Вгору
за людьми
за відеозаписами
за блогами
за спільнотами
за аудіозаписами
Перегляд блогу
Google Plus закривається
У ході сторонніх оглядів контролю за безпекою та конфіденційністю, що отримали назву Project Strobe, компанія Google оголосила сьогодні на своєму блозі, що припинить роботу служби Google+ після того, як виявиться, що приватна інформація про користувача може бути оприлюднена. Огляд виявив, що помилка в програмному забезпеченні дозволила додаткам отримати доступ до полів профілю, які не були позначені як загальнодоступні, хоча Google заявив, що немає жодних доказів того, що будь-які дані профілю були неправильно використані. У той час як обсяг даних був мінімальним і, як повідомляється, обмежувався іменами, адресами електронної пошти, професією, статтю та віком, компанія Google заявила, що низький рівень усиновлення Google+ також відіграв чинник у рішеннях гіганта щодо припинення надання послуги.


"Огляд підкреслив важливі проблеми у створенні та підтримці успішної служби Google+, яка відповідає очікуванням споживачів", - заявив в анонсі співробітник Google і віце-президент з технології Ben Smith. "Зважаючи на ці виклики та на дуже низьке використання споживчої версії Google+, ми вирішили залишити споживчу версію Google+." Ті, хто потрапив у потяг до Google+, матимуть 10 місяців, щоб перейти від нього, і протягом цього часу їм буде надано інформацію про те, як перенести свої дані. Смерть Google+ стосується лише окремих осіб, оскільки Сміт зазначив, що продукт краще підходить для підприємств і продовжуватиметься в такому вигляді.

Запущений у 2011 році, Google+ рекламували як широкомасштабну платформу соціальних мереж, яка давала більше можливостей для участі, ніж інші сайти соціальних мереж. Проте, здається, що люди ніколи не звикли користуватися ним так само, як і його однолітки. Якщо у вас є профіль Google+, але ніколи не публікували нічого, у вас є більшість. Дослідження у 2015 році показало, що 90 відсотків тих, хто має профілі Google+ , ніколи не створювали жодного повідомлення. У своєму анонсі Сміт виявив, що ті, хто займається Google+, зазвичай займають менше п'яти секунд. Це, поряд із завданнями забезпечення безпеки платформи, було названо основною причиною виходу з набору продуктів Google.

Окрім того, Сміт заявив, що внаслідок порушень даних Google посилює захист для всіх програм, які вимагають доступу до даних користувача. "Переходячи вперед, споживачі отримають більш точний контроль над даними облікового запису, які вони обмінюються з кожним додатком. Замість того, щоб побачити всі дозволені запити на одному екрані, програмам доведеться показувати вам кожне запитуване дозвіл, одне за раз, в межах свого діалогового вікна ", - пояснив Сміт. "Наприклад, якщо розробник запитує доступ до календарних записів та документів на Диску, ви зможете вибрати один із них, але не інший."

Якщо у вас є активний та процвітаючий обліковий запис Google+, Сміт зазначив, що порушення даних не включає "будь-які інші дані, які ви могли опублікувати або підключити до Google+ чи будь-якої іншої служби, як-от публікації Google+, повідомлення, дані облікового запису Google, номери телефонів або Вміст G Suite ". Залишайтеся на зв'язку, щоб отримати додаткові відомості про найближчі місяці, пов'язані зі згортанням облікового запису та переміщенням ваших даних.
9 жовтня 2018 в 08:57  |  Переглядів: 36  |  Немає коментарів  |  Поскаржитися на запис
Читайте також: