Вгору
за людьми
за відеозаписами
за блогами
за спільнотами
за аудіозаписами
Відкрита спільнота
МОЛИТВА - могутній засіб спасіння
Країна:
Україна
Місто:
Львів
Опис:
Для християнина молитва немов повітря. Через молитву кожен з нас стає ближчим з Богом, спілкується з Ним, прославляє Його, дякує Йому, просить про ласки. Щоденно кожен з нас дуже потребує Божої присутності і Божих ласк. Але є люди, які опинились в особливій ситуації, коли лише Боже втручання може допомогти подолати життєві труднощі.

Якщо Ви, або хтось із Ваших близьких, опинились у такій ситуації: Ви можете попросити про молитву інших людей. Для цього необхідно лише написати внизу цієї сторінки про що Ви просите помолитись.

Якщо Ваше серце є достатньо великим, щоб відгукнутись на потребу іншої людини – Ви можете помолитись в наміренні будь якого прохання, яке тут прочитаєте.
Показати повністю..
Немає обговореннь
Нова тема
В спільноті ще немає тем.
510 записів

Слава Богу,за все!
Пресвятая Богородице,молися за нас,наших дітей,внуків,наші родини і весь народ.
Амінь.

Сподобалось 0 человеку
Вподобайка

11 вересня - усікновення чесної голови святого пророка і Хрестителя Господнього Іоанна Предтечі 15:34, 11 вересня 2016 СВЯТА 1126 0 Про мученицьку кончину святого Іоанна Хрестителя близько 32 року після Різдва Христового оповідають святі євангелісти Матфей і Марк. Священне передання Древньої Церкви зберегло деякі подробиці цих подій, які відбувалися незадовго до Розп'яття і Воскресіння Христового. Ірод, званий Антипою, син Ірода Великого, який побив немовлят у Вифлеємі, керував регіоном на східному березі Йордану, який називався Галілеєю. Спочатку він одружився з дочкою Аравійського царя Арефи. Але потім, полонений красою Іродіади, дружини свого рідного брата Филипа, зблизився з нею. За її вимогою він прогнав від себе законну дружину свою і одружився на своїй невістці. Це було протизаконно. Згідно іудейськими законами того часу, він міг би так вчинити тільки в тому випадку, якби Филип помер і не залишив після себе потомства. Але тут все було зовсім інакше ... Ірод відняв дружину в брата, коли останній був ще живий. Святий Іоанн Хреститель бачив вчинок, скоєний Іродом, і не міг змовчати, а тому перед усіма викривав Ірода як чужоложника, кажучи йому: «Не годиться тобі мати дружину Филипа, брата твого». Ірод, не бажаючи чути святого Іоанна, наказав заточити останнього в темницю. Особливо була розсерджена Іродіада і хотіла навіть убити святого пророка і Хрестителя Божого Івана, але не могла знайти зручного випадку. Ірод, як і багато його земляків, вважав Іоанна людиною праведною і святою. Не так давно він із задоволенням слухав його і творив багато добра, за порадою пророка, тому він боявся і не міг зважитися стратити Іоанна. Однак він боявся не стільки Бога, скільки людської поголоски, як каже євангеліст Матфей: "і хотів убити його, але боявся народу, бо вважали того за пророка». Ірод турбувався щоб народ не підняв заколоту проти нього і тому не вбивав Іоанн, а тільки помістив його в темницю. Одного разу, Ірод влаштував у палаці бенкет з нагоди свого дня народження. Зібралося безліч гостей. Столи ломилися від вишуканих страв і дорогих вин, а запроених веселили актори і музиканти. У самому розпалі торжества в зал увійшла падчерка Ірода Соломія. Як проста рабиня, вона стала танцювати перед гостями, показуючи своє вміння й майстерність. Танець настільки сподобався Іродові, що «під присягою він обіцявся їй дати, чого тільки попросить», аж до половини царства. Природно, дівчина розгубилася і побігла до Іродіади, своєї матері, щоб порадитися. І ось, Іродіада вирішила скористатися успіхом дочки. Нарешті в неї з'явилася можливість помститися Іоанну і раз і назавжди позбутися від його закидів і викриттів. - Дай мені тут на полумиску голову Іоанна Хрестителя, - сказала дівчина, коли повернулася до гостей. І засмутився цар, але «заради клятви і тих, хто сидів при столі з ним, звелів дати». Він не здивувався жорстокості прохання! Можливо він навіть припускав яку пораду може дати Іродіада. Іоанн багато значив для Ірода. Цар не міг не розуміти, що виконання клятви було жорстоким убивством, і проте наказав відрубати Іоанну голову. Святитель Іоанн Златоуст пише, що, швидше за все, Ірод боявся втратити Іродіаду. Клятвою ж прикрився, «як слушним приводом». Вважається, що і після своєї смерті Іоанн був Предтечею Господу, так як душа пророка явилася в пекло і повідомила перебували там душам праотців про те, що незабаром має прийти Спаситель і звільнити їх. Він витримав своє випробування до кінця, не мав сумніву і залишився вірний Богові. Життя Ірода і Іродіади не була щасливим і спокійним. Обидва вони боялися, що Іоанн може воскреснути з мертвих. Іродіада навіть веліла поховати голову пророка окремо від тіла. Про те, наскільки побоювався цього Ірод, говорить той факт, що коли почав проповідувати Ісус Христос, цар жахнувся і, повинно бути, згадавши про скоєне за його наказом вбивство, сказав: «Це Іоанн Христитель, він воскрес із мертвих, і тому творяться дива від нього». Суд Божий здійснився над Іродом, Іродіадою і Соломією ще при їхньому земному житті. Соломія, переходячи взимку ріку Сікоріс (сьогодні вона називається Сегре), провалилася під лід. Лід здавив її так, що вона висіла тілом у воді, а голова її перебувала над льодом. Як вона колись танцювала ногами по землі, тепер вона, немов танцююча, виробляла безпорадні рухи в крижаній воді. Так вона висіла доти, поки гострий лід не перерізав їй шию. Труп її не був знайдений, а голову принесли Іроду з Іродіадою, як колись принесли їм голову святого Іоанна Предтечі. Аравійський цар Арефа в помсту за безчестя своєї дочки рушив військом проти Ірода. Зазнавши поразки, Ірод піддався гніву римського імператора Кая Калігули і був разом з Іродіадою засланий в ув'язнення до Галії (сучасна територія Франції), а потім до Іспанії. Там вони загинули під час землетрусу. На згадку про усікновення глави святого Іоанна Хрестителя Церквою встановлене свято і строгий піст як вираз скорботи християн про насильницьку смерть великого Пророка. Тропар Память праведнаго с похвалами, тебе же довлеет свидетельство Господне, Предтече: показал бо ся еси воистинну и пророков честнейший, яко и в струях крестити сподобился еси Проповеданнаго. Темже за истину пострадав, радуяся, благовестил еси и сущим во аде Бога, явльшагося плотию, вземлющаго грех мира и подающего нам велию милость.

Детальніше читайте на УНІАН: https://religions.unian.ua/holidays/1515024-11-veresnya-usiknovennya-chesnoji-golovi-svyatogo-proroka-i-hrestitelya-gospodnogo-ioanna-predtechi.html
Показати повністю..


Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1

Тобі
кланяюсь, Пречиста зоре, земля і небо, поле і море. Тобі небесні хори
співають, до Тебе люди пісень посилають. Божая Мати, Мати людей, прийми
цю молитву з щирих грудей!

Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1

МОЛИТВА ДО ПРЕЧИСТОЇ ДІВИ МАРІЇ
(на кожний день у тижні)

НА ПОНЕДІЛОК
Царице неба, Пресвята Діво Маріє! Оце я цілий(а) посвячуюся Тобі й віддаюся Тобі на службу. Віддаюся Тобі, Маріє для того, щоб я Тебе величав через усе своє життя, через цілу вічність. Прийми мене за Свого слугу і не відкидай мене від Себе, хоч я на це не заслуговую. Мати моя предобра, я поклав(ла) усю свою надію на Тебе одну. Дякую Господеві, що у Своєму милосерді дав мені надію на Тебе. Правда, за ту ласку був(-ла) я невдячний(а), бо своїми гріхами прогнівив(ла) Твого Сина. Але надіюсь, що через конечні заслуги Ісуса Христа безконечні заслуги й через Твоє заступництво дістану прощення. Одне лише мене непокоїть: те, що знову можу втратити Божу ласку, бо ворог мого спасіння безупинно наступає на мене, намагається щоразу то новими спокусами відтягнути мене від Бога і від Тебе, Маріє. Але нічого він мені не вдіє, коли Ти, Маріє візьмеш мене в свою опіку. То ж охороняй мене й не дозволь, щоб я знову образив(ла) Господа Бога. О, ні моя Мати, знаю певно, що коли Ти будеш моєю охороною, то ніколи не втрачу ні своєї душі, ні неба, ні Бога свого. Цієї ласки бажаю, виєднай її для мене.
Амінь
Богородице Діво...(3 рази).
Нехай благословиться пресвяте й непорочне Зачаття Пречистої Діви Марії, Божої Матері.
Показати повністю..


Сподобалось 4 людям
Вподобайка
4

Псалом 3 (У понеділок)

О Господи, як багато моїх ворогів,* багато їх повстало проти мене.

Багато тих, що мені кажуть:* «Нема йому спасіння в Бозі».

Але ти, Господи, щит мій навколо мене,* ти моя слава, підносиш голову мою вгору.

Я голосно візвав до Господа,* і він вислухав мене з гори святої своєї.

Я ліг собі й заснув, і пробудився,* бо Господь мене зберігає.

Я не боюся безлічі людей,* що навколо мене обсіли.

Воскресни, Господи, спаси мене, мій Боже!* По щелепах вдарив ти всіх ворогів моїх, розторощив зуби злих.

У Господа спасіння,* і на твій народ – благословення твоє.
Показати повністю..


Сподобалось 0 человеку
Вподобайка



Сподобалось 4 людям
Вподобайка
4

О, Божа Мати, Діво Пресвята, я Твоя дитина, Матінко, моя...


Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1

Слава Ісусу Христу!!!
Давайте сьогодні розпочнемо всі хто може Девятницю до вшанування Дорогоцінної Крові Господа нашого Ісуса Христа!
В нашому намірення та наміреннях один одного!!
Спільна Молитва це Велика сила!!

Сподобалось 0 человеку
Вподобайка

ІСУСОВА МОЛИТВА

Щоденний подвиг

Щоб дійти до того, щоб цілий день наш дух був у любовнім спілкуванні з Богом, треба щодня якусь хвилину відложити на інтенсивну і виключну зустріч з Богом. Вибери собі час і місце, в яких зможеш користатись атмосферою спокою і самотности. Дуже Тобі поможе, коли старатимешся втримувати ту саму пору і місце щодня. Коли ці зустрічі стають у нас правилом дня, а не тільки принагідними, спонтанними захопленнями, вони матимуть більшу силу викорінювати з нас усяке шукання власного уподобання і вигод життя.

Устійни, отже, собі (або прийми від духовного отця) правило молитов і поклонів: краще почни з малим числом і не спішись його збільшувати, хіба що вже довший час вірно сповнюєш те, що Ти собі намітив.

Приступаючи до такої практики, затримайся на хвилинку, щоб звільнити дух від попередніх зайнять і турбот. Усвідоми собі, перед ким Ти стаєш і ким є Ти, що стоїш перед Богом. Для цього добре надаються звичайні початкові молитви кожного богослуження: «Царю небесний»тощо. Правило для початкуючих може бути таке: три доземні поклони, 25 молитов Ісуса, і на кінець знову три поклони. Поклони роби поволі, спокійно, відмовляючи цю молитву. Так само молитви вимовляй поволі, ритмічно, навіть склад за складом. Не лучи зараз одну молитву до другої – хай малий проміжок безслівної перерви також буде способом стояння перед Господом. При тому можеш клячати, сидіти (вигідно, але не занадто, щоб бува не клонився Ти до сну), або стояти, і при кожній молитві зробити допоясний поклін – це дуже помагає втримувати увагу і відповідні почування. Числи молитви, пересуваючи пальцями вузли або зернятка на чотках, щоб це не вимагало окремої уваги.

Саму формулу молитви можеш собі скоротити (але добре, щоб завжди було ім’я: «Ісусе»), або застосувати до того, що в тій хвилині або порі твого життя сильніше відчуваєш (хоч не зачасто, бо це розсіває духа). Наприклад, можеш слова «помилуй мене...» додати щойно у другій половині свого правила, тому що ми дійсно найкраще розуміємо нашу гріховність і потребу помилування щойно тоді, коли ми глибоко відчули світло й тепло Божої святости й милосердя.
Показати повністю..


Сподобалось 1 людині
Вподобайка
1

ІСУСОВА МОЛИТВА

Труднощі

Повільне і ритмічне виконування молитов і поклонів дуже впливає на об’єднання і згармонізування всіх закутків нашої особи: тіла, ума, почуттів і духа. Таке правило, як повище, не мало б бути коротше за 10-15 хвилин. Треба дати собі досить часу, щоб відчути все, що з нами діється. У сі труднощі, які виринають, є надзвичайно важливі, бо вони показують, що в нас є всередині і які ми є в дійсності. Проти цієї молитви повстануть з нашого нутра всі руйнуючі пристрасті і наші прив’язання, і всі ідоли, яким ми служимо радше, ніж живому Богові. Та знай, що спасенна сила цієї молитви не є в наших зусиллях чи самоконтролі, тільки в діючій благодаті, тобто в живій присутності Бога, який одинокий може нам дати силу з цим усім зірвати, щоб Бог став нашим єдиним скарбом, нашим усім.

У днях, коли відчуваєш, що Ти цілком неспроможний сповнити правила, не покидай його цілковито, а сповни хоч малу його частину. Таке рішення роби завжди перед початком правила, – не скорочуй його собі, раз Ти почав. Знову ж, коли в якійсь хвилині дух твій запрагне продовжувати перебування в молитві, не забороняй собі того, але не встановляй зразу більшого правила.

Слова Ісусової молитви є на те, щоб мати чим втримувати наш розум і думки при Бозі, бо самі від себе вони будуть розбігатися на всі боки, пригадуючи нам і видумуючи всяке потрібне і непотрібне. Але коли чуєш, що Твоє нутро загріте і палає любов’ю до Бога, Ти осягнув ціль молитви і не треба настоювати на проказуванні слів, аж поки знову дух охолоне і думки розпічнуть віддалятися від Бога.

Великою трудністю може бути сама монотонність слів, але в цьому треба рятуватися не пошуком різноманітности думок, а посиленням свідомости невичерпної Божої любови, якою Він виповнює і перетворює нас. При цьому пам’ятай, щоб не вимовляти слова самим тільки розумом; розум твій хай «зійде в серце», з’єднається з ним, і так говорить молитву. Якщо Тобі треба зосередити уяву й увагу на чомусь, щоб думка не втікала, зверни свій погляд на серце – це місце Твоєї зустрічі з Богом.
Показати повністю..


Сподобалось 2 людям
Вподобайка
2
до попередніх записів