Вгору
за людьми
за відеозаписами
за блогами
за спільнотами
за аудіозаписами
Перегляд блогу
Пахлава медова, рецепт по-турецьки
Не Зупиняйся | Дім та побут | Своїми руками
'Пахлава
Пахлава медова турецька - це знамените східне солодке ласощі з листкового тіста. Вперше рецепт пахлави з'явився в серпні 1453 року в Туреччині. Однак, незважаючи на цей факт, деякі вважають, що саме з Персії бере свій початок медова похлава. Рецепт, який ми знаємо, турецька, адже саме кухар з Туреччини зумів розкачати тісто для цього десерту так тонко, що через нього можна було читати книги. Турецька пахлава медова включала в себе начинку і сироп. Вже з Туреччини рецепт пахлави поширився і в сусідні країни, де було змінено згідно місцевих традицій і смаків. Тому сьогодні існує величезна кількість рецептів медової турецької пахлави.

Рецепт медової пахлави


Сьогодні нами будуть розглянуті рецепт пахлави турецької, а також рецепт медової пахлави азербайджанською.

Пахлава турецька, рецепт


'Пахлава


Щоб у нас вийшла найсмачніша в світі пахлава медова турецька, нам знадобиться 2 склянки пшеничного борошна, півсклянки молока, 1 склянка топленого масла, 1 яйце, 1 яєчний жовток, 20 гр. пресованих дріжджів, 200 гр. волоських горіхів, 1 склянка цукрової пудри, 80гр. меду, мелені насіння кардамону на кінчику ножа, сіль за смаком. Спочатку потрібно розвести дріжджі і сіль. Потім додати яйце, трохи вершкового масла, борошно і замісити тісто. Далі накрити тканиною і поставити приблизно на 40 хвилин у тепле місце. Щоб приготувати начинку, потрібно пропустити через м'ясорубку горіхи і з'єднати їх з цукровою пудрою, кардамоном і медом. Коли тісто підійде, то з нього необхідно розкачати тонкі коржі й укласти їх стопкою на деко, змащуючи кожен розтопленим вершковим маслом. Вийде 14-16 тонких коржів.
Перший і останній коржі потрібно викладати без начинки, а інші коржі необхідно вкривати начинкою через кожні 2 коржа. Потім потрібно змастити пахлаву яєчним жовтком, нарізати ромбиками і випікати близько 30 хвилин в розігрітій духовці до 180С . Готову пахлаву необхідно полити розтопленим вершковим маслом.

Рецепт: пахлава медова азербайджанською


'Пахлава
Для приготування медової пахлави азербайджанською потрібно взяти півтори склянки пшеничного борошна, 60 гр. топленого масла, 4 ст. л. молока, 1 яйце, 8 гр. дріжджів, 200 гр. волоських горіхів або очищеного мигдалю, півсклянки цукру, 02 гр. ваніліну, 03 гр. шафрану і 20 гр. меду. Спочатку потрібно перемішати борошно, сіль, цукор, яйце і дріжджі. Далі у борошно влити гаряче розігріте молоко і замісити круте тісто. Тісто потрібно витримувати годину-півтора, а потім тонко розкачати його товщиною в 05 см.

Шар тесту потім потрібно покласти на змащене маслом деко і посипати подрібненими горіхами з цукром. Потім накрити другим шаром тіста і також змастити олією. Так необхідно зробити кілька шарів тіста. Далі пахлаву потрібно розрізати на ромби і змастити жовтком, змішаним з шафраном. У середину кожного шматочка пахлави лягає половинка горіха. Пахлава медова випікається в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 35-40 хвилин. Десь за 15 хвилин до того, як пахлава медоваяполностью спечеться, її потрібно полити медом або цукровим сиропом.

Відео-рецепт: похлава медова


Спеціально для вас ми знайшли цікавий відео-рецепт "медова турецька похлава".
18 січня 2018 в 14:10  |  Переглядів: 0  |  Немає коментарів  |  Поскаржитися на запис
Читайте також: