Вгору
за людьми
за відеозаписами
за блогами
за спільнотами
за аудіозаписами
Перегляд блогу
Пароль: Кокіль
Не Зупиняйся | | Психологія
Зайдеш часом в ресторан, а там тобі консоме з припущеної вязиги а-ля провансаль пропонують — піди зрозумій, це суп, друге або десерт. Щоб не померти голодною смертю, вивчи як випливає наш довідник.

Фото 1 - Пароль: КокильЗайдеш часом в ресторан, а там тобі консоме з припущеної вязиги а-ля провансаль пропонують — піди зрозумій, це суп, друге або десерт. Щоб не померти голодною смертю, вивчи як випливає наш довідник.

* А-ля провансаль (фр.) — з часником і олією.
* Антреме (фр.) — страва, що подається між основною їжею або перед десертом. У російській кухні — пироги та каші. У французькій — сири.
* Баттуто (іт.) — суміш цибулі, часнику, петрушки, селери і інших трав. В італійській кухні — основа для приготування супів і тушений.
* Бланшировка (фр.) — швидка обробка продуктів окропом, парою.
* Бэнто (яп.) — металева або лакована коробочка з осередками для страв, які ти збираєшся з'їсти під час обідньої перерви.
* Вок (кит.) — сковорода з опуклим дном.
* В'язига (рос.) — жили з хребта осетра, які, будучи добре розварені, перетворюються в прозору драглисту масу. Використовувалася при приготування кулеб'яки.
* Кляр (фр.) — рідке прісне тісто.
* Кокіль (фр.) — натуральна черепашка або металева форма у вигляді раковини, в якій вміст запікають.
* Консоме (фр.) — від дієслова «поглинати». Бульйон подвійної міцності.
* Меланж (фр.) — заморожена яєчна маса, тобто суміш яєчних білків і жовтків.
* Місо (яп.) — не суп, а перебродившая бобова паста, з якої його роблять. Використовується також в соусах.
* Пасерувати (рос.) — нагрівати, не обсмажуючи, овочі з борошном перед закладкою їх у бульйон, соус, спекотне.
* Припускати (рос.) — варити в невеликій кількості води в закритому посуді.
* Цукэмоно (яп.) — загальна назва для маринованих і солоних продуктів.

.
21 січня 2018 в 13:38  |  Переглядів: 2  |  Немає коментарів  |  Поскаржитися на запис
Читайте також: