Вгору
за людьми
за відеозаписами
за блогами
за спільнотами
за аудіозаписами
Відкрита спільнота
Здорове харчування. Дієта.
Прагни до досконалості! Ти можеш більше, ніж ти думаєш!!!
Країна:
Україна
Місто:
Луцьк
Опис:
Тут ви зможете знайти корисні поради на кожен день. Цікаві варіанти смачних страв з звичайних і не дуже продуктів. А також ідеї стосовно розвантажувальних днів та не шкідливих для організму дієт.
41 запис

Салат-мікс з медом і адигейський сиром

100 г дині
300 г кавуна
2 ч. л. меду
1/2 ч. л. рому
100 г адигейського сиру
м’ята (для прикраси)
Нарізати диню, кавун і сир кубиками, змішати в салатниці, поставити в холодильник.
В окремій креманці змішати мед і ром.
Розкласти салат по 3-4 тарілках, полити заправкою, прикрасити м’ятою і подати на стіл.
Показати повністю..


Сподобалось 7 людям
Вподобайка
7

Йогуртовий смузі)

200 г кавуна
200 г дині, подрібнити і заморозити в холодильнику в пластиковій формі
0,5 л кефіру 2,5%-ної жирності
200 мл молока 1,5%-ної жирності
по 2 ч. л. ванільного цукру і коричневого цукрового піску
третина пучка м’яти
Змішати кавун, молоко і кефір в блендері.
Диню дістати з морозилки і дати злегка розморозитися.
Отриманий напій розлити по склянках, зверху викласти щербет з дині.
Показати повністю..


Сподобалось 3 людям
Вподобайка
3

Желе зі свіжої полуниці

Складові:

цукор-пісок - 100 г;
ягоди - 0,5 кг;
желатин - маленька ложка;
очищена вода - велика ложка.
Готуємо наступним чином:

У невеликої ємності необхідно ретельно змішати полуницю, яка попередньо була очищена, з цукром. Склад поміщаємо на водяну баню і готуємо півгодини. Як тільки плоди пустили сік, масу слід прибирати з вогню.
Дочекавшись, поки склад злегка охолоне, його необхідно протерти через марлевий відріз або дрібне сито.
В окрему каструлю висипаємо желатин і акуратно заливаємо його гарячою водою. Компоненти слід залишити на 5 хвилин, щоб вони розбухнули.
Полуничну і желатинову маси з'єднуємо, після чого знову проціджуємо.
Отриманий склад розливаємо по спеціальних формах і відправляємо в холодильник для заморожування.
Показати повністю..


Сподобалось 12 людям
Вподобайка
12

Сорбет з малини і чорниці!!!

Вам знадобляться: 200 г малини; 400 г чорниці; 200 г цукру; половинка лимона.

Приготування: чорницю збиваємо в блендері разом із цукром. Потім туди ж кладемо малину і збиваємо ще зовсім трохи — малина дуже ніжна. До отриманої маси додаємо сік лимона і добре перемішуємо до повного розчинення цукру. Готову суміш розливаємо по формах, ставимо на 3 години в морозильник. Не забуваємо помішувати сорбет.
Показати повністю..


Сподобалось 7 людям
Вподобайка
7

Суп-пюре із кабачків!!!


інгредієнти:
кабачки - 600 г
картопля - 250 г
морква - 150 г
ріпчаста цибуля - 150 г
часник - 2-3 зубці
вершкове масло - 70 г
вода - 600 г
вершки (10 %) - 100 г
карі - 1 ч. л.
сіль, чорний мелений перець
батон - кілька скибок (для грінок)


Приготування супу-пюре з кабачків:
Кількість інгредієнтів розрахована на 4-5 порцій.
Нарізана кубиками цибуля.
Цибулю почистити, порізати кубиками.
Подрібнений часник.
Часник подрібнити ножем.
Порізана кільцями морква.
Моркву почистити, нарізати кільцями, або потерти на крупній терці.
Порізані кубиками кабачки.
500 г кабачків почистити, нарізати невеликими кубиками. 100 г залишити для смаження.
Порізана кубиками картопля.
Картоплю почистити, нарізати маленькими брусками.
Цибуля з часником смажаться.
В каструлі розтопити вершкове масло і обсмажити цибулю з часником до прозорого стану цибулі.
Додаємо моркву.
Потім додати моркву, перемішати і разом з цибулею смажити 3-4 хв.
Додаємо кабачки.
Після цього додати кабачки, перемішати і все разом тушкувати 5 хв.
Додаємо картоплю.
Додати картоплю, перемішати.
Солимо, перчимо, додаємо карі.
Посолити, поперчити, додати карі, перемішати.
Додаємо вершки.
Слідом додати вершки ...
Додаємо воду. Довести до кипіння, накрити кришкою і на малому вогні варити 15-20 хв. до готовності картоплі.
Подрібнюємо суп блендером.
Потім овочі подрібнити блендером до стану пюре.
Смажимо грінки.
Батон нарізати кубиками 1х1 см і обсмажити на вершковому маслі.
Підсмажуємо кабачки.
100 г відкладених кабачків нарізати тонкими кільцями, змастити їх олією і обсмажити на сковорідці-гриль.
Суп-пюре з кабачків готовий.
Суп розлити в порційні тарілки, викласти грінки і підсмажені кабачки. Суп-пюре з кабачків готовий.

Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Показати повністю..


Сподобалось 11 людям
Вподобайка
11

Приготування кабачків в пароварці з помідорами.

Крок 1: готуємо кабачки

З кабачків, як молодих, так і більш зрілих можна приготувати багато смачних, але і корисних страв. Для приготування нашого страви можна використовувати будь-які за зрілості кабачки. Овоч промиваємо під проточною водою і, не знімаючи з нього шкірки, перекладаємо на обробну дошку. За допомогою кухонного ножа нарізаємо овочевий інгредієнт за вашим бажанням: кабачки можна нарізати невеликими кубиками, або ж упоперек на кружальця товщиною не більше 4–5 міліметрів. Від форми нарізки нашого овочевого інгредієнта смак страви не зміниться. Потім перекладаємо овочеву нарізку у вільну миску.

Крок 2: готуємо яблука
натираємо яблука на середню тертку
Яблука промиваємо під проточною водою і потім, скориставшись кухонним ножем, очищаємо їх від шкірки. Потім перекладаємо фрукт на обробну дошку і за допомогою того ж гострого інвентарю очищаємо від насіння і внутрішніх перегородок. Скориставшись середньої теркою, натираємо яблучний інгредієнт в окрему миску. Щоб подрібнені яблука не потемніли, злегка скроплюємо їх лимонним соком або водою, підкисленою оцтом.

Крок 3: готуємо часник
подрібнюємо часник
Часникові зубчики перекладаємо на обробну дошку і, натискаючи на них рукояткою ножа, знімаємо з овочевого інгредієнта лушпиння. Потім за допомогою того ж гострого інвентарю дрібно подрібнюємо зубчики часнику і перекладаємо в окрему тарілку.

Крок 4: готуємо помідори
бланшируем помідори
Помідори промиваємо під проточною водою і перекладаємо їх на обробну дошку. З допомогою ножа на шкірці овоча з одного боку робимо неглибокий хрестоподібний надріз. Потім опускаємо овочевий інгредієнт в каструлю з киплячою водою на 15-20 секунд. Після закінчення даного часу з допомогою шумівки дістаємо помідори з ємності і перекладаємо в чисту миску. З остиглих до кімнатної температури помідорів вручну знімаємо шкірку.
подрібнюємо помідори
Перекладаємо очищені від шкірки овочі на обробну дошку і, скориставшись гострим інвентарем, нарізами помідори вздовж, а потім поперек на невеликі шматочки. Після – подрібнений інгредієнт перекладаємо у вільну миску.

Крок 5: готуємо кабачки в пароварці з помідорами
запікаємо кабачки з помідорами в пароварці
У миску з кабачками перекладаємо подрібнені яблука і часник. Солимо і перчимо за смаком і, скориставшись столовою ложкою, акуратно перемішуємо між собою всі овочеві інгредієнти. Потім овочеву масу перекладаємо в кошик пароварки. Готуємо страву в пароварці протягом 8-10 хвилин. Після закінчення цього часу, відкриваємо кришку електроприладу і перекладаємо в цю ємність до овочів подрібнені помідори. Закрити ємність кришкою і готуємо страву ще 5-7 хвилин. Після – відкриваємо кришку пароварки і за допомогою столової ложки перекладаємо кабачки з помідорами на сервірувальне блюдо.

Крок 6: подаємо кабачки в пароварці з помідорами
кабачки в пароварці з помідорами
Готову страву можете прикрасити цілими або подрібненими листочками зелені петрушки або кропу. Дуже смачне і корисне блюдо, полити сметаною або майонезом. Подавати кабачки в пароварці з помідорами можна з відварним рисом, картопляним пюре або котлетами з курки або індички, також приготовлених на пару.
Приємного вам апетиту!
Показати повністю..


Сподобалось 6 людям
Вподобайка
6

Як приготувати молочний коктейль!!!

Полуниці (якщо заморожені, трішки розморозити, але не повністю), ванільне морозиво, молоко й ванільний цукор збити у блендері, поки не утвориться густа висока піна.

Розлити у склянки, прикрасити полуницею та подати.


Сподобалось 11 людям
Вподобайка
11

Салати на вечерю для схуднення!!!

Рецепт салату «Морський»:

Відварюємо креветки, нарізаємо їх разом з морською капустою;
Ріжемо помідори-черрі;
Заправляємо кунжутним маслом і соєвим соусом.

Рецепт салату з вареного буряка:

Відварюємо буряк, ріжемо цибулю;
Все перемішуємо, заправляємо знежиреним йогуртом, посипаємо подрібненими волоськими горішками.

Рецепт салату з селерою:

Рубаємо 2 стебла селери, 2 яблука нарізаємо, натираємо на тертці моркву;
Змішуємо всі інгредієнти, заправляємо йогуртом, прикрашаємо гілочками розмарину.

Рецепт очищаючого салату:

Трьом на крупній тертці сиру моркву і буряк;
Шаткуємо капусту, викладаємо в миску, додаємо трохи морської солі і розминаємо до тих пір, поки вона не пустить сік;
Рубаємо зелень, змішуємо з усіма овочами;
Заправляємо соусом із лляної олії і лимонного соку.
Показати повністю..


Сподобалось 9 людям
Вподобайка
9

Салат з полуницею і сиром фета!!!

Інгрідієнти

2 великих пучка руколи
250 грам полуниць, розрізати кожну навпіл
150 грам сиру Фета, порізати кубиками
2 ґрунтових огірка, почистити, порізати пів кружечками
30 грам волоських горіхів
Чорний свіжо змелений перець до смаку
Для цибулі:
1/2 червоної цибулі, порізати півкільцями
1/4 ч.л. солі
1/2 ч.л. цукру
1 ст.л. бальзамічного оцту
Для заправки:
80 мл олії з волоських горіхів (можна замінити оливковою)
30 мл бальзамічного оцту
1/2 ч.л. меду
Час приготування: 15 хвилин
1) Цибулю посолити, приправити цукром і скропити оцтом. Добре перемішати і залишити на 10 хвилин.

Цибуля

2) Горіхи підрум'янити на сухій сковорідці.

Горіхи

3) У невеликому посуді змішати всі інгредієнти для заправки.


4) По сервірувальних тарілках розкласти руколу та розподілити зверху огірки.

5) Рівномірно викласти сир Фета, цибулю та полуниці. Полити салат половиною заправки.

6) Полити салат рештою заправки і посипати горіхами.

Подавати одразу!

Салат чудово смакує з келихом простого білого сухого вина.
Показати повністю..


Сподобалось 12 людям
Вподобайка
12

Крем-суп зі шпинату!!!

Інгрідієнти

150 грам бекону, порізати кубиками
50 грам вершкового масла
3 середні цибулини, порізати півкільцями
1 ст.л. цукру
Сіль до смаку
1 ст.л. борошна
4 зубці часнику, вичавити
400 грам свіжого листя шпинату (можна замінити замороженим шпинатом, перед використанням розморозити)
800 мл води
250 грам напівтвердого сиру (в ідеалі Чеддер)
1,5 ст.л. крохмалю
200 мл вершків 30%
Яйця пашот для подачі
Чорний свіжо змелений чорний перець
1) У 3-х літрову каструлю викласти бекон і поставити на середній вогонь. Добре підрум'янити й витопити якомога більше жиру.

2) Викласти бекон на тарілку застелену паперовим рушником.

А в каструлю в якій він смажився, додати масло, цибулю, цукор та сіль до смаку. Смажити на середньому вогні, часто помішуючи, до золотистості цибулі.


3) Додати часник та борошно. Обсмажувати, помішуючи, ще 1-ну хвилину.

4) Влити воду, довести до кипіння, добряче зішкрібаючи з дна всі ароматні частинки, які до нього приклеїлись. Варити приблизно 10 хвилин. Цибуля повинна дещо розваритись.

5) Додати шпинат і перемішати. Влити вершки й довести суп до кипіння.


6) У глибокій мисці сир змішати з крохмалем.

Додати до супу й постійно помішуючи, довести до кипіння.

7) Збити суп до однорідності за допомогою блендера.


8) Зварити яйця пашот, як описано в статті як їх правильно варити.


Подавати шпинатний крем-суп гарячим, з яйцем пашот в кожній тарілці, посипаючи хрустким беконом та приправляючи вершками та свіжо меленим чорним перцем.
Показати повністю..


Сподобалось 9 людям
Вподобайка
9
до попередніх записів