки-венґерки
Сіль, цукор, кмин, майоран, свіжозмелений чорний перець, бібкові (лаврові) листочки..
За кадром лишилися 2 великих жовті помідори, які я стерла на терці і додала майже наприкінці та пів шклянки мадери

На гарячий смалець вкинула м’яско і дала зарум’янитися.

Докинула розрізані реберця і теж трохи прогріла.

Далі – моркву, потім цибульку.


Коли цибулька зм’якла – додала квашену капусту, накрила покришкою і дала змякнути на невеликому вогні протягом хв 40 час від часу підмішуючи. Тим часом нашаткувала свіжу капусту і добре вим’яла її з сіллю і цукром.
Коли квашена капуста зм’якла – додала свіжу, добре вимішала і залишила пріти ще на 2 години під покришкою на малееенькому вогні. Додала помідори, кминок, майоран, чорний перець, поправила на сіль і цукор. В самому кінці – додала мадеру, сливки, і ще на пів години, щоб викіпіла вся рідина. В самому кінці впхала кілька бібкових листків і вимкнула.

Звичайно, що це все можна робити швидше, але я люблю такий slow cooking – куштувати кожен етап, регулювати гостроту, пряність, насиченість смаків. Та й взагалі, для мене цей процес є простим, логічним і дуже медитативним.

Поляки кажуть – najpyszniejszy bigos, który rozgrany po raz trzeci – і в тому щось є. Витримка біґосу тільки на користь – на другий день він стає ще кращим.
Якщо вам ліньки бабратися з біґосом, то можна просто стушкувати капусту. Це фактично так само, як біґос, але не морочачи собі голови з хитрими додатками – просто капуста, морква, цибуля, олія. Якщо маєте кавалок шпондеру – то взагалі буде казково, але і просто на олії буде дуже добре. Тушковану капусту можна заправити помідоровою пастою, або сметною з запражкою.
Показати повністю..


Сподобалось 11 людям
Вподобайка
11

Настала осінь - час квасити капусту
Вибирайте тверді, добре збиті капустини пізніх або середньопізніх сортів. Я люблю брати невеликі капустини, щоб було зручно їх чистити і потім шаткувати.
Найкраще капусту шаткувати шатківницею, звісно ж, але можна різати і ножем – але так, щоб смужки капусти були тоненькими і довгими.
Далі, на 10 кілограмів нашаткованої капусти беремо 200 г солі (не йодованої) і перетираємо долонями так, щоб сіль рівномірно розподілилася. До капусти я зазвичай додаю тільки моркву і кмин – багато моркви і багато кмину. Багато – це щонайменше кілограм тертої на грубій терці моркви і 3-4 столові ложки кмину на 10 кілограмів капусти. Крім того, при квашенні в капусту можна додати трохи тертого хрону (він зробить капусту хрумкою), тверді яблука, ґоґодзи, журавлину. А ще, якщо ви квасите капусту в великій бочці – покладіть на дно кілька цілих капустин – знадобиться на Різдво для голубців!
Посолену, вимішану з морквою капусту треба добре втрамбувати в бочівку чи слоїк, маючи на увазі, що витікатиме сік – тому треба підкласти під низ якусь широку миску. Сік виливати не варто – він може згодитися, якщо готова капуста буде засуха, та й взагалі – капустяний сік дуже корисний. Зверху на капусту треба покласти гніт, щоб капуста не обвітрювалася.
Залежно від об’єму бочівки капуста кваситиметься 5-7 днів при кімнатній температурі (~20 градусів). Якщо у вас холодніше – бродіння може припинитися, а якщо тепліше – капуста може перекиснути. Основною ознакою правильного бродіння є піна на поверхні і правильний запах без неприємної нотки. Піну потрібно знімати, а також щодня проколювати в кількох місцях шар капусти до самого денця, щоб вийшло зайве повітря.
Отже, до тижня часу ваша капуста вкваситься, стане смачною, хрумкою і квасненькою, і тоді її можна буде перекласти в менші слоїки (якщо квасили в бочівці) та винести на холод.
Показати повністю..


Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1
до попередніх записів